Δεν θέλουν να ψηφίσουν τα σωματεία της Περιφέρειας!

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2021 21:04

Στη Λάρισα βρέθηκε χθες ο υποψήφιος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας Παναγιώτης Φασούλας, ο εκπρόσωπος για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή Ευθύμης Ρεντζιάς και η ομάδα τους (Νικάκης, Αλεξόπουλος, Ιωάννου, Σαββίδης, Κότσης, Παπαγιαννούλης, Γκιουλιστάνης Ρούμπος και Τσουμής) όπου μίλησαν στα λαρισινά σωματεία.


Τους προλόγισε ο Θεσσαλός υποψήφιος Τάσος Τριανταφύλλου όπου πήρε και το πρώτο χειροκρότημα...
Ο Παναγιώτης Φασούλας ήταν κυριολεκτικά «καταπέλτης» στα λεγόμενά του εξαιτίας του ότι δεν γίνονται τίμιες εκλογές, αλλά και για την ταλαιπωρία που υπάρχει από τα σωματεία της Περιφέρειας, που η νυν Διοίκηση θέλει να μεταβούν στην Αθήνα και να γίνει η ψηφοφορία διά ζώσης όταν όλες οι ομοσπονδίες έκαναν εκλογές ηλεκτρονικά.
Θέλει η νυν Διοίκηση να γίνουν εκλογές ναι ή όχι;
Ο Παναγιώτης Φασούλας μάς απάντησε: «Μάλλον όχι γιατί εμείς δεν έχουμε αντίρρηση να γίνουν με οποιονδήποτε τρόπο υποδείξει η Πολιτεία. Το αίτημα της απερχόμενης διοίκησης της Ομοσπονδίας είναι να γίνουν εκλογές διά ζώσης στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στις 30 Μαΐου και το μόνο που ζητήσαμε εμείς είναι την άδεια από τους λοιμωξιολόγους και την αρμόδια αρχή, που είναι η Πολιτική Προστασία, ώστε να μην προσβληθούν οι αρχαιρεσίες και να μην παρανομεί το άθλημα.
Ζητήσαμε την άδεια, δεν μας την έδωσαν και είναι φανερό ότι με ορισμένες κωλυσιεργίες θα φτάσουμε το Σάββατο και θα φταίει η Πολιτεία που δεν γίνονται οι εκλογές που δεν δίνουν άδεια οι λοιμωξιολόγοι και θα συνεχίσουν να κωλυσιεργούν για αρκετό καιρό ακόμα. Θα ρίξουν στην Πολιτεία όπως κάνουν κάθε φορά τη δικιά τους αδυναμία».

*Διά ζώσης δεν θα ταλαιπωρήσουν τα σωματεία της Περιφέρειας:
«Το κάνουν γιατί δεν έχουν ξανακάνει ποτέ δημοκρατικές εκλογές, εκλογές με πολύ μεγάλη συμμετοχή, θέλουν να υπάρχει ένα μικρό εκλογικό σώμα που να μπορούν να το ελέγξουν κατά το δοκούν. Θεωρούμε ότι τα σωματεία της Περιφέρειας πρέπει να ψηφίσουν όλα, τους δίνεται η δυνατότητα για πρώτη φορά να ψηφίσουν (σ.σ. στο παρελθόν γινόταν μέσω πληρεξουσίων) με απόλυτα δημοκρατικές εκλογές χωρίς εξουσιοδοτήσεις αλλά με φυσική παρουσία μπροστά σε ένα κομπιούτερ, αν γίνουν διαδικτυακά, ή στις ενώσεις, που μπορεί να γίνει ταυτοπροσωπία του καθενός που ψηφίζει. Δεν θέλουν να το κάνουν αυτό, θέλουν να κάνουν στην Αθήνα εκλογές, να ταλαιπωρήσουν τις ομάδες κυρίως οικονομικά και σωματικά. Ας δούμε πόσο κοστίζει οικονομικά η μετακίνηση κάποιου από Διδυμότειχο, Ικαρία, Σάμο και αλλού. Η δημοκρατία δεν μπορεί να κοστίζει τόσο πολύ.
Θα πρέπει η ομοσπονδία που έχει κάνει τόσο χρηστή διαχείριση να είχε προβλέψει ένα ποσό για τη μετακίνηση των σωματείων. Δεν υπάρχει λοιπόν χρηστή διαχείριση γιατί δεν υπάρχει φράγκο στην ομοσπονδία. Εμείς τους καλούμε να σεβαστούν τη δημοκρατική λειτουργία και να βγάλουν το μπάσκετ από το αδιέξοδο, καθώς είναι η μόνη ομοσπονδία που δεν έχει κάνει εκλογικές διαδικασίες. Να γίνουν επιτέλους εκλογές και να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα».
*Μιλήσατε για τα οικονομικά. Βλέπουμε ότι όλους τους ισολογισμούς τους υπογράφουν υπερήλικες...
«Γιατί υπογράφουν τους ισολογισμούς; Τι φαντάζεστε; Οι αυτοφωράκηδες στα κέντρα διασκεδάσεως, δεν είναι όλοι υπερήλικες; Γιατί είναι πάνω από 80 χρονών, δεν έχω κανέναν ηλικιακό ρατσισμό, που δεν πρέπει να υπάρχει, αλλά για να μην τρελαθούμε αν διαβάσει κανείς τον ισολογισμό της ομοσπονδίας μπορεί να καταλάβει...».

*Με αφορμή τα πλέι οφ και τους τελικούς του γυναικείου πρωταθλήματος μπάσκετ είχαμε έντονες κρίσεις για τη διαιτησία . Εσείς τι θα κάνετε ως πρόεδρος για τη διαιτησία;
«Δυστυχώς άσχημες κριτικές για τη διαιτησία είχαμε παντού. ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, ΠΑΟ-ΑΕΚ, Λαύριο-Προμηθέας... Εμείς έχουμε πρόγραμμα για τη διαιτησία που αξιολογεί τους διαιτητές και τους δίνουμε την ευκαιρία να παίξουν για τον εαυτό τους. Δίνουμε τη δυνατότητα στους νέους διαιτητές να εξελιχθούν γρήγορα χωρίς κανενός είδους επετηρίδα. Διαφάνεια στις ποινές, στους προβιβασμούς και τους υποβιβασμούς».
*Ας κλείσουμε με το γυναικείο μπάσκετ. Πιστεύετε ότι του ανήκει η επόμενη μέρα;
«Το γυναικείο μπάσκετ είναι στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντός μας γιατί διπλασιάζει τον πληθυσμό. Έχει πολλαπλά οφέλη ως προς την αύξηση του θεάματος, γιατί οι γυναίκες δεν χρειάζονται τίποτα παραπάνω από τις παροχές και διευκολύνσεις που έχουν και οι άνδρες.
Πρέπει εμείς οι ίδιοι να ενεργοποιήσουμε τις γυναίκες που έχουν κάνει καριέρες στο μπάσκετ, να φέρουμε τα κορίτσια στο άθλημα γιατί η γυναίκα είναι ένα ανταγωνιστικό πλάσμα, πιο ανταγωνιστικό από τους άνδρες, θέλει να κερδίζει, θέλει να παίζει σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον... Πρέπει να αναπτύξουμε το γυναικείο μπάσκετ και να έχουμε πολιτική δύναμη».
Αξιοσημείωτο είναι ότι παρόντες ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΟΔΚΕ Ηλίας Καφφές, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των διαιτητών μπάσκετ με καρότσι Σπύρος Τσούντσουρας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Κ.Δ. Θεσσαλίας Απόστολος Νικολούλης και ο γενικός γραμματέας κ. Παπαδημητρίου.

Αλεξανδρής: Γιατί στηρίζω Φασούλα...
Παρών στη συγκέντρωση ήταν ο Βαγγέλης Αλεξανδρής που έχει δουλέψει σε όλες τις λαρισινές ομάδες μπάσκετ και είναι ιδιαίτερα αγαπητός (και πετυχημένος...). Είπε: «Στηρίζω τον Παναγιώτη Φασούλα και την ομάδα του γιατί αυτοί είναι το μπάσκετ. Ξέρουν τον ιδρώτα των παικτών και την αγωνία των παραγόντων. Οι υπόλοιποι είναι κάτι άλλο...».

 

188034162_324928575654225_2713838473534996940_n.jpg

Στο πλευρό του Γ. Αλεξούλης και Μιχάλης Αναστασίου
Στο πλευρό των Φασούλα - Ρεντζιά είναι και δύο αντιδήμαρχοι Λαρισαίων ο Γιάννης Αλεξούλης (παίκτης της πρωταθλήτριας ΑΕΛ) και Αθλητισμού Μιχάλης Αναστασίου. Ο πρώτος τούς είπε: «Σας συγχαίρω γιατί εμείς ως ποδοσφαιριστές μιλούσαμε με το σώμα, αλλά όχι με το στόμα. Εσείς μιλάτε με το σώμα και με το στόμα. Καλή επιτυχία».
Ο Μιχάλης Αναστασίου είπε ότι «το μπάσκετ είναι ένα και μια παράταξη μακριά από τα κόμματα και τον φανατισμό των ομάδων θα πάει το άθλημα μπροστά».

 

188764910_1235070116953657_7029146730012411149_n.jpg

Ευθύμης Ρεντζιάς: Πάντα θερμή υποδοχή
Ο εκπρόσωπος για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Ευθύμης Ρεντζιάς, για μία ακόμα φορά ένιωσε συγκινημένος για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν στην πόλη της Λάρισας οι φίλοι που έχει αποκτήσει, τόσο από τις συχνές επισκέψεις του όσο και λόγω της επιχειρηματικής του δραστηριότητας στη θεσσαλική πρωτεύουσα.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass