Λ. Αυγενάκης: Μονόδρομος η πιστή εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2021 20:20

O υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανέλυσε χθες στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το περιεχόμενο και τις προτάσεις της «Ολιστικής Μελέτης για το ελληνικό ποδόσφαιρο» των FIFA/UEFA, η οποία είναι απόρροια της Διακήρυξης Προθέσεων, που συνυπέγραψαν, στις 25 Φεβρουαρίου 2020, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και ο τότε αντιπρόεδρος της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ.


Από το βήμα της Βουλής ο κ. Αυγενάκης ανέλυσε τα προβλήματα, τις παθογένειες και τις προοπτικές του ελληνικού ποδοσφαίρου και ζήτησε κατάθεση προτάσεων εκ μέρους των μελών της Επιτροπής για τη βελτίωση των συνθηκών του ποδοσφαίρου στη χώρα μας. Ακολούθως τόνισε πως είναι μονόδρομος η πιστή εφαρμογή της και η πλήρης υλοποίησή τους από την Πολιτεία και ζήτησε τη συμφωνία, σύμπνοια και συνεργασία όλων για να μη χαθεί αυτή η σπάνια ευκαιρία.
Παράλληλα ο κ. Αυγενάκης πρότεινε προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Βασίλη Διγαλάκη, να διοργανωθεί το φθινόπωρο ένα μεγάλο συνέδριο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, με την παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.
Στη συνεδρίαση προσκλήθηκαν, έπειτα από αίτημα του κ. Αυγενάκη, να τοποθετηθούν εκπρόσωποι των FIFA/UEFA (Λούκα Νικόλα, Μάριος Γεωργίου), ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης και ο πρόεδρος της Super League 1, Λεωνίδας Μπουτσικάρης.
Οι βασικοί άξονες – κεφάλαια είναι τα εξής:
1. ΔΟΜΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
2. ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
3. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
4. ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
5. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
6. ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
7. ΕΝΩΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ
8. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
9. ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
10. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
11. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ
12. ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
13. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
14. Η ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ
Πολύ συνοπτικά, λοιπόν, η Ολιστική Μελέτη προτείνει:
* Όλοι οι φορείς του ποδοσφαίρου πρέπει να δράσουν πάνω στις συστάσεις και στις προτάσεις αυτής της Μελέτης.
* Είναι απολύτως κρίσιμη η δημιουργία μακροχρόνιας στρατηγικής έπειτα από διαβούλευση όλων των φορέων του αθλήματος.
* Η στρατηγική πρέπει να επικεντρώνεται στη βελτίωση της εικόνας, στην αύξηση της συμμετοχής, στην καλή διακυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα και στην προώθηση περισσότερων και ίσων ευκαιριών.
* H FIFA και η UEFA θα βοηθήσουν την ΕΠΟ να θέσει τη δομή της μεταρρύθμισης. Το πρόγραμμα Football Federation of the Future (FFF) καλύπτει όλες τις απαιτήσεις ανάπτυξης με ορίζοντα το 2025.
* H ΕΠΟ πρέπει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αναθεωρήσει τις οργανωτικές δομές της.
* Όλοι οι φορείς του ποδοσφαίρου πρέπει να εκπροσωπούνται επαρκώς στα αποφασιστικά όργανα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια πιο αντιπροσωπευτική και διευρυμένη ΕΠΟ.
* Η ελληνική Κυβέρνηση να επικεντρώσει στα θέματα της ακεραιότητας των αγώνων, προκειμένου να πολεμήσει την απειλή των χειραγωγημένων αγώνων, της διαφθοράς και της βίας.
* Η ελληνική Κυβέρνηση να υποστηρίξει προγράμματα ανάπτυξης στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με τα έσοδά της από το Στοίχημα, χρηματοδοτώντας τις ΕΠΣ.
* Επένδυση σε Εθνικό Ποδοσφαιρικό Κέντρο, που θα φιλοξενεί όλες τις εθνικές ομάδες και το οποίο μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη συζήτηση με τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ.
* Η FIFA, η UEFA, η EΠΟ και η ελληνική Κυβέρνηση πρέπει να δεσμευτούν ότι θα δουλέψουν μαζί για το καλό του ποδοσφαίρου, εφαρμόζοντας τις συστάσεις αυτής της Μελέτης.

 

ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ: ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ
«Την Ολιστική Μελέτη, στο μεγαλύτερο μέρος των παραγράφων της, την υποστηρίζω. Με βρίσκει σύμφωνο και θα βοηθήσει και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Διότι σαν Ομοσπονδία έχουμε πρώτα απ’ όλα ευθύνη για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Από εκεί έχω ξεκινήσει κι εγώ και καταλαβαίνω τι χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής για να φτάσει στο υψηλό επίπεδο» επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Θοδωρής Ζαγοράκης και πρόσθεσε:
«Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε και να συνεργαστούμε και με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο για να συμμετάσχει στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Στις 19 του μηνός στη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων θα παρθούν αποφάσεις σε συνεργασία με την Κυβέρνηση και τις FIFA/UEFA για να βγει ένα θετικό αποτέλεσμα και να βρεθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο σε μία διαφορετική ημέρα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass