F1: Οι πλουσιότεροι των πλουσίων

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2021 10:00

Με το γεμάτο glamour Grand Prix του Μονακό, τον αγώνα που αποτελεί επιτομή

της extravaganza που λέγεται Formula 1 να πλησιάζει, είναι ιδανική ευκαιρία να αναζητήσουμε τα πρόσωπα που ξεχωρίζουν οικονομικά σε έναν κόσμο που όπως και να έχει, κινείται στη... στρατόσφαιρα!
Οι κορυφαίοι οδηγοί συγκαταλέγονται στους πλέον καλοπληρωμένους αθλητές παγκοσμίως, ανάμεσα στους ιδιοκτήτες των ομάδων συναντάμε μεγιστάνες.Ο ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
Ανάμεσα στους μισθούς των 20 οδηγών που παρατάσσονται στο grid, υπάρχει τεράστια απόκλιση, μέχρι πρότινος αυτή μπορεί να ξεπερνούσε και τα 50 εκατομμύρια ευρώ – κι αυτό δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Οι εξαιρετικά αμειβόμενοι οδηγοί δεν είναι λίγοι: Lewis Hamilton, Max Verstappen, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Charles Leclerc, Fernando Alonso, όλοι τους έχουν εξαιρετικά συμβόλαια. Όμως η πανδημία έχει αντίκτυπο ακόμα και στους οδηγούς. Είναι χαρακτηριστικό πως ο πλέον καλοπληρωμένος, ο Hamilton, συμβιβάστηκε με σημαντική μείωση του «μισθού» από τη Mercedes-AMG Petronas. Βέβαια και πάλι, θα λάβει για τις υπηρεσίες του μέσα στο 2021, περί τα 35 εκατομμύρια ευρώ. Κι αυτό είναι μόνο από την ομάδα. Προσθέστε τις προσωπικές χορηγίες με εταιρείες όπως η Tommy Hilfiger, η Bose, η MV Agusta κ.α. αλλά και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και θα αντιληφθείτε πως τα νούμερα ζαλίζουν.Ο ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
Εδώ έχουμε one man show, με τον Dietrich Mateschitz να παίζει δίχως αντίπαλο. Ο ιδιοκτήτης της Red Bull έχει σύμφωνα με το Forbes περιουσία που ξεπερνάει τα 28 δισεκατομμύρια δολάρια. Κάτι που μάλλον ούτε ο 76χρονος σήμερα επιχειρηματίας δεν θα μπορούσε να φανταστεί όταν το 1987 ένωνε τις δυνάμεις του με τον Ταϊλανδό Chaleo Yoovidha, δημιουργώντας το Red Bull Energy Drink. Σύντομα στράφηκε σε χορηγίες στη Formula 1, διευρύνοντας συνεχώς την εμπλοκή του, μέχρι που έγινε ο πρώτος που είχε δύο ομάδες στο σπορ (Red Bull Racing & Scuderia Toro Rosso που από πέρυσι έχει γίνει Scuderia AlphaTauri)!

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass