«Εσβησε» το ολυμπιακό όνειρο της Εθνικής μπάσκετ

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2021 19:45

Ο αμυντικός αποπροσανατολισμός της Εθνικής «έσβησε» το όνειρο της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να μένει εκτός του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη για τρίτη διαδοχική Ολυμπιάδα (τελευταία συμμετοχή ήταν το 2008).


Η «γαλανόλευκη» ηττήθηκε με το βαρύ 97-72 από την Τσεχία, στον τελικό του Προολυμπιακού Τουρνουά του Καναδά, με τους θριαμβευτές να προκρίνονται για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ (σ.σ. ως Τσεχία).
Από την Εθνική, η οποία... κατέρρευσε στην επανάληψη, ξεχώρισε ο Γιώργος Παπαγιάννης με 14 πόντους, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Ντίνος Μήτογλου (12 π.), Γιαννούλης Λαρεντζάκης (12 π.) και Κώστας Σλούκας (11 π.). Στον αντίποδα, ο Πάτρικ Άουντα (20 π.) έκανε ό,τι ήθελε στη ρακέτα της «γαλανόλευκης», τη στιγμή που οι Γιάρομιρ Μποχάτσικ (15 π., 3/6 τρ.) και Οντρέι Σενάλ (9 π., 3/4 τρ.) την τιμωρούσαν από τα 6.75, εκθέτοντας την περιφερειακή άμυνα της Ελλάδας.
Τα δεκάλεπτα: 32-22, 50-43, 81-54, 97-72
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κόντε, Άντερσον, Κρέγιτς
Οι συνθέσεις:
ΤΣΕΧΙΑ (Γκίνζμπουργκ): Άουντα 20 (1), Μπάλβιν 14 (1), Μποχάτσικ 15 (3), Παλίζα, Πέτερκα, Σαμούρα, Σατοράνσκι 12 (2), Σιλμπ 8, Σενάλ 9 (3), Σιρίνα 3 (1), Βέσελι 16, Βιοράλ.
ΕΛΛΑΔΑ (Πιτίνο): Αντετοκούνμπο, Καλάθης 9 (1), Χρυσικόπουλος 3 (1), Γιαννόπουλος 3 (1), Κασελάκης, Κατσίβελης 5, Καββαδάς, Λαρεντζάκης 12 (2), Μήτογλου 12, Παπαγιάννης 14, Ρογκαβόπουλος 3 (1), Σλούκας 11 (2).


ΠITINO: «ΔEN ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ»
Το τέλος της σύντομης θητείας του στην Εθνική Ανδρών ανακοίνωσε ο Ρικ Πιτίνο, με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Καναδά. Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε ότι δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της «γαλανόλευκης», δηλώνοντας παράλληλα υπερήφανος για την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας στη Βικτόρια, αλλά απογοητευμένος από τη μη επίτευξη του στόχου, που ήταν η πρόκριση στο Ολυμπιακό Τουρνουά του Τόκιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass