Μέρες 1992 για τη Δανία

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2021 19:40

Η εκπληκτική Δανία, με μια πορεία η οποία θυμίζει εκείνη τον 1992 που την έφερε ως την κορυφή της Ευρώπης, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro 2020 αποκλείοντας την Τσεχία, την οποία νίκησε στο Μπακού με 2-1, στον χρονικά τρίτο προημιτελικό. Οι εντυπωσιακοί Σκανδιναβοί έφτασαν στη νίκη με τα γκολ των Ντιλέινι (5’) και Ντόλμπεργκ (42’), ενώ για τους Τσέχους μείωσε στο 49’ ο Σικ.


Στον δρόμο για τον τελικό η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ θα αντιμετωπίσει στις 7 Ιουλίου, στο στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου, τον νικητή του τελευταίου προημιτελικού (γινόταν αργά χθες βράδυ), ανάμεσα στην Ουκρανία και την Αγγλία. Ταυτόχρονα, χθες οι Δανοί πήραν ρεβάνς από τους Τσέχους για την ήττα-αποκλεισμό στα προημιτελικά του Euro 2004, στην Πορτογαλία.
Οι «ερυθρόλευκοι» του ευρωπαϊκού βορρά προκρίθηκαν χθες για τέταρτη φορά στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της κορυφαίας ηπειρωτικής διοργάνωσης. Το 1964 ήταν τέταρτοι στην Ισπανία χάνοντας στον «μικρό τελικό» με 3-1 από την Ουγγαρία (παράταση).
Το 1984, στη Γαλλία, μοιράστηκαν την τρίτη θέση με την Πορτογαλία και το 1992 έγραψαν Ιστορία κατακτώντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Σουηδίας με νίκη 2-0 επί της Γερμανίας στον τελικό. Και για όσους δεν θυμούνται τις λεπτομέρειες, οι Δανοί μετείχαν στην τελική φάση ως «επιλαχόντες», κι αφού η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία χρειάστηκε να αναζητήσει αρκετούς διεθνείς στα ελληνικά νησιά, όπου έκαναν διακοπές, για να συγκροτήσει αποστολή!
ΤΣΕΧΙΑ (Γιάροσλαβ Σίλχαβι): Βάτσλικ, Μπορίλ, Κάλας, Σελούστκα (65’ Μπράμπετς), Κουφάλ, Σούτσεκ, Χόλες (46’ Γιάνκτο), Σέβτσικ (79’ Νταρίντα), Μπαράκ, Μάζοπουστ (46’ Κρμέντσικ), Σικ (79’ Βύντρα).
ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Βέστεργκααρντ, Κίερ, Κρίστενσεν (81’ Αντερσεν), Μέλε, Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι (82’ Γιένσεν), Στρίγκερ-Λάρσεν (71’ Βας), Ντάμσγκααρντ (60’ Νόργκααρντ), Μπρέιθγουεϊτ, Ντόλμπεργκ (59’ Πόουλσεν).
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα της προημιτελικής φάσης του Euro 2020:
Ελβετία-Ισπανία 1-3 πέν.
(1-1 κ.α. & παρ.)
Βέλγιο-Ιταλία 1-2
Τσεχία–Δανία 1-2
Ουκρανία-Αγγλία (αργά χθες)
Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ
5 ΓΚΟΛ: Ρονάλντο (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ), Σικ (ΤΣΕΧΙΑ).
4 ΓΚΟΛ: Μπενζεμά (ΓΑΛΛΙΑ),Φόρσμπεργκ (ΣΟΥΗΔΙΑ),Λουκάκου (ΒΕΛΓΙΟ).
3 ΓΚΟΛ: Βαϊνάλντουμ (ΟΛΛΑΝΔΙΑ), Λεβαντόφσκι (ΠΟΛΩΝΙΑ),Σεφέροβιτς, Σακίρι (ΕΛΒΕΤΙΑ), Στέρλινγκ (ΑΓΓΛΙΑ), Ντόλμπεργκ (ΔΑΝΙΑ).
2 ΓΚΟΛ: Λοκατέλι, Ιμόμπιλε, Πεσίνα, Ινσίνιε (ΙΤΑΛΙΑ), Γιαρμολένκο, Γιάρεμτσουκ (ΟΥΚΡΑΝΙΑ),Ντάμφρις, Ντεπάι (ΟΛΛΑΝΔΙΑ), Πόουλσεν, Μέλε (ΔΑΝΙΑ), Πέρισιτς (ΚΡΟΑΤΙΑ), Χάβερτς (ΓΕΡΜΑΝΙΑ), Τοργκάν Αζάρ (ΒΕΛΓΙΟ), Σαράμπια, Φεράν Τόρες, Μοράτα (ΙΣΠΑΝΙΑ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass