Επικεφαλής της οικονομικής επιτροπής της Euroleague ο Νίκος Λεπενιώτης

ΕΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2021 20:10

Τη σύσταση οικονομικής επιτροπής στη Euroleague, με επικεφαλής τον Λαρισαίο γενικό διευθυντή της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκο Λεπενιώτη, αποφάσισαν ομόφωνα οι ομάδες-μέτοχοι της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.


Η επιτροπή θα εστιάσει στον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της Euroleague τα τελευταία έτη, ενώ θα αναζητήσει και τρόπους για την αύξηση των εσόδων.
Η επιτροπή απαρτίζεται από τους Ολυμπιακό, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπάγερν Μονάχου και Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ επιθυμία συμμετοχής εξέφρασαν και οι τρεις ισπανικές ομάδες Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια.
«Είναι μεγάλη τιμή για το Ελληνικό μπάσκετ, τον Ολυμπιακό, αλλά και τη Λάρισα, λόγω της καταγωγής μου, η ομόφωνη απόφαση των μεγαλύτερων συλλόγων της Euroleague να με επιλέξουν ως επικεφαλής της οικονομικής επιτροπής της διοργάνωσης. Παράλληλα αποτελεί αναγνώριση της δουλειάς που έχω κάνει τα τελευταία 15 χρόνια τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στη Euroleague» δήλωσε στην «Ε» από τη Βαρκελώνη όπου βρίσκεται τις ημέρες αυτές ο Νίκος Λεπενιώτης και πρόσθεσε:
«Η επιτροπή έχει πολύ σημαντικό ρόλο γιατί θα ασχοληθεί με τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών στοιχείων των τελευταίων ετών και από το αποτέλεσμα του ελέγχου θα κριθεί το οικονομικό μέλλον της διοργάνωσης.
Είμαστε σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι λόγω της πανδημίας, η οποία έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα, αλλά ελπίζουμε ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά έχουμε και πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Και επειδή μιλάμε για τη μεγαλύτερη μπασκετική διοργάνωση παγκοσμίως μετά το ΝΒΑ, θεωρούμε ότι μπορούμε να υλοποιήσουμε πολύ μεγάλα πράγματα» κατέληξε ο Λαρισαίος παράγοντας.
ΣΤΙΣ 30/9 ΤΟ ΤΖΑΜΠΟΛ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ 2021-22
Για τις 30 Σεπτεμβρίου ορίστηκε η εκκίνηση της Euroleague της αγωνιστικής περιόδου 2021-22, κατά το χθεσινό Δ.Σ. των μετόχων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Παράλληλα, το μίνιμουμ μπάτζετ των συλλόγων αυξήθηκε από τα 5,4 εκατ. ευρώ στα 7 εκατ., ενώ επικυρώθηκαν οι ομάδες που θα στελεχώσουν την Euroleague και το EuroCup της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Επίσης, όπως αποφασίστηκε, εισάγεται το δικαίωμα των προπονητών να ζητούν ένα «challenge» σε μία αμφισβητούμενη φάση, προκειμένου να εξεταστεί λεπτομερώς από τους διαιτητές.
Τέλος, για τη μείωση των διαδοχικών διακοπών κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, η εξέταση του Instant Replay από τους διαιτητές θα γίνεται στο επόμενο τάιμ άουτ ή στο τέλος της περιόδου, με εξαίρεση τα δύο τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας ενός αγώνα ή της παράτασης.
Α.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass