MOTOGP: Στην ιστορική πίστα Le Mans

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2021 10:01

SHARK Grand Prix de France και βόρεια προς τη βάση της στο Κλερμόν-Φεράν και την εμβληματική

πίστα Circuit Bugatti Le Mans για τον σημερινό αγώνα στις 15.00. Η συγκεκριμένη πίστα των 4,185 χιλιομέτρων διαθέτει εννέα δεξιά και πέντε αριστερές στροφές, και μια μικρή ευθεία 674 μέτρων . Η πίστα γενικά είναι πολύ σφιχτή, με πολλές στροφές που σημαίνει ότι τα μπροστινά ελαστικά θα κληθούν να διαχειριστούν πολλές δυνάμεις στο φρενάρισμα στις κλειστές στροφές της πίστας και τα πίσω ελαστικά στην επιτάχυνση στις εξόδους. Πάντως όλα δείχνουν ότι μάλλον θα έχουμε βροχή κάτι που θα κάνει τη ζωή των αναβατών φοβερά δύσκολη σε μία τόσο κλειστή πίστα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΒΑΤΩΝ
O Fabio Quartararo φαίνεται να αντιμετωπίζει με συγκρατημένη αισιοδοξία τα καιρικά φαινόμενα που, (όπως φαίνεται θα κυριαρχήσουν το τριήμερο του αγώνα στο Le Mans. «Ανυπομονώ να δοκιμάσω τη μοτοσυκλέτα μου σε βρεγμένο οδόστρωμα. Πέρυσι ήταν περίεργη η αίσθηση. Προτιμώ να έχουμε περισσότερο στεγνό παρά βρεγμένο. Πέρυσι είχαμε βροχή μόνο σε ένα session (ΕΔ1) και στον αγώνα. Τώρα λογικά θα είναι περισσότερη (η βροχή) οπότε θα έχουμε χρόνο για απόκτηση εμπειρίας». Το ενδεχόμενο ενός αγώνα που θα αλλάξει καιρικές συνθήκες δεν άρεσε σαν ιδέα ούτε στον Johann Zarco. « Είναι δύσκολο να αποφασίσεις πότε θα αλλάξεις μοτοσυκλέτα (από σλικ ελαστικά σε βρόχινα). Μπορεί να επανέλθουν καλύτερες συνθήκες ή να μην βρέξει αρκετά». Ο νικητής του προηγούμενου αγώνα, Jack Miller, μετά την πίεση της αρχής της σεζόν και το ψυχολογικό του ξέσπασμα μετά τη νίκη, εμφανίστηκε χθες στη συνέντευξη Τύπου ανακουφισμένος και με διάθεση για χιούμορ. «Είμαι ανακουφισμένος και ανυπομονώ για την επόμενη (νίκη)».
Σε ερώτηση που του έγινε για το ποιες ήταν οι δυσκολίες κατά τη μετάβαση από τη Μοτο3 στα MotoGP απάντησε: «Υπήρξαν πολλές δυσκολίες. Η μεγαλύτερη ήταν ότι ήμουν πρακτικά παιδί ακόμα και προσπαθούσα να καταλάβω πώς λειτουργούν τα πιο σοβαρά πράγματα. Έπρεπε να αλλάξω την όλη προσέγγισή μου στην προπόνησή μου, στη διατροφή μου, γενικά σε όλη μου τη ζωή. Όχι πλέον μπύρες και κρεατόπιτες (γελώντας), έπρεπε να είμαι πιο σοβαρός». Ο πρώτος σε βαθμούς στο πρωτάθλημα, Francesco Bagnaia, παρέμεινε συγκρατημένος δηλώνοντας ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να σκέφτεται το πρωτάθλημα και υπάρχουν πολλοί αγώνες ακόμα. Για τον επικείμενο αγώνα είπε: «Είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις για αγώνα με βροχή. Μου αρέσει η πίστα, ταιριάζει στη μοτοσυκλέτα μας, αλλά θα πρέπει να δούμε και τον καιρό».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass