Κρ. Αναγνωστοπούλου: «Θέλω να μπω στον τελικό»

*Δήλωσε στην «ΕτΔ» η Φαρσαλινή πρωταθλήτρια της δισκοβολίας η οποία άρχισε τις προπονήσεις επί ιαπωνικού εδάφους ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο *Θερμής υποδοχής έτυχε η ελληνική αποστολή στην πόλη Μισάτο όπου θα παραμείνει για δέκα ημέρες

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2021 21:00

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Στην πόλη Μισάτο της Ιαπωνίας βρίσκεται από το μεσημέρι του Σαββάτου (μετά από 25 ώρες ταξίδι) η Φαρσαλινή πρωταθλήτρια της δισκοβολίας Κρίστυ Αναγνωστοπούλου μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του πρώτου γκρουπ της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής του στίβου που ταξίδεψαν

στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (23/7-8/8).
Η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου έκανε  τις πρώτες της προπονήσεις στο στάδιο της ιαπωνικής πόλης και μίλησε στην «ΕτΔ» για το κλίμα που επικρατεί στην ελληνική ομάδα, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας, τα πολύ αυστηρά μέτρα που έχει πάρει η ιαπωνική κυβέρνηση και φυσικά τους αγωνιστικούς της στόχους.
Οι Έλληνες αθλητές έτυχαν θερμής υποδοχής από τους Ιάπωνες (δείγμα της εκτίμησης που τρέφουν οι Ιάπωνες για την Ελλάδα), ενώ ιδιαίτερη εντύπωση έκανε μία ειδική εφαρμογή στα κινητά τηλέφωνα με την οποία ανιχνεύονται κρούσματα κορονοϊού στο ένα μέτρο!
«Είχαμε αρκετή ταλαιπωρία όταν φτάσαμε στο αεροδρόμιο του Τόκιο» σχολίασε η Κρίστυ Αναγνωστοπούλου και πρόσθεσε:
«Περιμέναμε περίπου πέντε ώρες για τεστ, αποτελέσματα, ελέγχους, κ.λπ. Μετά φύγαμε με λεωφορείο για την πόλη Μισάτο, στην οποία θα διαμείνουμε για 10 μέρες περίπου για μίνι προετοιμασία και για να εγκλιματιστούμε. Στις 26 του μηνός θα μεταφερθούμε στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού».
-Πόσο αυστηρά είναι τα μέτρα; Πώς είναι η κατάσταση;
«Είναι πολύ αυστηρά. Έχουμε ήδη κατεβάσει δύο εφαρμογές στο κινητό την «ocha» και την «cocoa» όπου στην πρώτη συμπληρώνουμε όλα τα στοιχεία μας (προσωπικά, διαμονής, πώς αισθανόμαστε καθημερινά, αν έχουμε κάποιο σύμπτωμα, πυρετό, κ.λπ.), ενώ η δεύτερη, όταν φτάσαμε ανοίξαμε Bluetooth και GPS, ανιχνεύει τυχόν κρούσματα στο ένα μέτρο. Αυτήν την εφαρμογή θα την έχουν ενεργοποιημένη όλοι όσοι βρίσκονται μέσα στο Ολυμπιακό Χωριό αυτές τις μέρες για ανίχνευση κρουσμάτων.
Επίσης δεν μπορούμε να βγαίνουμε εκτός ξενοδοχείου. Μόνο στο γήπεδο μπορούμε να πηγαίνουμε. Παράλληλα κάθε πρωί θα μας κάνουν όλους τεστ Covid. Μένουμε σε ξενοδοχείο, ο καθένας μόνος του, παίρνουμε το φαγητό σε πακέτα και τρώμε στα δωμάτια».
-Πώς σας υποδέχτηκαν οι Ιάπωνες στο Μισάτο;
«Με πολύ χαρά και χαμόγελο. Γενικά ήταν πολύ φιλόξενοι και εξυπηρετικοί απέναντί μας. Πολύ θερμή υποδοχή. Θα πρέπει να αναφέρω ότι η δημοτική αρχή του Μισάτο έχει αναλάβει και τη φιλοξενία της ομάδας μας για τις δέκα ημέρες που θα είμαστε εκεί».
-Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την πρώτη σου προπόνηση επί ιαπωνικού εδάφους;
«Το στάδιο είναι ολοκαίνουργιο. Το κατασκεύασε ο δήμος της πόλης ειδικά για μας και γι’ αυτούς τους αγώνες. Θα προσπαθήσουμε να εγκλιματιστούμε σιγά-σιγά αυτές τις μέρες για να είμαστε έτοιμοι για τους αγώνες».
-Σε τι κατάσταση βρίσκεσαι; Πώς αισθάνεσαι;
«Είμαι σε καλή κατάσταση. Πλέον είμαι έμπειρη αθλήτρια, καθώς μετά το Ρίο αυτή είναι η δεύτερή μου συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ μέσα στη βαλβίδα και να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Δεν έχω καθόλου άγχος, ξέρω τις αντίπαλες μου και θέλω να ευχαριστηθώ αυτούς τους αγώνες που αποτελούν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός όλου του πλανήτη».
-Θα έχεις δύσκολες αντιπάλους. Τι πιστεύεις ότι μπορείς να πετύχεις;
«Ναι, σίγουρα θα είναι οι καλύτερες αθλήτριες του κόσμου εδώ. Θέλω να μπω στον τελικό και από κει και πέρα όλα είναι πιθανά. Θα κυνηγήσω μεγάλες βολές».
*Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες για τα αγωνίσματα του στίβου ξεκινούν στις 30 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 8 Αυγούστου. Στο Τόκιο η λαρισινή παρουσία αναμένεται να είναι έντονη, καθώς εκτός από την Κρίστυ Αναγνωστοπούλου το «παρών» θα δώσουν και οι Μπάμπης Παπαδογούλας, Δώρα Γκουντούρα, Δημήτρης Αντωνιάδης και οι αδελφές Αννέτα και Μαρία Κυρίδου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass