Τρίτωσε τα χρυσά μετάλλια ο Δημ. Μιχαλεντζάκης

*ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ *«ΧΑΛΚΙΝΟΣ» Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2021 20:30

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία είναι πλέον τα χρυσά μετάλλια του Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης που φιλοξενείται για 5η μέρα στη Μαδέιρα της Πορτογαλίας.

Ο Εβρίτης «χρυσός» Παραολυμπιονίκης του Ρίο, ήταν εντυπωσιακός σε ακόμα ένα αγώνισμα της μεγαλύτερης διοργάνωσης πριν από τους Αγώνες του Τόκιο, φτάνοντας και πάλι στην κορυφή. Έτσι μετά τα 100 μ. πεταλούδα και τα 100 μ. ελεύθερο, ο Μιχαλεντζάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στα 50 μ. ελεύθερο κατηγορίας S8, την ίδια στιγμή που ο Παναγιώτης Χριστάκης πήρε το χάλκινο μετάλλιο στα 50 μ. ελεύθερο κατηγορίας S6. Με τα αποψινά μετάλλια, η Ελλάδα έφτασε τα εννέα έως τώρα στη διοργάνωση, τέσσερα εκ των οποίων χρυσά. Ο Μιχαλεντζάκης, όπως συνέβη στον προκριματικό (26.89) έτσι και στον τελικό δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους του. Με εντυπωσιακή εκκίνηση, έφτασε πρώτος στον τερματισμό με επίδοση 26.84, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ρώσο Νικολάεφ (27.06) και στην τρίτη τον Ουκρανό Ντουμπρόφ (27.45).
Ο Παναγιώτης Χριστάκης, αν και μπήκε στον τελικό με την 6η καλύτερη επίδοση των προκριματικών (32.44), κατάφερε να βρεθεί στα μετάλλια των 50 μ. ελεύθερο S6. Η επίδοσή του στον τελικό ήταν 32.12. Αυτό είναι το δεύτερο ευρωπαϊκό μετάλλιο για τον Χριστάκη στο συγκεκριμένο αγώνισμα την τελευταία 5ετία, αφού το 2016, στο ίδιο κολυμβητήριο, βρέθηκε στη 2η θέση. Στον ίδιο τελικό συμμετείχε και ο Γιώργος Σφαλτός, ο οποίος κατετάγη 5ος με 32.33.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass