ΤΑΚΗΣ ΠΑΡΑΦΕΣΤΑΣ

Τελείωσε ...Ατρόμητος και συνεχίζει

*ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ «ΑΝΤΙΟ» ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ *Γ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ: ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ *ΒΑΪΟΣ ΤΣΟΥΠΟΣ: ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΟΜΑΔΑ, ΘΑ ΕΝΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΛ

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2021 21:01

Είναι από τις λίγες φορές που είδαμε τον Τάκη Παραφέστα, να είναι τόσο πολύ συγκινημένος, από τα εγκωμιαστικά λόγια που άκουσε στην αποχαιρετιστήρια βραδιά που διοργανώθηκε στον Παλαμά Καρδίτσας, με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του Ατρομήτου, στον 3ο Όμιλο της Γ' Εθνικής κατηγορίας.


Οι «Πράσινοι» με οδηγό τον παλαίμαχο παίκτη της ΑΕΛ κατάφεραν για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα και να φτάσουν στην επίτευξη του στόχου τους.
Στο Μεζεδοπωλείο «Το Κουτουκάκι» στην Κεντρική πλατεία Παλαμά, παίκτες, διοίκηση και προσκεκλημένοι πέρασαν ευχάριστα και παράλληλα απόλαυσαν τους νοστιμότατους μεζέδες του καταστήματος. Το τραπέζι πρόσφερε ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΑΠ Βάιος Μπακαβέλος, ενώ το «παρών» επίσης έδωσαν ο αντιπεριφερειάρχης Κω/νος Νούσιος, ο δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας Αλέξανδρος Σφήκας, ο πρώην δήμαρχος και φίλος της ομάδας Βασίλης Καραδήμος, ο προπονητής της Ακαδημίας του Ηρακλή Παλαμά Βαγγέλης Τρουβάς και σύσσωμο το Δ.Σ. της ομάδας του Παλαμά. Κεντρικό πρόσωπο της βραδιάς ο Τάκης Παραφέστας, ο οποίος τιμήθηκε για την προσφορά του τα 2,5 χρόνια στον Ατρόμητο.
Ο Βάιος Τσούπος που πήρε τον λόγο εξήρε την προσφορά του: «Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους της διοίκησης του Ατρομήτου στον προπονητή Τάκη Παραφέστα. Εμένα προσωπικά εκτός από όλα τα άλλα, με έκανε καλύτερο άνθρωπο με το ήθος και την άψογη συμπεριφορά του. Προπονητή μπορεί να βρούμε και καλύτερο, άνθρωπο όμως σαν τον Παραφέστα είναι δύσκολο. Ήρθε σε μία δύσκολη εποχή, πριν δύομισι χρόνια, όταν ο Ατρόμητος ήταν τέταρτος στη βαθμολογία και δεν υπήρχε ψυχολογία και πίστη στην ομάδα. Ωστόσο κατάφερε με τον τρόπο του να κερδίσει όλους τους ποδοσφαιριστές, η ομάδα να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και να τερματίσει πρώτη και αήττητη στα πλέι-οφ, ανεβαίνοντας στη Γ’ Εθνική. Στη Γ’ Εθνική και υπό δύσκολες και πάλι καταστάσεις κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα σε μία άνετη παραμονή. Είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή οι δρόμοι μας θα ξανασμίξουν. Ο Ατρόμητος αποχαιρετά έναν μεγάλο άνθρωπο, έναν δάσκαλο και έναν φίλο, ο οποίος αγαπήθηκε από όλους. Εύχομαι τα καλύτερα στον Τάκη Παραφέστα, μας έκανε ομάδα, θα ενώσει και την ΑΕΛ».
Επίσης, ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου στάθηκε στο γεγονός ότι ο Ατρόμητος Παλαμά, με την πορεία του τα τελευταία χρόνια και τις επιτυχίες έχει κάνει γνωστό το όνομα της περιοχής σε όλη την Ελλάδα. Στάθηκε επίσης στη μεγάλη προσωπικότητα του Τάκη Παραφέστα, που σηματοδότησε και την αλλαγή πορείας του Ατρομήτου. Τόνισε πως ήταν δάσκαλος για την ομάδα και προσέφερε δε ως δείγμα ευγνωμοσύνης μία ανθοδέσμη στον Λαρισαίο κόουτς.
Από την πλευρά του, ο πρώην δήμαρχος Παλαμά Βασίλης Καραδήμος, αναφερόμενος στον Παραφέστα τόνισε πως δίδαξε ήθος, σεβασμό, αθλητικό πολιτισμό και τον αποχαιρέτησε με ένα τοπικό παλαμιώτικο καραγκούνικο στίχο: «Κι αν έχουμε όψη βλοσερή και δύσπιστο το βλέμμα, η μπέσα μας είναι αληθινή, ποτέ δεν λέμε ψέμα».
Εκ μέρους τον παικτών ο Παλαμιώτης αρχηγός Παντελής Λιάπης τον χαρακτήρισε ως δεύτερο πατέρα τους, έκανε τον Ατρόμητο οικογένεια και οι παίκτες έμαθαν πολλά, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων.
Από την ΕΠΣ Καρδίτσας ο πρόεδρος Αλέξανδρος Σφήκας συνεχάρη παίκτες, διοίκηση και Παραφέστα για την προσφορά του στην ομάδα, ευχόμενος και την ΑΕΛ να την οδηγήσει εκεί όπου πραγματικά αξίζει να αγωνίζεται.
ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ ΠΑΡΑΦΕΣΤΑ
Τελευταίος πήρε τον λόγο ο Τάκης Παραφέστας, ο οποίος και επισήμανε τα εξής: «Είναι δύσκολο να αποχωρείς από μια ομάδα, που σεβάστηκα και συνδέθηκα συναισθηματικά μαζί της. Επίσης, είναι πολύ όμορφο να έχεις τη δυνατότητα να δουλεύεις με παιδιά που προσπαθούν να βελτιωθούν και με παίκτες έμπειρους, που αγαπάνε αυτά που κάνουν.
Αυτά που άκουσα από όλους σας είναι λόγια από καρδιάς και δεν το κρύβω πως με συγκινήσατε. Σε όλους με τους οποίους συνεργάστηκα, θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και να ευχηθώ η ομάδα και τα επόμενα χρόνια, να είναι ανταγωνιστική και να κάνει υπερήφανους τους φίλους της.
Η πόρτα της ΑΕΛ θα είναι ανοικτή για όλους και οτιδήποτε χρειαστεί ο Ατρόμητος, είμαι πρόθυμος να βοηθήσω».
ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ
Επίσημη ανακοίνωση έβγαλε χθες η διοίκηση του Ατρομήτου για τη λύση της συνεργασίας με τον Παραφέστα και επισημαίνει τα εξής: «Το Δ.Σ. του Ατρομήτου εκφράζει τις ευχαριστίες του στον προπονητή, συνεργάτη και φίλο Τάκη Παραφέστα, για την προσφορά του στον Σύλλογο. Ο Τάκης στον Παλαμά αναβάθμισε την ομάδα, πρόσθεσε επιτυχίες και ήθος, αγαπήθηκε από όλο τον κόσμο και αποτέλεσε πατριάρχης για όλους μας, παίκτες και διοίκηση. Τον ευχαριστούμε για όλα και πάντα θα βρίσκεται στις καρδιές μας.
Στον Παλαμά θα έχει μόνο φίλους, του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα στην ΑΕΛ».
ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕ ΒΑΪΟ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
Μετά την αποχώρηση του Τάκη Παραφέστα, η διοίκηση του Ατρομήτου αναζητεί τον αντικαταστάτη του και χθεσινές πληροφορίες έκαναν λόγο πως έγινε μια πρώτη κουβέντα με τον Βάιο Καραγιάννη, με τον οποίο οι «Πράσινοι» έχουν στο παρελθόν συνεργαστεί μαζί του.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass