Πρεμιέρα στο Σίλβερστοουν

*ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΠΡΙΝΤ, ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ POLE POSITION ΣΤΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2021 13:30

Ομάδες και οδηγοί της Φόρμουλα Ένα μετρούν αντίστροφα για το βρετανικό γκραν πρι, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από σήμερα έως τις 18 Ιουλίου στην πίστα του Σίλβερστοουν.

Ο αγώνας αυτός είναι ο δέκατος στο φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς σε αυτόν θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά ο αγώνας σπριντ (F1 Sprint ή Sprint Qualifying), από τον οποίο θα κριθεί η σειρά εκκίνησης στο κυριακάτικο γκραν πρι. Σχεδιασμένος να προσφέρει περισσότερη... δράση και θέαμα, ο αγώνας σπριντ είναι ένας αγώνας άνω των 100 χιλιομέτρων (σ.σ. στην περίπτωση του Σίλβερστοουν διαρκεί 17 γύρους) που «κρατάει» περίπου 25-30 λεπτά. Οι οδηγοί μπορούν να «τρέχουν» από την αρχή έως το τέλος χωρίς να είναι αναγκαίο να κάνουν πιτ-στοπ, ενώ οι πρώτοι τρεις του αγώνα σπριντ βαθμολογούνται: ο πρώτος παίρνει τρεις βαθμούς, ο δεύτερος δύο και ο τρίτος έναν.
Τα... παραδοσιακά χρονομετρημένα δοκιμαστικά, τα οποία χωρίζονται σε τρία μέρη (Q1, Q2 και Q3) και έχουν προσφέρει πολύ θέαμα και... δράμα τα τελευταία χρόνια, παραμένουν στο πρόγραμμα για το βρετανικό γκραν πρι, αλλά μετατίθενται για σήμερα Παρασκευή. Εάν το FP1 ή τα σημερινά δοκιμαστικά διεξαχθούν υπό βροχή, οι ομάδες θα πάρουν ένα επιπλέον σετ ενδιάμεσων ελαστικών, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να επιστρέψουν ένα χρησιμοποιημένο σετ πριν από τον αγώνα σπριντ. Εάν ο αγώνας σπριντ διεξαχθεί υπό βροχή, οι ομάδες μπορούν στη συνέχεια να επιστρέψουν ένα σετ χρησιμοποιημένων ή ενδιάμεσων ελαστικών, προκειμένου να το αντικαταστήσουν με ένα καινούριο σετ.
Υπενθυμίζεται ότι το Sprint Qualifying είναι ένα format που θα διεξαχθεί σε συνολικά τρία γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα μέσα στο 2021.
Το πρόγραμμα του τριημέρου για το βρετανικό γκραν πρι (σε ώρες Ελλάδας) έχει ως εξής:

ΣΗΜΕΡΑ
16:30-17:30: Ελεύθερες δοκιμές 1
20:00-21:00: Χρονομετρημένα δοκιμαστικά
ΑΥΡΙΟ
14:00-15:00: Ελεύθερες δοκιμές 2
18:30-19:00: Sprint Qualifying
ΚΥΡΙΑΚΗ 18/7
17:00: Γκραν πρι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass