ΤΟ ΝΕΟ ΑΠΟΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΣΚΟΡΕΡ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Ήρθα σε μια μπασκετούπολη...

* ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ, ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ Α1 ΜΕ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ, ΤΟΝ ΣΤΕΡΓΙΟ ΚΟΥΦΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΛΟ

Δημοσίευση: 03 Αυγ 2014 23:56 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 16:20

Του Κ. Γκιάστα

Μια πραγματική... καλαθομηχανή έβαλε στο ρόστερ της φέτος η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ καθώς απέκτησε τον Μιχάλη Πολίτη που πέρυσι ήταν πρώτος σκόρερ της Γ’ Εθνικής με 475 πόντους συνολικά και 22 πόντους μέσο όρο. Ο 26χρονος αθλητής είναι ένας αθλητής ανόδων και μάλιστα σε υψηλές κατηγορίες καθώς έχει στο παλμαρέ του μια άνοδο με τον ΑΓΟ Ρεθύμνου από την Α2 Εθνική στην Α1 πριν από τρία χρόνια και άλλη μια με τη Νίκη Βόλου από τη Β’ Εθνική στην Α2. Άρα ταιριάζει... γάντι με τη φιλοσοφία και τους στόχους των «βυσσινί» που βλέπουν την άνοδο στη Β’ Εθνική ως μονόδρομο (αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι μεταγραφικές τους κινήσεις).

Ο Μιχάλης Πολίτης χθες μίλησε στην «Ε» για τη νέα του αυτή σελίδα στην καριέρα ενώ έκανε και μια σύγκριση μεταξύ του Βόλου (που είναι η πατρίδα του) και της Λάρισας για την μπασκετική παιδεία και υποστήριξη που υπάρχει. Ο Πολίτης έβγαλε... νικήτρια σε αυτή τη μονομαχία την πόλη της Λάρισας καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά «οι Λαρισαίοι στηρίζουν τις ομάδες τους ακόμα και στα δύσκολα όχι μόνο στα εύκολα. Θεωρώ πως η Λάρισα είναι μια πραγματική μπασκετούπολη και χαίρομαι που θα αγωνιστώ σ’ αυτήν».

Ξεκίνησε από την Ανάληψη Βόλου παίζοντας μπάσκετ από τη Β’ Δημοτικού. Στα 19 του χρόνια πήγε στον Ολυμπιακό Βόλου στον οποίο αγωνίστηκε τόσο στη Β’ όσο και στη Γ’ Εθνική. Μετέπειτα μετακόμισε στη Λιβαδειά και αργότερα στο Ρέθυμνο. Εκεί με προπονητή τον Στέργιο Κουφό πανηγύρισε την άνοδο στην Α1 Εθνική κατηγορία. Μιλώντας γι’ αυτή τη στιγμή ανέφερε: «Ήταν ένα σχολείο για μένα η χρονιά εκείνη και με βοήθησε καθώς έμαθα πολλά πράγματα τόσο από τον κ. Κουφό ως προπονητή όσο και από τους συμπαίκτες μου. Με Χαρισμίδη, Κυριακόπουλο, Λάντοβιτς, τους αδερφούς Θεοδωράκου».

Ο Πολίτης αξίζει να τονίσουμε πως σ’ εκείνη τη σεζόν «έσπασε» τα μηχανάκια του δείκτη TENDEX (πολυτιμότητας): «Ήταν στην 3η αγωνιστική με τον Κόροιβο Αμαλιάδας. Μέσα σε 8 λεπτά έφτασα να έχω δείκτη tendex 1.800 και ήταν το καλύτερο της σεζόν αλλά και το 8ο καλύτερο της δεκαετίας για την Α2 Εθνική».

Έπειτα γύρισε στον Βόλο για τη Νίκη η οποία είχε ανοδικές τάσεις: «Στη Νίκη ήρθα μετά και ανεβήκαμε από τη Β’ Εθνική στην Α2 Εθνικη΄. Εκεί την πρώτη χρονιά ήταν καλά και ο κόσμος γέμιζε το γήπεδο συνεχώς. Όμως στις πρώτες αποτυχίες δεν τύχαμε της ανάλογης στήριξης που χρειαζόμασταν».

Πέρυσι φόρεσε τη φανέλα της Βόνιτσας και κατάφερε να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στη Γ’ Εθνική. Πριν λίγες ημέρες συμφώνησε με την ΑΕΛ: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθα στη Λάρισα και συγκεκριμένα στην ΑΕΛ γιατί δείχνει πως έχει δυναμική αυτή η ομάδα».

* Άρα μιλάμε για άνοδο;

- Όχι εγώ δεν λέω τίποτα. Εγώ μόνο θα κάνω μέσα στο γήπεδο. Εμείς να κοιτάμε μόνο τη δική μας την ομάδα. Βάσει προσωπικοτήτων υπάρχουν παιδιά που έχουν παίξει σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Έχουμε και το ταλέντο μέσα. Σκέψου έχουμε Τσούτσο, Σαριμπαλίδη, Βλαχούλη, έχουμε και τους Τσιλούλη και Κονδυλόπουλο. Αν βάλουμε το εγώ κάτω από το εμεί θα τα καταφέρουμε. Η διοίκηση της ΑΕΛ το αξίζει. Όλη η Λάρισα το αξίζει το κάτι παραπάνω.

* Κάποτε είχαμε και δύο ομάδες στην Α1. Τώρα όμως φτάσαμε να παλεύουμε. Πώς πιστεύεις θα επανέλθουμε;

- Για να ανέβει ξανά μια ομάδα θέλει αργά και σταθερά βήματα. Δεν θέλει βιασύνες. Θέλει ηρεμία και υπομονή.

* Χρήματα;

-Υπάρχουν ομάδες που με μικρό μπάτζετ πετυχαίνουν. Είναι σχετικό αυτό. Μπορείς να πάρεις πρωτοκλασάτους και να μη σου βγουν.

* Προσωπικοί στόχοι υπάρχουν;

- Προσωπικός στόχος μου είναι να μείνω αρκετά χρόνια στη Λάρισα. Βλέπω πολύ καλή προσπάθεια από τον κ. Νάκα και γενικότερα από τη διοίκηση και ελπίζω πως κάποια στιγμή θα φτάσει την ΑΕΛ εκεί που της αξίζει.

* Ένας Βολιώτης στην ΑΕΛ. Μίλησέ μας γι’ αυτό;

- Μια χαρά. Έρχομαι για να βοηθήσω και αυτό θα κάνω. Αν θες να μιλήσουμε για διαφορές θα σου πω το εξής: Στον Βόλο, κρίμα που το λέω, αν βλέπουνε άσχημα αποτελέσματα, που σίγουρα θα έρθουν κάποια στιγμή, δεν πάνε στο γήπεδο. Στη Β’ Εθνική που πηγαίναμε σερί είχαμε γεμάτο γήπεδο. Στην Α2 όχι. Γι’ αυτό δεν κάναμε κάτι σοβαρό όλα αυτά τα χρόνια. Είχε την ευκαιρία με τη Νίκη αλλά δεν μπόρεσε. Η Λάρισα σαφώς και είναι πιο μπασκετική. Υποστηρίζουν περισσότερο τις ομάδες τους. Πέρυσι θυμάμαι στην ΑΕΛ που μπορεί να μην είχε καλή πορεία είχε κόσμο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.

* Έχεις παίξει ακόμα και στην Α2 Εθνική. Το βλέπεις επαγγελματικά το μπάσκετ;

- Δεν υπάρχει αθλητής πλέον που να αμείβεται μόνο από το μπάσκετ και παράλληλα να εξασφαλίζει το μέλλον του και της οικογένειάς του, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων και μιλάω ακόμα και για την Α1. Δεν σέβονται τον ιδρώτα των παικτών. Εδώ βλέπουμε ομάδες Α1 που να μην πληρώνουν. Αυτά βλέπουν και οι ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών και παίρνουν πάτημα. Εγώ το καλοκαίρι συνεργάζομαι με τον πατέρα μου που έχει ένα επαγγελματικό καΐκι.

* * *

Ας δούμε λοιπόν φέτος αν η «ψαριά» τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ΑΕΛ θα είναι καλή...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass