ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗΣ

Ενας Λαρισαίος αθλητής σχολιάζει...

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2021 20:10

Για τη χθεσινή αναμέτρηση μεταξύ του Τσιτσιπά και του Τζόκοβιτς το σχόλιο του Χρήστου Νικολούλη που είναι αθλητής του Ο.Α. Νίκαιας. Το 2017 κατέκτησε τα Ελληνικά masters, στην κατηγορία των 16άρηδων, το 2018 στην κατηγορία των 16άρηδων κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα στα μονά και στα διπλά, το 2019 ήταν 1ος στους 18άρηδες και το 2020 (εποχή κορονοϊού) ήταν στη 2η θέση στην ίδια κατηγορία.


Μας είπε τα ακόλουθα:
Στο 1ο σετ ο Τσιτσιπάς είχε άριστο ρυθμό, με πολλή συγκέντρωση και αυτοπεποίθηση. Οι αρκετοί άσοι και το απαιτητικό σέρβις του κούρασαν τον Τζόκοβιτς, αν και ο Σέρβος είχε καλές επιστροφές στο σύνολο, οι οποίες όμως δεν ήταν αρκετές για τη νίκη του.
***
Ο Έλληνας τενίστας συνέχισε συγκεντρωμένος και στο 2ο σετ, με σύμμαχο τα σέρβις του, το φόρχαντ και τα δυνατά μπάκχαντ. Από την άλλη ο Τζόκοβιτς γνωρίζοντας την ευχέρειά του στα ντρόπσοτ προσπάθησε να ρίξει τον ρυθμό του αγώνα. Αν και με αυτόν τον τρόπο πήρε αρκετούς πόντους, δεν κατάφερε να αποσυγκεντρώσει τον Τσιτσιπά, ο οποίος και τον κέρδισε άνετα.
***
Στο 3ο σετ ο Τζόκοβιτς έκανε αισθητή την παρουσία του στον τελικό, όπως και αναμένονταν και απέκτησε αυτοπεποίθηση, καθώς του βγήκαν τα σερβίς και η επιμονή του στα ντρόπσοτ. Ενδεχομένως το τράβηγμα που ένιωσε ο Τσιτσιπάς στη μέση να τον αποσυντόνισε και γι’ αυτό κυνηγούσε πόντους στο τέλος με δυνατά σερβίς.
Κατά τη διάρκεια των 3 πρώτων σετ αρκετοί πόντοι κρίθηκαν όχι μόνο στα δυνατά σερβίς, αλλά και στη μάχη μπροστά στο φιλέ, με νικητή των περισσοτέρων τον Τσιτσιπά, βοηθούμενος από την εκρηκτικότητα που τον χαρακτηρίζει.
***
Στο 4ο σετ, τα τραβήγματα στη μέση του Τσιτσιπά και η κούραση των ημερών, όπως φαίνεται τον επηρέασαν, γι’ αυτό και ο αντίπαλός του ξεκίνησε το σετ με μπρέικ. Αρκετά αβίαστα λάθη έγιναν από τον Έλληνα, τόσο στα σερβίς που μέχρι τότε τον βοηθούσαν, όσο και στους υπόλοιπους πόντους. Εξέλιξη που εκμεταλλεύτηκε ο έμπειρος Τζόκοβιτς.
***
Στο τελευταίο 5ο σετ, σημειώθηκαν αρκετά λάθη και από τις δύο πλευρές, λογικό αν σκεφτεί κανείς την κούραση και την πίεση των ημερών. Λίγα ήταν τα επιτυχημένα πρώτα σερβίς και από τους δύο παίκτες. Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε το σετ με καθαρή σκέψη και ηρεμία, δυσκολεύοντας τον αντίπαλό του με απαιτητικά χτυπήματα, αλλά στη συνέχεια τόσο η απόδοση του σερβίς του όσο και οι επιστροφές του έπεσαν.
Ο αντίπαλός του με την ανάλογη ψυχραιμία του επιπέδου του, συνέχισε με τα νικηφόρα ντρόπσοτ και τα δυνατά σερβίς, απέκτησε προβάδισμα κατά τη διάρκεια του σετ, το οποίο και διατήρησε μέχρι τέλους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass