F1: Σήμερα η μάχη της κορυφής

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2021 10:00

Τα τελευταία χρόνια στο Silverstone είναι τα πιο ανταγωνιστικά μονοθέσια που παράγουν

χαμηλότερες τιμές αρνητικής άντωσης. Ίσως αυτό ευνοήσει λίγο τη Red Bull (καθώς και τη McLaren), σε μια πίστα που τα τελευταία χρόνια έχει κυριαρχήσει η Mercedes. Βέβαια, δεν είχε συμβεί ακριβώς έτσι πέρυσι, στους δύο αγώνες που διεξήχθησαν στη βρετανική πίστα. Η Mercedes θα παρουσιάσει σε αυτόν τον αγώνα μερικές αναβαθμίσεις στην W12, οι οποίες όμως δεν θα προσδώσουν στο μονοθέσιο απόδοση 3 ή 4 δεκάτων του δλ. στον γύρο, σύμφωνα με τις παραδοχές παραγόντων της ίδιας της ομάδας. Θα είναι πολύ σημαντικό για τη Mercedes να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα στο Silverstone για να ανακόψει την πορεία της Red Bull, που έχει κάνει ένα σερί 5 νικών, πριν το Hungaroring που δεν θεωρείται από τις πιο ευνοϊκές πίστες για την W12 και το καλοκαιρινό διάλειμμα του Αυγούστου.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
Ολοένα και περισσότερες πηγές θεωρούν πλέον σίγουρη τη μεταγραφή του George Russell στη Mercedes. Οι φήμες όμως που προέβλεπαν ότι η επίσημη ανακοίνωση της μεταγραφής του Βρετανού θα πραγματοποιηθεί στο τριήμερο του Silverstone, διαψεύστηκαν από τον ίδιο τον Russell. Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η τελική απόφαση και η υπογραφή των συμβολαίων θα πραγματοποιηθεί εντός του καλοκαιρινού διαλείμματος της F1 τον Αύγουστο. O Lando Norris, έπειτα από τους πόντους ποινής που δέχθηκε στην αγωνιστική του άδεια, διαθέτει 8 (παραγράφηκαν 2 από το GP Αυστρίας, εφόσον παρήλθε χρονικό διάστημα 12 μηνών από την επιβολή τους) και θα πρέπει να είναι προσεκτικός διότι αυτοί θα ισχύουν μέχρι τον Νοέμβριο. Αυτήν τη στιγμή απέχει 4 πόντους από τιμωρία με αποκλεισμό για έναν αγώνα και κατά συνέπεια θα πρέπει να είναι προσεκτικός, διότι στη μονομαχία με τον Perez στο GP Αυστρίας, δέχθηκε ποινή 2 βαθμών. Σύμφωνα με τον Pierre Gasly, η νέα μορφή του τριημέρου, με την προσθήκη του sprint qualifying, θα ευνοήσει τα μονοθέσια που έχουν καλύτερη απόδοση σε ρυθμό αγώνα. Ο Γάλλος θεωρεί ότι η AlphaTauri έχει πλεονέκτημα στις κατατακτήριες δοκιμές.
Για να απομακρυνθούν τεχνικές αμφιβολίες για την κακή επίδοση του Esteban Ocon στους τελευταίους αγώνες, η Alpine αντικατέστησε το πλαίσιο που χρησιμοποιούσε ο Γάλλος στα προηγούμενα Grand Prix.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass