Σπύρος Μούρτος, ο πρωτόκλητος...

*ΑΡΧΙΣΕ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2021 21:20

Σπύρος Μούρτος, ο πρωτόκλητος για τον τεχνικό της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ Νίκο Παπανικολόπουλο, καθώς είναι ο πρώτος παίκτης για τον οποίο εισηγήθηκε να αρχίσουν συζητήσεις για ανανέωση της συνεργασίας με τη λαρισινή ομάδα.


Ο σχεδιασμός έχει ήδη αρχίσει και αυτό που περιμένουν όλοι για να υπάρξουν οι πρώτες ανακοινώσεις είναι η γενική συνέλευση του ΕΣΑΚ για να μάθουν την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος ώστε να αρχίσει και η προετοιμασία (μάλλον στις 17 Αυγούστου).
Ο Σπύρος Μούρτος που αγωνίζεται στις θέσεις «3» και «4» μέχρι τώρα σε όποια ομάδα έχει παίξει έχει γίνει φυσικός ηγέτης και δεν είναι τυχαίο ότι υπήρξε αρχηγός στον Άρη, τον Ήφαιστο Λήμνου και τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ.
Ο Μούρτος την περσινή σεζόν με τα χρώματα της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ πέτυχε 93 πόντους (ποσοστό 45% στα δίποντα και 33% στα τρίποντα), πήρε 51 ριμπάουντ, έδωσε 26 ασίστ και έκανε 10 κλεψίματα.
Γεννήθηκε στην Ιτέα Φωκίαδας στις 5 Δεκεμβρίου 1990 και ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Γ.Σ. Ιτέας, συμμετέχοντας στην παιδική, εφηβική, αλλά και την ανδρική ομάδα του συλλόγου. Έχει στεφθεί Πρωταθλητής Ε.Σ.ΚΑ.Σ.Ε. τόσο με την παιδική όσο και με την εφηβική ομάδα της Ιτέας.
Τον Ιούλιο του 2007 εντάχθηκε στο δυναμικό της εφηβικής ομάδας του Άρη Θεσσαλονίκης, μετά την προτροπή του νομικού -τότε- συμβούλου της Κ.Α.Ε., κ. Αρχανιωτάκη.
Ο σύνδεσμος βετεράνων καλαθοσφαιριστών του Αρη πίστεψε στο ταλέντο του και, μάλιστα, για ένα διάστημα τον βοήθησε οικονομικά, καλύπτοντας έξοδα των σπουδών του (είχε περάσει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων).
Σε ηλικία 18 ετών, ο Αντρέα Ματσόν εισηγήθηκε την υπογραφή επαγγελματικού συμβολαίου με τον Άρη τον Ιανουάριο του 2009.
Το επόμενο καλοκαίρι ο παίκτης συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών στη Ρόδο όπου κατέκτησε με τους συμπαίκτες του το χρυσό μετάλλιο. Την επόμενη χρονιά συμμετείχε και πάλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών της Κρικβένιτσα.
Έπαιξε δανεικός το 2010-11 στον ΟΦΗ με τον οποίο κατέκτησε το Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής, ενώ σαν δανεικός αγωνίστηκε και στους Ικάρους Σερρών που αγωνίζονταν στην Α2 Εθνική.
Το καλοκαίρι του 2012 έληξε ο δανεισμός του και ο παίκτης ξεκίνησε να αγωνίζεται στην Α1 Εθνική με τον Άρη, όπου και την περίοδο 2014-2015, με προπονητή τον Δημήτρη Πρίφτη, έγινε αρχηγός της ομάδας. Στις 7 Ιουνίου 2016, ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Άρη για τρία ακόμα χρόνια. Το καλοκαίρι του 2018 συμφώνησε με τον Ήφαιστο Λήμνου, και έγινε ο αρχηγός της ομάδας. Στις 25 Αυγούστου 2020, ανακοινώθηκε από τη Λάρισα όπου και σε αυτήν έγινε αρχηγός.

Του Σωτ. Κέλλα

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass