Συγκεκριμένα αύριο Δευτέρα και ώρα 19:30 στο κλειστό της Νεάπολης θα αναμετρηθούν ο Φιλαθλητικός και η ΕΑΛ. Η νικήτρια ομάδα θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια και θα συνεχίσει την πορεία της στο αντίστοιχο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα μετέχει και η δευτεραθλήτρια Λάρισας, δηλαδή η ηττημένη του προαναφερόμενου αγώνα.
Επίσης θα πρέπει να τονισθεί ότι μετά τον αγώνα Φιλαθλητικός-ΕΑΛ αύριο Δευτέρα στο κλειστό της Νεάπολης, η ΕΣΠΕΚΕΛ θα πραγματοποιήσει τις απονομές στις πρωταθλήτριες ομάδες των κορασίδων και νεανίδων. Υπενθυμίζεται ότι στις κορασίδες πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Φιλαθλητικού.
Παραμένοντας στην κατηγορία των κορασίδων, αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος είναι αμφίβολο εάν η ΕΣΠΕΚΕΛ βγάλει και δεύτερη ομάδα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ως εκ τούτου αναμένεται η κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί ανάμεσα στην Ένωση Θράκης και την ΕΣΠΕΚΕΛ και η οποία θα αναδείξει ποια Ένωση θα έχει και δεύτερο εκπρόσωπο στο Πανελλήνιο κορασίδων. Σημειώνεται ότι δευτεραθλήτρια κορασίδων της ΕΣΠΕΚΕΛ είναι η ΕΑΛ.
Εν τω μεταξύ αλλαγές θα υπάρξουν ως προς τον τρόπο διεξαγωγής στα φετινά Πανελλήνια πρωταθλήματα βόλεϊ κορασίδων και νεανίδων, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στον αθλητισμό, αλλά και των μέτρων για την αντιμετώπιση της μετάδοσης του ιού. Έτσι φέτος δεν θα δημιουργηθούν όμιλοι (και πρόκριση στην τελική φάση με βαθμολογικά κριτήρια), αλλά θα γίνουν αγώνες νοκ άουτ. Τα ζευγάρια των αγώνων θα αναδεικνύονται μετά από κλήρωση, όπως επίσης και ποιος θα είναι ο γηπεδούχος.
Τα Πανελλήνια πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν στις 24-25 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν περίπου στα μέσα Αυγούστου.
Α.Γ.