Μάχη της ΑΕΛ με τη Super League

*ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ *ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2021 21:10

Του Χρήστου Αρχοντούλη


Αν και ολοκληρώθηκε η διαδικασία των play off και play out στο πρωτάθλημα της Super League 1, η ΑΕΛ συνεχίζει να δίνει τη δική της μάχη, ώστε να εξαντλήσει τις λιγοστές πιθανότητες που έχει για να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία κα να μην υποβιβαστεί.
Η Super League έκανε γνωστό πως συνεδριάζει αύριο σε τηλεδιάσκεψη, για την επικύρωση της βαθμολογίας σε play off και play out, που θα οδηγήσει την ΑΕΛ στη Super League 2 και τον Παναιτωλικό σε μπαράζ παραμονής.
Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής: «Ανακοινώνεται ότι αύριο Σάββατο, 22/5/2021 στις 12:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:
1. Επικύρωση βαθμολογιών play offs και play outs Super League 1 αγωνιστικής περιόδου 2020-21 (ανδρών).
2. Λήψη αποφάσεων σε σχέση με τα πρωταθλήματα Κ17 και Κ15 τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.
3. Διάφορα».
ΑΝΤΙΘΕΤΗ Η ΠΑΕ ΑΕΛ
Η ΠΑΕ ΑΕΛ δημοσιοποίησε έγγραφο-εξώδικο το οποίο κοινοποίησε στη Super League 1 και στη Super League 2 και στις ΠΑΕ Παναιτωλικός και ΠΑΕ Λεβαδειακός, με το οποίο ζητεί να μην επικυρωθούν οι βαθμολογίες της Super League 1 και Super League 2, επειδή εκκρεμεί η καταγγελία της στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Μεταξύ άλλων, στο έγγραφο αυτό αναφέρει: «Επειδή στην περίπτωση, κατά την οποία αγνοήσετε το αίτημά μας για τη μη επικύρωση της βαθμολογίας Super League 1 και δεν ενημερώσετε τη Super League 2 να μην επικυρώσει ούτε αυτή τη βαθμολογία της, επιφυλασσόμεθα να διεκδικήσουμε τόσο από εσάς όσο και από όσες ΠΑΕ ψηφίσουν υπέρ της επικυρώσεως της βαθμολογίας, παρά την καταγγελία μας, τα ποσά που θα απωλέσουμε από τον παράνομο υποβιβασμό μας και τον παράνομο ορισμό των μπαράζ μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Παναιτωλικός και ΠΑΕ Ξάνθη. Επειδή σε κάθε περίπτωση είμαστε αντίθετοι για τους ως άνω βάσιμους ουσιαστικούς και νομικούς λόγους στην επικύρωση της βαθμολογίας, άλλως και επικουρικώς προτείνουμε να γίνει μερική επικύρωση της βαθμολογίας όσον αφορά τις θέσεις των ομάδων που βρίσκονται βαθμολογικά πάνω από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.
Σας καλούμε να μην προβείτε στην επικύρωση της βαθμολογίας των play offs και play outs Super League 1 Interwetten αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 ανδρών, AΛΛΩΣ ΣΑΣ ΔΗΛΟΥΜΕ ότι θα προσφύγουμε ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ για την προσβολή αυτής της παράνομης απόφασής σας».
*Σημειώνεται πως ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Κούγιας σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου για τον ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας στα χέρια του συμβόλαια μεταβίβασης, τα οποία έχει καταθέσει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού προς έρευνα, αποκάλυψε ότι έχει μεταβιβαστεί σε άλλον ιδιοκτήτη από το 2015 το 51% των μετοχών της.
Έτσι η ομάδα της Ηπείρου κινδυνεύει με -7 βαθμούς για την πολυιδιοκτησία και -5 για το μετοχολόγιό της, σύνολο -12 βαθμούς ποινής ανάλογης με αυτήν που επιβλήθηκε στην Ξάνθη για παρόμοια περίπτωση.
Απόφαση που εκκρεμεί και γι' αυτό η ΠΑΕ ΑΕΛ ζητάει να μη γίνει η επικύρωση της βαθμολογίας.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ Ο ΑΝΤΡΙΑΝ ΚΟΛΟΜΠΙΝΟ ΓΙΑ BEST GOAL
Άνοιξε η ψηφοφορία για την ανάδειξη του Best Goal 9ης-10ης αγων. play οffs και 7ης αγων. play outs και θα ολοκληρωθεί σήμερα και ώρα 12:00 μ.
Tα υποψήφια Best Goal 9ης-10ης αγων. play οffs και 7ης αγων. play outs του Πρωταθλήματος Super League είναι τα ακόλουθα:
1. Γ. Κώτσιρας-Αστέρας Τρίπολης.
2. Α. Κολομπίνο-Α.Ε.Λ.
3. Α. Σαρδινέρο-Ο.Φ.Η.
4. Γ. Μασούρας-Ολυμπιακός.
5. Μαουρίτσιο-Παναθηναϊκός.
ΠΡΟΣΤΙΜΟ 10.000 ΕΥΡΩ
Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο Βάσει των αναφερομένων στο από 15/5/2021 Φύλλο Αγώνα, στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα στο παιχνίδι ΠΑΕ ΑΕΛ-ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, αποφάσισε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, που ήταν δηλωμένος στο Φύλλο Αγώνα ως διερμηνέας, να τιμωρηθεί για τη συμπεριφορά του στο ματς των «βυσσινί» με τον ΠΑΣ Γιάννινα με ποινή απαγόρευσης εισόδου για 4 αγωνιστικές και πρόστιμου ύψους 10.000 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass