«Τρελή» πρόκριση στο 120’ η Ουκρανία

*ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2021 19:05

Το θαύμα της Γλασκώβης έγινε στο 120’ για την Ουκρανία, η οποία στο τελευταίο λεπτό της παράτασης με την κεφαλιά του Ντόβμπικ νίκησε με 2-1 τη Σουηδία και πήρε πανηγυρική πρόκριση στους «8» του Euro 2020, όπου θ’ αντιμετωπίσει την Αγγλία. Ο αγώνας κρίθηκε εν πολλοίς στη φάση του 98ου λεπτού του επιπλέον χρόνου, όταν ο Ντανιέλε Ορσάτο, αφού συμβουλεύτηκε το VAR απέβαλλε με κόκκινη κάρτα τον αμυντικό της Σουηδίας, Μάρκους Ντάνιελσον, για αντιαθλητικό παίξιμο.
Η εξέλιξη αυτή έδωσε την ευκαιρία στο συγκρότημα του Αντρέι Σεφτσένκο να επιτεθεί περισσότερο και να πάρει τη «χρυσή» πρόκριση στο 120’, με τους Σκανδιβανούς να μην έχουν τον χρόνο για ν’ αντιδράσουν.


ΣΟΥΗΔΙΑ (Γιάνε Αντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (83’ Κραφτ), Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον (83’ Μπένγκτσον), Λάρσον (97’ Κλάεσον), Όλσον (101’ Χελάντερ), Έκνταλ, Φόρσμπεργκ, Κουλουσέφσκι (97’ Κουάισον), Ίσακ (97’ Μπεργκ).
ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Αντρέι Σεφτσένκο): Μπούστσαν, Καραβάεφ, Ζαμπάρνι, Κριβτσόφ, Ματβιγένκο, Σίντορτσουκ (118’ Μπέζους), Στεπανένκο (94’ Μακαρένκο), Ζιντσένκο, Γιαρμολένκο (106’ Ντόβμπικ), Γιαρέμτσουκ (91’ Μπεσέντιν - 101’ Τσιγκάνκοφ), Σαπαρένκο (61’ Μαλινόφσκι).
*Ο Σεμπαστιάν Λάρσον (36 ετών 23 ημερών) έγινε ο γηραιότερος Σουηδός που παίζει βασικός σε νοκ άουτ ματς μεγάλης διοργάνωσης μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο 1958 και τον Γκούναρ Γκρεν (37 ετών και 241 ημερών).


Παναξια στους «8» η Αγγλία
Ο «μίστερ-γκολ» της Αγγλίας, Ραχίμ Στέρλινγκ, άνοιξε τον δρόμο και ο αρχηγός των «Τριών Λιονταριών», Χάρι Κέιν, έδωσε τη «χαριστική βολή» στη Γερμανία, στο μεγάλο ντέρμπι των «16» του Euro 2020. Η Αγγλία ήταν η μεγάλη νικήτρια με 2-0 στο «Γουέμπλεϊ» και με πανηγυρικό τρόπο πήρε το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει την Ουκρανία. Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι έκανε ό,τι ακριβώς στα ματς των ομίλων με Κροατία και Τσεχία, άνοιξε το σκορ στο 75ο λεπτό δίνοντας το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς στον «ναό του ποδοσφαίρου». Ήταν το τρίτο του γκολ στη διοργάνωση και το 15ο στα τελευταία 20 ματς με την φανέλα της Εθνικής ομάδας. Ο Χάρι Κέιν με κεφαλιά στο 86’ έδωσε το χαριστικό χτύπημα στα «πάντσερ», με το πρώτο του γκολ στο τουρνουά.
ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Τρίπιερ, Ράις (88’ Χέντερσον), Φίλιπς, Σο, Σακά (69’ Γκρίλις), Κέιν, Στέρλινγκ.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Ρίντιγκερ, Χούμελς, Γκίντερ (87’ Τσαν), Κίμιχ, Κρόος, Γκορέτσκα, Γκόσενς (88’ Σανέ), Μίλερ (90’+2 Μουσιάλα), Χάβερτς, Βέρνερ (69’ Γκνάμπρι)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass