Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Κουτσιμάνης

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2021 21:06

Έφυγε από τη ζωή προχθές ο Νίκος Κουτσιμάνης σε ηλικία 58 ετών (γεννήθηκε στις 2 Οκτωβρίου 1963) λόγω των αξεπέραστων προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, ο οποίος είχε αγωνιστεί στην ΑΕΛ τις σεζόν 1983-84 και 1984-85.


Ο εκλιπών, που η ΑΕΛ τον είχε αποκτήσει από τον Ιπποκράτη το καλοκαίρι του 1983, έκανε το ντεμπούτο του με τη «βυσσινί» φανέλα στις 16 Οκτωβρίου 1983 στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή στο Αλκαζάρ, που έληξε ισόπαλη με 0-0. Τότε είχε εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο στο 75ο λεπτό στη θέση του Γιάννη Αλεξούλη.
Στην ΑΕΛ αγωνίστηκε, πέρα από αυτήν την αναμέτρηση και στην αναμέτρηση του Κυπέλλου Αχαϊκή-ΑΕΛ 1-0 (και στο 90΄) στις 22 Φεβρουαρίου 1984.
Κορυφαία στιγμή της καριέρας του όταν κάθισε στον πάγκο της ομάδας στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας 1984, όταν η ΑΕΛ αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο στις 6 Ιουνίου 1984.
Στην εικόνα της δημοσίευσης αριστερά ο πάγκος της ΑΕΛ στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας 1984 με τον Νίκο Κουτσιμάνη στη γωνία δεξιά να κρατά μια μπάλα. Συγκεκριμένα από αριστερά προς τα δεξιά: Βάλτερ Σκότσικ (προπονητής), Γιώργος Λόκας (γενικός αρχηγός και Β’ αντιπρόεδρος), Λάζαρος Κυριλλίδης, Γιάννης Βαλαώρας, Kαζιμίρ Κμίετσικ, Θεολόγης Παπαδόπουλος, Γιάννης Αλεξούλης Κώστας Κολομητρούσης, Νίκος Κουτσιμάνης. Στην ένθετη εικόνα δεξιά ο Νίκος Κουτσιμάνης από φωτογράφηση παικτών της ΑΕΛ τη σεζόν 1984-85. Eίχε αγωνιστεί επίσης και σε Νίκη Βόλου, Α.Ο. Ιπποκράτη και Τοξότη.

 

ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ...
Ένα ξεχωριστό «αντίο» για τον εκλιπόντα έστειλε με επιστολή του στην «Ε» ο πρόεδρος του Α.Ο. Ιπποκράτης και βετεράνος αθλητικός συντάκτης Γιάννης Εμμανουήλ που τον έζησε από κοντά.
Γράφει...
«Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 χρονών ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Α.Ο. ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ και της ΑΕΛ Νίκος Κουτσιμάνης. Ο Νικόλας όπως τον φώναζαν οι φίλοι του τελευταία και μετά απο αρκετά εγκεφαλικά που έπαθε είχε συνέλθει αλλά προχθές ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και τα παιδιά του, Δημήτρης και Βαγγέλης, τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου εισήχθη στη ΜΕΘ αλλά δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε από παγκρεατίτιδα...
Γεννημένος στη Βαλανίδα Ελασσόνας, μεγάλωσε στη συνοικία Παπασταύρου και από πολύ μικρός είχε δείξει σπουδαία ποδοσφαιρικά προσόντα. Επίσημα έπαιξε το 1978 στον Α.Ο. ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ μαζί με τα αδέλφια του Βασίλη και Μιχάλη.
Όλοι μιλούσαν για το ταλέντο του και ο Γιάτσεκ Γκμόχ ζητά από την ΑΕΛ να τον πάρουν με μεταγραφή, όπως και έγινε. Ο Γκμοχ φεύγει, όμως και ο Σκότσικ του δίνει λίγες ευκαιρίες, με το πρόσχημα πως είναι μικρός.
Τον έχει μαζί του στον πάγκο στον χαμένο τελικό του Κυπέλλου του 1984.
 Φεύγει και πάει στη Νίκη Βόλου (επέλεξε να πάει εκεί αντί στον Πανιώνιο), όπου με προπονητή τον Χρήστο Τερζανίδη γίνεται το αγαπημένο παιδί της εξέδρας και βοηθά στην άνοδο της βολιώτικης ομάδας.
Η αλλαγή προπονητή (είχε έρθει ο Κατσαβάκης) του δημιουργεί προβλήματα και αποφασίζει να επιστρέψει στη Λάρισα και στον Τοξότη που τότε με πρόεδρο τον αείμνηστο Νίκο Χρυσικό είχε βάλει ψηλά τον πήχη.
Παίζει και βοηθά τον Τοξότη, επιστρέφει στον Ιπποκράτη και τερματίζει την καριέρα του. Κάνει κάποιες προσπάθειες στην προπονητική, αλλά τα πολλά ατομικά του και οικογενειακά προβλήματα τον αναγκάζουν να επιλέξει έναν δικό του διαφορετικό τρόπο ζωής. Τα προβλήματά του αυξάνονται αφού εμφανίζονται αυτά της υγείας του. Απανωτά εγκεφαλικά τον φτάνουν σε αδιέξοδο.
Δεν μπορεί να περπατήσει καλά, δεν μπορεί να μιλήσει με άνεση, αλλά το γυμνασμένο κορμί του τον κρατούσε όρθιο μέχρι προχθές. Καρδιά μάλαμα, να δώσει και όχι να πάρει, πάντα χαμογελαστός, πάντα με την καλή κουβέντα στο στόμα.
Ο καλύτερος τεχνίτης στην πέτρα και στα πλακάκια. Ένας άκακος «κοντός» γίγαντας που έφυγε νωρίς και που άφησε πίσω του μόνο φίλους... Φίλε ΝΙΚΟ καλό ταξίδι...».

 

ΟΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ
Ανακοίνωση εξέδωσαν και οι βετεράνοι της Νίκης Βόλου που αναφέρουν: «Νέα απώλεια στην οικογένεια των Βετεράνων Ποδοσφαιριστών της Νίκης. Δυστυχώς χάσαμε έναν άλλο αγαπημένο μας τον Νίκο Κουτσιμάνη σε ηλικία 58 χρόνων. Ο Νίκος τα δύο τελευταία χρόνια προσπαθούσε να ξεπεράσει με γενναιότητα τα προβλήματα υγείας του, και ενώ υπήρχαν πολλά σημάδια ελπίδας, δυστυχώς αναπάντεχα ήρθε το μοιραίο. Ο Σύνδεσμος τότε τον είχε επισκεφτεί στο νοσοκομείο, και ενώ μερικώς είχε αναρρώσει, οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ, των Βετεράνων της Νίκης και ομάδα ερασιτεχνών της Λάρισας, διοργάνωσαν αγώνα για την οικονομική του ενίσχυση. Παράλληλα τον τίμησαν για την ποδοσφαιρική του προσφορά τόσο στη Λάρισα, όσο και στον Βόλο. Στην περσινή μας χοροεσπερίδα όπου τον τιμήσαμε, οι παρευρισκόμενοι είχαμε την τύχη να τον δούμε να έχει ξεπεράσει μερικώς το πρόβλημα υγείας του. Ο Νίκος ήρθε από την ΑΕΛ στη Νίκη το 1985 και θα τον θυμόμαστε για το φιλότιμό του, τον πράο χαρακτήρα του και την ευγενή του συμπεριφορά. Νίκο, από όλους εμάς που είχαμε και την τύχη να σε γνωρίσουμε, σου ευχόμαστε καλό ταξίδι και καλό παράδεισο».
Από την επίσκεψη στο Νοσοκομείο Λάρισας. Διακρίνονται: Βλαχούλης, Παναγιωτόπουλος, Πετρίκης, Θεοδώρου.

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΤΡΙΑ
Για τον χαμό του Νίκου Κουτσιμάνη η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Στο “βυσσινί” club του Παραδείσου βρίσκεται από χθες ένας ακόμη σπουδαίος ποδοσφαιριστής που φόρεσε την τιμημένη φανέλα με το άλογο στο στήθος τη “χρυσή” δεκαετία του ‘80. Ο Νίκος Κουτσιμάνης μεταγράφηκε στην ΑΕΛ από τον Ιπποκράτη Λάρισας το καλοκαίρι του 1983, ως ένας από τους κορυφαίους ταλαντούχους μεσοεπιθετικούς της εποχής και παρέμεινε στο ρόστερ της “βασίλισσας” για δύο αγωνιστικές περιόδους στην Α’ Εθνική. Δυστυχώς στον πιο κρίσιμο αγώνα της ζωής του δεν τα κατάφερε και έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 58 ετών. Σύσσωμη η οικογένεια της ΠΑΕ ΑΕΚ συλλυπείται την οικογένειά του και εύχεται να είναι ελαφρύ το χώμα της λαρισινής γης που θα τον σκεπάσει».

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass