Το φύλλο αγώνα δικαιώνει τον Μ. Μπέρτο

*Για τη δήθεν ρατσιστική επίθεση στον Κάστρο

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2021 20:10

Το φύλλο αγώνα της αναμέτρησης ΑΕΛ-ΠΑΣ Γιάννινα δικαιώνει τον Μανώλη Μπέρτο, αφού ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Μανούχος δεν υιοθετεί τις καταγγελίες του Κάστρο ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από τον παίκτη της ΑΕΛ.


Δεν αναφέρεται πουθενά ότι άκουσε ο ίδιος ή κάποιος άλλος από τη διαιτητική ομάδα τον Μπέρτο να επιτίθεται με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς στον Κολομβιανό μέσο της ομάδας των Ιωαννίνων. Ο ρέφερι από την Αργολίδα, μετά το τέλος της επεισοδιακής αναμέτρησης, κατέγραψε μόνο τα όσα ισχυρίζονται οι άνθρωποι των Ηπειρωτών χωρίς να παίρνει θέση, αφού, όπως τους μετέφερε, δεν άκουσε απολύτως τίποτα.
Από την πλευρά του ο Μανώλης Μπέρτος με ανάρτηση που έκανε στα social media επανέλαβε τα όσα είχε πει χθες την «Ε» διαψεύδοντας όσα ισχυρίστηκε από την πλευρά του ο Κάστρο, τονίζοντας ότι δεν υπήρξε ρατσιστική επίθεση. Αξίζει να αναφερθεί ότι όλοι οι συμπαίκτες του Μπέρτου αναδημοσίευσαν τις δηλώσεις του παίκτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτουν.
Η απάντηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Μπέρτου στις κατηγορίες του Κάστρο:
«Στα 13 χρόνια της επαγγελματικής μου καριέρας, ουδέποτε έδωσα το παραμικρό δικαίωμα, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με κάθε είδους ρατσιστική συμπεριφορά.
Αυτό που πρεσβεύω όλα αυτά τα χρόνια και αποδεικνύεται μέσα από την καθημερινότητά μου ως άνθρωπος και ως αθλητής, είτε σε ό,τι αφορά συμπαίκτες, είτε αντιπάλους, είναι πως το ποδόσφαιρο αποτελεί χώρο αποδοχής της διαφορετικότητας.
Οτιδήποτε αντίθετο μου καταλογίζεται, όχι απλά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αλλά με προσβάλλει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο».
Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Φάμπρι Κάστρο πήρε και αυτός θέση για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα ανάμεσα σε ΑΕΛ και ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο Κολομβιανός μέσος του ΠΑΣ, στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης, έγινε δέκτης ρατσιστικού σχολίου, όπως υποστηρίζει, από τον αμυντικό της ΑΕΛ, Μανώλη Μπέρτο. Ο Κάστρο έκανε κίνηση να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο έπειτα και από την παρέμβαση του διαιτητή Ευάγγελου Μανούχου, επέστρεψε και συνέχισε κανονικά τον αγώνα.
Αναλυτικά η (μεταφρασμένη) ανάρτηση του Φάμπρι Κάστρο:
«Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που σκέφτηκα να φύγω από έναν αγωνιστικό χώρο εξαιτίας ενός ρατσιστικού σχολίου και συμπεριφοράς ενός συναδέλφου. Δεν θα πω αυτό που μου είπε ή το όνομα του παίκτη. Όσοι ήμασταν εκεί ξέρουμε τι έχει συμβεί.
Δεν ήθελα να μιλήσω στην τηλεόραση ή να σχολιάσω οτιδήποτε άλλο, πόσο μάλλον όταν αυτό θα έφερνε περισσότερο μίσος. Και στον κόσμο έχουμε ήδη αρκετό.
Αυτό που με χαρακτηρίζει είναι η δουλειά μου στον αγωνιστικό χώρο και η αφοσίωση που έχω σε αυτό το άθλημα και τους συναδέλφους μου, αλλά τέτοιου είδους καταστάσεις δεν πρέπει να συμβαίνουν πουθενά, πόσο μάλλον στο ποδόσφαιρο.
Δεν με έχει προσβάλλει τόσο αυτά που μου είπε. Με ενόχλησε η πράξη αυτή καθαυτή και η πρόθεση.
Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, όλοι μας βλέπουν, πολλά παιδιά θέλουν να μας μοιάσουν και αυτό δεν είναι το παράδειγμα που πρέπει να δώσουμε. Στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο κόσμος, όπου οι αξίες εκλείπουν, αυτό που χρειαζόμαστε είναι ο σεβασμός, η ανοχή και η αγάπη για να βελτιωθεί η κοινωνία.
Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου, τους οπαδούς και όλους τους ανθρώπους που μου έχουν γράψει δείχνοντας την αγάπη και την υποστήριξή τους.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην ομάδα μου τον ΠΑΣ Γιάννινα που αμέσως επιλήφθηκε του θέματος και με στηρίζει σε αυτές τις στιγμές.
Είμαι πολύ καλά, είμαι δυνατός και έχω την επιθυμία να συνεχίσω πάντα να κάνω αυτό που μου αρέσει, δηλαδή να παίζω ποδόσφαιρο και να προσπαθώ κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος.
«Χάρη στον πλούτο της καρδιάς μπορούν να βγουν τα λόγια...», κατά Λουκά 6,45».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass