Το νέο «αίμα» της Λάρισας στο Beach Volley

Η 19ΧΡΟΝΗ ΕΛΙΖΑ ΒΕΛΕΣΙΩΤΗ ΣΤΕΦΘΗΚΕ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΣΤΟ NORTH AREA BEACH CIRCUIT

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2021 20:00
Η 19χρονη Ελίζα Βελεσιώτοη (αριστερά στη φωτογραφία με το νούμερο 2)  έχει μια δυναμική παρουσία στον χώρο του Beach Volley Η 19χρονη Ελίζα Βελεσιώτοη (αριστερά στη φωτογραφία με το νούμερο 2) έχει μια δυναμική παρουσία στον χώρο του Beach Volley

Ασχολείται με το Beach Volley τα τελευταία τρία μόλις χρόνια κι όμως καταφέρνει να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις της. Η 19χρονη Ελίζα Βελεσιώτη αν και μέχρι το 2018 δεν είχε αφήσει ποτέ το παρκέ για να πατήσει την άμμο, προ ημερών σημείωσε μεγάλη επιτυχία αφού στέφθηκε νικήτρια, μαζί με την Κωνσταντίνα Τσοπούλου, στο τουρνουά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, North Area Beach Circuit που έγινε στους γειτονικούς Νέους Πόρους.


Στο βόλεϊ αγωνίζεται από μικρή ηλικία στην ΑΕΛ, όμως φέτος η ακραία - διαγώνια επιθετικός αποφάσισε να αλλάξει «γειτονιά» και να βρεθεί στις τάξεις της ΕΑΛ. Με αφορμή τόσο τη διάκρισή της όσο και τη μεταγραφή της, μίλησε στην «Ε».
Αρχικά η κουβέντα κινήθηκε γύρω από τις διαφορές του βόλεϊ με το μπιτς βόλεϊ, με την ίδια να υποστηρίζει ότι το ένα άθλημα με το άλλο δεν έχει καμία σχέση.
«Είναι ξεκάθαρα δύο διαφορετικά αθλήματα. Άλλο το βόλεϊ στο παρκέ και άλλο το μπιτς βόλεϊ» και γίνεται πιο αναλυτική: «Οι συνθήκες στο μπιτς βόλεϊ είναι πολύ πιο δύσκολες. Έχεις να κάνεις με τη ζέστη, την κίνηση στην άμμο και φυσικά με τον ήλιο που σε χτυπάει συνεχώς καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων».
Αναφέρει ωστόσο πως η εμπειρία της από το βόλεϊ στο παρκέ (το οποίο έχει άλλες απαιτήσεις πολύ διαφορετικές) την έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό: «Είναι αλήθεια πως κουβαλάς τις εμπειρίες σου από το παρκέ αλλά και πάλι στο γήπεδο της άμμου χρειάζεται να είσαι σε διαρκή επικοινωνία με τη συμπαίκτριά σου.
Έχεις να καλύψεις έναν χώρο μεγάλο και πρέπει να λειτουργείς με την άλλη αθλήτρια ως ένα. Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει η τακτική».
Για το πώς επέλεξε να αγωνιστεί φέτος με την Κωνσταντίνα Τσοπούλου τονίζει πως «Στον χώρο του βόλεϊ υπάρχουν λίγα άτομα και στον χώρο του μπιτς βόλεϊ ακόμα λιγότερα. Έτσι βρεθήκαμε για να παίξουμε κάποιες φορές και καταλήξαμε να είμαστε δίδυμο».
Και τι δίδυμο; Δίδυμο που κατάφερε να εντυπωσιάσει με την παρουσία του και να φτάσει ως την κορυφή του τουρνουά με στόχο φυσικά το μέλλον…
«Δεν ξέρω πόσο θα συνεχίσουμε, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως εμένα μου αρέσει και το βόλεϊ αλλά και το μπιτς βόλεϊ. Είναι σχεδόν σίγουρο πως θα τα κρατήσω και τα δύο. Προπονήσεις τον χειμώνα με την ομάδα και το καλοκαίρι στην άμμο».
Εξαντλητικό, παραδέχεται αλλά ωραίο, όπως υπογραμμίζει.
Τα προηγούμενα χρόνια, είναι γεγονός πως κατά μήκος της παραλιακής γραμμής της ΠΕ Λάρισας, παρατηρούσε κανείς πολλά γήπεδα μπιτς βόλεϊ και δεκάδες διοργανώσεις. Όμως κάτι τέτοιο πλέον δεν ισχύει.
«Είναι αλήθεια πως μειώθηκαν οι αγώνες. Παλιότερα το μπιτς βόλεϊ είχε πολύ μεγαλύτερο κοινό και αρκετές παίκτριες. Κατέβαιναν αθλήτριες από τη σάλα συνεχώς και μάλιστα γνωστές» παρατηρεί η ίδια και προσθέτει πως «Τώρα δεν έχει την ίδια απήχηση αλλά πιστεύω πως είναι παροδικό. Το ενδιαφέρον θα επανέλθει».
Στη Λάρισα αυτή τη στιγμή όπως εκτιμά η ίδια υπάρχουν μερικές δεκάδες άτομα που ασχολούνται με το μπιτς βόλεϊ και ελπίζει πως κάποια στιγμή θα αυξηθεί και πάλι ο αριθμός.
Όσον αφορά στο βόλεϊ εξηγεί πως «υπάρχει υλικό και διάθεση στις ακαδημίες. Η Λάρισα έχει παιδιά και τροφοδοτεί διαρκώς τις μεγάλες ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν φεύγουν για φοιτητές στελεχώνουν τις καλές ομάδες τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη».
Αν η Λάρισα είχε και περισσότερες σχολές ίσως να είχε και περισσότερο υλικό στις ομάδες της για να έρθουν οι διακρίσεις, όπως παρατηρεί.
Η Ελίζα Βελεσιώτη αυτή τη στιγμή ζει στη Θεσσαλονίκη καθώς σπουδάζει Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Θεωρεί πως τα συνδυάζει με μεγάλη ευκολία καθώς «Όταν υπάρχει θέληση και καλή διάθεση όλα γίνονται». Άλλωστε πιστεύει πως το ένα συμπληρώνει το άλλο.
Το πιο σημαντικό που κέρδισε πάντως από τον αθλητισμό και το εφαρμόζει στις σπουδές της είναι πως έχει μάθει να βάζει τη σκέψη της και τις ενέργειές της σε μια σειρά. Και μέχρι στιγμής αποδίδει…
*Αξίζει να αναφερθεί πως η Θεσσαλονικιά Κωνσταντίνα Τσοπούλου έχει υπάρξει στο μπιτς βόλεϊ κατά το παρελθόν πανελλήνια πρωταθλήτρια και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε πολλές διοργανώσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass