Καταστροφική κατά 75% για τους Λαρισαίους!

*ΥΠΗΡΞΕ Η 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2021 20:47
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ

Καταστροφική υπήρξε η 9η αγωνιστική της Γ’ εθνικής για τους εκπροσώπους του λαρισαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς οι τρεις από τους τέσσερις γνώρισαν ήττες, ενώ μόνον ο Π.Ο. Ελασσόνας γεύθηκε τη χαρά της νίκης επί του υποδεέστερου, πάντως, Δία Δίου.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη ημέρα αποδείχθηκε ευνοϊκή για τους γηπεδούχους που επικράτησαν σε πέντε από τις επτά αναμετρήσεις έναντι δύο των φιλοξενουμένων, ενώ για δεύτερη φορά φέτος (μετά την 7η αγωνιστική) κανείς αγώνας δεν έληξε ισόπαλος. Συνολικά, σημειώθηκαν 17 τέρματα, με τους γηπεδούχους να επιτυγχάνουν τα 14 από αυτά.
* Παρά το ότι δεν αγωνίστηκε την Κυριακή, η Αναγέννηση Καρδίτσας διατηρεί με 23 γκολ την καλύτερη επίθεση όχι μόνον του 3ου ομίλου αλλά γενικά της Γ’ εθνικής, ενώ η συγκάτοικος στην κορυφή Α.Ε. Καρίτσας έχει την ισχυρότερη αμυντική γραμμή με μόνον 2 γκολ που δέχθηκε στον ίδιο αγώνα (το τοπικό ντέρμπι της Πιερίας με αντίπαλο τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου που έληξε 2-2). Στους υπόλοιπους επτά αγώνες της η ομάδα του Απόστολου Στύλου κράτησε αλώβητη την εστία της.
* Εκμεταλλευόμενος το ρεπό της ομάδας του, ο τεχνικός σύμβουλος της
Αναγέννησης Καρδίτσας Περικλής Αμανατίδης βρέθηκε στη Φήκη, όπου παρακολούθησε την επεισοδιακή νίκη της σαφώς βελτιωμένης Κοζάνης, την οποία θα υποδεχθεί την Κυριακή.
*Πέρα από την ισοβαθμία τους στην κορυφή, οι δύο ομάδες που διεκδικούν την άνοδο μοιράζονται πλέον μία ακόμη επίδοση, αυτή της ευρύτερης νίκης, καθώς με το ίδιο σκορ που είχε επικρατήσει η Αναγέννηση Καρδίτσας του Οικονόμου Τσαριτσάνης (6-0), επιβλήθηκε η Α.Ε. Καρίτσας στο «Πύρρος Δήμας» του Λιτοχώρου του Ερμή Αμυνταίου.
* Βάσει της κλήρωσης, ο νεοφώτιστος Εθνικός Νέου Κεραμιδίου στον πρώτο (και μοναδικό πλέον) γύρο, θα υποδεχθεί και τους τέσσερις εκπροσώπους του νομού Λάρισας. Μέχρι τώρα, οι περυσινοί πρωταθλητές Πιερίας μετρούν το απόλυτο στις αναμετρήσεις αυτές, καθώς μετά τον Ηρακλή Λάρισας και τον Π.Ο. Ελασσόνας, υπέταξαν και τον Αετό Μακρυχωρίου.
* Την πρώτη τους νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχαν τα Μετέωρα,
κερδίζοντας στη Νεάπολη τον Ηρακλή Λάρισας, ενώ υποχρέωσαν παράλληλα και στην πρώτη εντός έδρας ήττα την ομάδα των Χρήστου Χατζηλιάδη-Θάνου Τριανταφυλλόπουλου.
* Στον Παλαμά τέθηκαν αντιμέτωποι ο «γηραιότερος» και ο νεότερος
τερματοφύλακας του ομίλου, καθώς την εστία του τοπικού Ατρομήτου
υπεράσπιζε ο 43χρονος Δημήτρης Κουτσόπουλος και αυτή του Οικονόμου Τσαριτσάνης ο 16χρονος Νέστωρ Δραχαλίβας, που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι γιος του.
* Τέσσερις φορές οι διαιτητές των αγώνων έστησαν την μπάλα στη «βούλα» των 11 μέτρων, ενώ η επιτυχία των εκτελεστών ανήλθε σε ποσοστό 50%. Ευστόχησαν οι Παναγιώτης Ζάγγος και Αλέξανδρος Κόκκινος για λογαριασμό του Ατρομήτου Παλαμά, ενώ οι τερματοφύλακες Γιάννης Ζωγράφος (Α.Ε. Καρίτσας) και Κώστας Στόικος (Κοζάνης) απέκρουσαν τις εκτελέσεις των Λεωνίδα Ηλιάδη (Ερμή Αμυνταίου) και Απόστολου Νικλητσιώτη (Π.Ο. Φήκης). Μάλιστα, για τον Φλωρινιώτη γκολκίπερ της ομάδας του Γιάννη Κερλίδη αυτή ήταν η δεύτερη φορά που απέκρουσε φέτος χτύπημα πέναλτι.
* Δύο αποβολές ποδοσφαιριστών καταγράφηκαν, με τους Γιώργο Τεντολούρη - Απόστολο Δρόσο (ΠΟ Φήκης) να αντικρίζουν την κόκκινη κάρτα του Λαρισαίου διαιτητή Γιάννη Ντελέζου. Ενώ η ομάδα τους είναι η πλέον απείθαρχη του ομίλου με τέσσερις συνολικά αποβληθέντες μέχρι τώρα από τους συνολικά 19.
ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟ, ΗΡΑΚΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Με τις αναμετρήσεις της 10ης αγωνιστικής συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής στον 3ο όμιλο, στο πλαίσιο της οποίας ο Αετός Μακρυχωρίου θα κάνει το προγραμματισμένο ρεπό του.
* Στο Αμύνταιο θα αγωνιστεί με στόχο την επιστροφή στις νίκες ο Ηρακλής Λάρισας, ο οποίος προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες και έχει υποχωρήσει βαθμολογικά στο όριο της διαχωριστικής γραμμής. Σήμερα, πάντως, επιστρέφουν μετά την έκτιση της ποινής τους οι Γιώργος Κακαβίτσης - Χρήστος Στοΐνοβιτς, ενώ δεν έχει δικαίωμα παρουσίας στον πάγκο ο προπονητής Χρήστος Χατζηλιάδης λόγω της αποβολής του κόντρα στα Μετέωρα.
* Στην Κοζάνη θα δώσει τη δική του μάχη ο ΠΟ Ελασσόνας, με αντίπαλο μία ομάδα με παρεμφερείς στόχους, ενώ θετικό για τον Ζήση Ζιάγκα είναι το ότι εξέτισε την ποινή του ο Στέφανος Σουγλής και είναι ετοιμοπόλεμος.
* Καθοριστικό για τις εξελίξεις στην υπόθεση της παραμονής είναι το
παιχνίδι που θα διεξαχθεί στο «Γεώργιος Μητσιμπόνας» της Τσαριτσάνης ανάμεσα στον Οικονόμο και τον ΑΟ Σελλάνων. Ο τιμωρημένος Θεόδωρος Χατζής δεν υπολογίζεται από τον Νίκο Φώλλα.
Αναλυτικά, το σημερινό πρόγραμμα (ώρα έναρξης 17.00’):
Α.Ε. Καρίτσας - Ατρόμητος Παλαμά (γήπ. Λιτοχώρου)
Οικονόμος Τσαριτσάνης - Α.Ο. Σελλάνων
Ερμής Αμυνταίου - Ηρακλής Λάρισας
Μακεδονικός Φούφα - Ν. Κεραμίδι (γήπ. Πτολεμαΐδας)
Μετέωρα - Π.Ο. Φήκης
Κοζάνη - Π.Ο. Ελασσόνας
Αναγέννηση Καρδίτσας - Δίας Δίου
* Δεν αγωνίζεται ο Αετός Μακρυχωρίου
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(9η αγωνιστική)
Αναγέννηση Κ.*     23-4     20
Α.Ε. Καρίτσας*     18-2     20
Ατρόμητος Παλαμά     11-6     16
Κεραμίδι     12-11     16
Αετός Μακρυχωρίου*     14-5     16
Κοζάνη*     8-8     14
Π.Ο. Φήκης*     8-7     13
Α.Ο. Σελλάνων     8-10     12
Ηρακλής Λαρ.*     14-8     11
Π.Ο. Ελασσόνας*     10-10     11
Ερμής Αμυνταίου*     8-15     9
Οικονόμος     8-18     7
Δίας Δίου*     4-13     6
Μετέωρα*     2-10     5
Μακεδονικός Φούφα     2-26     0
* Οι ομάδες που σημειώνονται με αστερίσκο έχουν κάνει το ρεπό τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass