Σχετικά ασφαλής μόνον ο Αετός Μακρυχωρίου

ΜΕΤΑ ΤΗΝ 11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΟΝ 3ο ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2021 20:35

Μία ακόμα αγωνιστική ημερομηνία ολοκληρώθηκε με συνολικό αρνητικό πρόσημο για τους τέσσερις εκπροσώπους του Νομού Λάρισας, οι οποίοι στο πλαίσιο της 11ης ημέρας κατέκτησαν μόλις δύο από τους 12 βαθμούς που διεκδίκησαν.

Παράλληλα, στην τριπλή μονομαχία με τους εκπροσώπους της Πιερίας, ο «λαρισαϊκός» απολογισμός ήταν μόνον ο βαθμός που «έσωσε» στο Δίον ο Αετός Μακρυχωρίου, ο μόνος εκ των τεσσάρων που πλέον αισθάνεται ασφαλής όσον αφορά στη διατήρησή του στην κατηγορία και κατά τη νέα περίοδο.
Συνολικά, την Κυριακή καταγράφηκαν πέντε νίκες (4 των γηπεδούχων και μία φιλοξενουμένου) και δύο ισοπαλίες, ενώ επιτεύχθηκαν 17 τέρματα (13-4 υπέρ των γηπεδούχων).
* Τρία πέναλτι καταλογίστηκαν, με την ευστοχία αυτήν την αγωνιστική να είναι της τάξης του 100%. Τον στόχο βρήκαν οι εκτελεστές Δημήτρης Ηλιόπουλος (Α.Ε. Καρίτσας), Βασίλης Αλμπάνης (Μετεώρων) και Βασίλης Κατσαμάγκας (Αετού Μακρυχωρίου) με αντιπάλους τους τερματοφύλακες Τάσο Παπαγιάννη (Ηρακλή Λάρισας), Κώστα Γούπο (Π.Ο. Ελασσόνας) και Διονύση Mπαλάφα (Δία Δίου). Με το γκολ που σημείωσε, μάλιστα, ο Κατερινιώτης επιθετικός της ομάδας του Κώστα Κατσάρα απολαμβάνει τη «μοναξιά» της κορυφής στον πίνακα των σκόρερς με 7 συνολικά, ακολουθούμενος από τους Γιώργο Κακαβίτση (Ηρακλή Λάρισας), Άρη Λώττα (Αναγέννησης Καρδίτσας) και Δημήτρη Ματούλα (Π.Ο. Ελασσόνας) που έχουν πετύχει από 6.
* Την κόκκινη κάρτα αντίκρυσαν οι Βησσαρίων Δρόσος (Αετού Μακρυχωρίου) και Δημήτρης Καλφούντζος (Α.Ο. Σελλάνων), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των αποβληθέντων σε 24 από την έναρξη της περιόδου. Για την ομάδα του Προαστίου Καρδίτσας, μάλιστα, ήταν η πέμπτη φετινή αποβολή (προηγήθηκαν αυτές των Φλώρου, Τσιάτα, Μούρι, Ποτούσογλου), εξέλιξη που τη φέρνει στη μάλλον δυσάρεστη κορυφή της σχετικής κατάταξης.
Έχουν αποβληθεί επίσης 4 παίκτες του Π.Ο. Φήκης, 3 του Π.Ο. Ελασσόνας, 2 του Αετού Μακρυχωρίου, του Οικονόμου Τσαριτσάνης, της Αναγέννησης Καρδίτσας και του Ερμή Αμυνταίου και ένας παίκτης του Ηρακλή Λάρισας, του Δία Δίου, των Μετεώρων και του Μακεδονικού Φούφα. Καμία αποβολή δεν έχει δοθεί εις βάρος της Α.Ε. Καρίτσας, του Ατρομήτου Παλαμά, του Εθνικού Ν. Κεραμιδίου και της Κοζάνης.
* Με τον καλύτερο τρόπο επέστρεψε στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στον Ατρόμητο Παλαμά, μετά την ίωση που τον ταλαιπώρησε, ο Κώστας Κουρτεσιώτης. Ο 37χρονος αριστερός οπισθοφύλακας, που -μεταξύ άλλων- αγωνίστηκε διαδοχικά στο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής (όπως ονομαζόταν κατά περίσταση) με τα χρώματα του Τυρνάβου 2005, της Α.Ε. Λάρισας και του Απόλλωνα Λάρισας, σκοράροντας εναντίον των Σελλάνων στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου έκρινε την τύχη του τοπικού ντέρμπι του Νομού Καρδίτσας, αλλά και του Δήμου Παλαμά.
* Με τον τέταρτο φετινό του προπονητή, τον μέχρι πρότινος βοηθό Ηλία Μπαζάκο, υποδέχθηκε ο Εθνικός Ν. Κεραμιδίου τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, αφού προηγήθηκαν ο Λεωνίδας Μπίλλης, ο Αλέξανδρος Κούρτογλου (δεν καθοδήγησε την ομάδα σε επίσημο αγώνα) και ο Γιάννης Κωνσταντινίδης. Για την περσινή πρωταθλήτρια Πιερίας είναι εντυπωσιακό ότι μετά την επανέναρξη της διοργάνωσης εμφάνισε απόλυτη επιτυχία στην έδρα της, με τέσσερις νίκες επί ισάριθμων αγώνων, καταβάλλοντας διαδοχικά τους τέσσερις «Λαρισαίους» 2-0 τον Ηρακλή Λάρισας, 2-1 τον Π.Ο. Ελασσόνας, 1-0 τον Αετό Μακρυχωρίου και επίσης 1-0 τον Οικονόμο Τσαριτσάνης!
* Σημεία αποσύνθεσης εμφανίζει ο Ερμής Αμυνταίου, ο οποίος ηττήθηκε για δεύτερη φορά σε διάστημα μιας εβδομάδας με σκορ 6-0. Μετά το Λιτόχωρο και την Α.Ε. Καρίτσας, ο εκπρόσωπος του Νομού Φλώρινας γνώρισε τη βαρειά ήττα και στη Φήκη από τη φερώνυμη ομάδα, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό αν ο προπονητής Παντελής Τσιλεμάνης επιμείνει στην εκδηλωθείσα διάθεσή του για παραίτηση.
* Πλήρης ανατροπή επήλθε από το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στα κριτήρια ισοβαθμιών, με την απόφαση που έλαβε η ΕΠΟ σχετικά με τα πρωταθλήματα που διεξάγονται φέτος κατ’ εξαίρεση σε έναν γύρο. Πλέον, μόνον σε αυτά δεν υπολογίζεται το αποτέλεσμα του ενός αγώνα μεταξύ των ισόβαθμων, αλλά ισχύει κατ’ ευθείαν το τρίτο κριτήριο του ΚΑΠ, δηλαδή η συνολική διαφορά τερμάτων σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Έτσι, στην οριακή μεταξύ παραμονής και υποβιβασμού ισοβαθμία Π.Ο. Ελασσόνας - Α.Ο. Σελλάνων δεν προσδίδει πλεονέκτημα στους Καρδιτσιώτες η νίκη τους στην Ελασσόνα, αλλά οι περσινοί δευτεραθλητές της ΕΠΣ Ν. Λάρισας έχουν - «προς το παρόν» - το «πάνω χέρι» με μηδενική διαφορά (12-12) έναντι -3 (10-13).

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (11η αγωνιστική)
Αναγέννηση Κ.*     27-4     26
Α.Ε. Καρίτσας*     22-3     26
Ατρόμητος Παλαμά     12-8     19
Κεραμίδι     13-14     19
Αετός Μακρυχωρίου*     15-6     17
Π.Ο. Φήκης*     16-9     17
Κοζάνη*     10-11     15
Ηρακλής Λαρ.*     18-10     14
Π.Ο. Ελασσόνας*     12-12     13
Α.Ο. Σελλάνων     10-13     13
Ερμής Αμυνταίου*     8-24     9
Οικονόμος     10-21     8
Δίας Δίου*     5-16     7
Μετέωρα*     6-13     7
Μακεδονικός Φούφας*     5-25     3
* Οι ομάδες που σημειώνονται με αστερίσκο έχουν κάνει το ρεπό τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass