ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΙ UNDER 20 ΤΗΣ ΑΕΛ

Νέοι κατά του... πλιάτσικου και της κρίσης

* «ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ» ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2014 12:45 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:21

 

 

Του Κ. Γκιάστα

Η ΑΕΛ Νέων επέστρεψε. Μετά από απουσία ενός έτους (αφού η ομάδα έπαιζε στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική και δεν υπήρχε αντίστοιχο πρωτάθλημα) η ΠΑΕ έχει και το μικρό της «αδερφάκι» που δεν είναι άλλο από την ομάδα Νέων κάτω των 20 ετών.

Χθες στο γήπεδο «Γ. Μητσιμπόνας» πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση της νέας αυτής ομάδας που κυρίως έχει παίκτες από τα τμήματα υποδομής της Ερασιτεχνικής αλλά στη συνέχεια θα εμπλουτιστεί και με μεταγραφές άλλων νεαρών αθλητών.

Στην πρεμιέρα όμως την παράσταση δεν έκλεψαν οι ποδοσφαιριστές αλλά ο προπονητής, Σάκης Αναστασιάδης που χαρακτήρισε «παιδομάζωμα» αυτό που γίνεται όλα αυτά τα τελευταία χρόνια με τους Λαρισαίους αθλητές και έθεσε σαν στόχο να γίνει ανταγωνιστικό το σύνολο με σκοπό να σταματήσει αυτό το «πλιάτσικο».

Επίσης έκανε γνωστό πως δεν θα υπάρξει βασικό στάδιο προετοιμασίας σε κάποιο προπονητικό κέντρο και οι προπονήσεις θα γίνουν εξ ολοκλήρου στην πόλη της Λάρισας.

Πιο αναλυτικά, στην αρχή τόνισε τα εξής: «Είμαστε ακόμα στο ψάξιμο για το ρόστερ. Έχουμε ένα σκελετό αλλά θα κάνουμε δοκιμές για αρκετό διάστημα. Θέλουμε να γεμίσουμε το ρόστερ μας με παιδιά που έχουν πρωτίστως προοπτική. Προοπτική σημαίνει να μπορούνε να έχουν ικανότητες και φιλοδοξίες για να γίνουν μέλη της ομάδας της ΑΕΛ».

* Αυτή είναι η φιλοσοφία σας δηλαδή;

- Ναι και γι’ αυτό θα δείτε πολλούς νεαρούς αθλητές που ακόμα και για την κάτω των 17 ετών είναι μικροί. Υπάρχουν παιδιά που είναι γεννημένα το 1997, 1998, 1999 και 2000.

* Πείτε μας την άποψή σας για τη Λάρισα. Έχει υλικό;

- Η Λάρισα έχει υλικό αλλά το θέμα είναι πως γίνεται παιδομάζωμα από άλλους συλλόγους και αυτό είναι κρίμα. Μια ομάδα με την ιστορία της ΑΕΛ και την περηφάνια που όλοι έχουμε αισθανθεί με την κατάκτηση πρωταθλήματος και κυπέλλων είναι άσχημο να δέχεται τέτοιο πλιάτσικο από το υλικό που μπορεί να διαχειριστεί. Έρχεται ο καθένας στην καρδιά της Λάρισας, κάνει πλιάτσικο και δεν ανοίγει μύτη. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους.

Όποιος θέλει έρχεται και παίρνει ό,τι θέλει. Η ΑΕΛ το είχε επιτρέψει αυτό με τη συμπεριφορά της. Πού είναι το σπίτι μας να ξέρουμε;

* Μιλήστε μας λίγο για το πλάνο προετοιμασίας. Θα πάτε σε κάποιο προπονητικό κέντρο εκτός Λάρισας;

- Όχι δεν θα το κάνουμε αυτό. Αντιλαμβανόμαστε πως ο σύλλογος έχει άλλες προτεραιότητες αυτή τη στιγμή. Είναι πολλά αυτά που έχουν πέσει στον πρόεδρο. Δεν θέλουμε να τον επιβαρύνουμε και εμείς. Η προετοιμασία θα γίνει στα γήπεδα τα δικά μας.

Στόχος για μένα είναι πως πρέπει η ΑΕΛ να αποκτήσει την παλιά της αίγλη. Να μπορέσουμε να οργανωθούμε με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να είμαστε σαν ΑΕΛ ελκυστικοί για όλους τους γονείς. Αν βελτιώσουμε τις συνθήκες και γίνουμε ανταγωνιστικοί τότε θα σταματήσουμε το πλιάτσικο στη Λάρισα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: «ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ»

Παρών στην προπόνηση ήταν ο διευθυντής των ακαδημιών της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, Γιάννης Βασιλείου που με τη σειρά του μιλώντας στην «Ε» ανέφερε τα παρακάτω: «Είμαστε στην πρώτη ημέρα της Under 20 και γω σαν υπεύθυνος της Ακαδημίας της ΑΕΛ ήρθα εδώ για να ευχηθώ καλή χρονιά με υγεία. Η συγκεκριμένη ομάδα σχεδόν στο μισό της ρόστερ αποτελείται από τα παιδιά των ακαδημιών της ΑΕΛ. Προσπαθούμε μέσα από τη δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία να βγάλουμε όσο το δυνατόν καλούς και έτοιμους ποδοσφαιριστές μέσα από τη σωστή και συστηματική δουλειά. Ευελπιστούμε ότι η φετινή χρονιά αλλά και οι επόμενες, μέσα από τα προβλήματα, τα σωστά και τα λάθη μας θα μας κάνουνε πιο δυνατούς και θα μπορούμε να επανδρώνουμε τις Under ομάδες της ΠΑΕ με δικούς ποδοσφαιριστές. Αυτό θα γίνει μόνο μέσα από σκληρή προσπάθεια τόσο σε διοικητικό όσο και σε προπονητικό επίπεδο».

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Χθες στην πρώτη προπόνηση το παρών έδωσαν 27 ποδοσφαιριστές.

Αυτοί που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ είναι οι εξής: Φιλοκώστας, Καλιακούδας, Αναστασίου (τερματοφύλακες), Καψάλης, Μακρής, Παπακώστας, Μαστακούλης, Μηνάς, Μπαρούτας, Γκιουρσάνης, Μπόντε, Δίχρης, Μακροβασίλης, Καμπέρης, Σπύρος, Βαγενάς, Καλύβας, Λιόντος.

Αυτοί που αποκτήθηκαν μέχρι στιγμής: Αλεξόπουλος από τα Τρίκαλα, Μπαλογιάννης από τον Τοξότη, Παϊτέρης (τερματοφύλακας) από τον Προμηθέα, Ζαρκοδήμος από την Κοζάνη, Μαυρομάτης και Τζουρτζουκλής από τον Προμηθέα, Μαργαριτόπουλος από τον Αχιλλέα Φαρσάλων. Με την ΑΕΛ Νέων προπονήθηκαν και οι Καραλούλης - Καραμπάλιος από τον Φιλοκτήτη Μελιβοίας.

* Γυμναστής της ομάδας είναι ο Άκης Οικονόμου ενώ χθες την προπόνηση παρακολούθησε και ο τεχνικός διευθυντής Γιάννης Αλεξούλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass