«Σίγησε» η σφυρίχτρα του Γιώργου Δεσπούλη

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 78 ΕΤΩΝ

Δημοσίευση: 29 Μαϊ 2021 20:00

Φτωχότερη είναι η λαρισινή διαιτησία, καθώς πριν από λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή ο γνωστός παλαίμαχος διαιτητής ποδοσφαίρου Γιώργος Δεσπούλης.


Πάντα με το χαμόγελο, ιδιαίτερα αγαπητός, καλοσυνάτος άνθρωπος και ο οποίος έβρισκε τη χρυσή τομή στις αποφάσεις του, στον δύσκολο χώρο της διαιτησίας.
Ο Γιώργος Δεσπούλης γεννήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 1943 στο Συκούριο και αγωνίστηκε στον Κίσσαβο από το 1959 έως το 1970. Αρχηγός της ομάδας τα περισσότερα χρόνια έπαιξε σε όλες τις θέσεις και σίγουρα όπου υπήρχε ανάγκη, ενώ κλήθηκε και στη Μικτή της ΕΠΣ Λάρισας.
Ξεχώρισε για το ήθος και την αγωνιστικότητά του και το 1966 τον ζήτησε η Νίκη Βόλου, ομάδα Α’ Εθνικής τότε, αλλά η μεταγραφή δεν πραγματοποιήθηκε.
Λίγα χρόνια αργότερα, το 1970, σταμάτησε το ποδόσφαιρο λόγω τραυματισμού.
Ένα χρόνο μετά, το 1971 ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη διαιτησία και έφτασε να διευθύνει αγώνες Β’ Εθνικής.
Έπαιξε την αγαπημένη του ΑΕΛ σε αρκετά φιλικά παιχνίδια στο στάδιο Αλκαζάρ στις αρχές της δεκαετίας του ’80.
Δύο τουλάχιστον στιγμές από τη διαιτησία, διηγούνταν ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία, αφού, έμειναν αναλλοίωτες και πιο έντονα στη μνήμη του.
Η πρώτη ήταν η αποβολή του αρχηγού του Ολυμπιακού Βόλου Τάκη Συνετόπουλου σε αγώνα Β’ Εθνικής στον Βόλο, καθώς και τα συγχαρητήρια που εισέπραξε από τον παίκτη που απέβαλε, σε ένα ρεσιτάλ διαιτησίας στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.
Επίσης, η δεύτερη το 1988 όταν τον παρακολούθησε σε ένα αγώνα ερασιτεχνικού πρωταθλήματος, ο Γερμανός διαιτητής της αναμέτρησης ΑΕΛ - Ξαμάξ, ο κ. Ασενμάγερ που του είπε ότι θα μπορούσε να σφυρίξει άνετα στην Μπουντεσλίγκα.
Και η χαρά που εισέπραξε, δεν περιγράφεται μόνο με λόγια.
Ο Δεσπούλης εργαζόταν και στο ΚΤΕΛ Λάρισας, όπου και εκεί ήταν ο άνθρωπος που πάντα με το χαμόγελο, βοηθούσε συνανθρώπους μας να ξεπεράσουν προβλήματά τους, στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα. Σταμάτησε τη διαιτησία το 1994, αλλά ποτέ δεν έπαψε να ενδιαφέρεται γι’ αυτό που αγάπησε από μικρό παιδί. Καλό παράδεισο στον Γιώργο και από το αθλητικό τμήμα της «Ε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass