Ζιώγας για συμβολισμό, φεύγουν έντεκα παίκτες...

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2021 21:07

Αγωνιστικά από προχθές η ΑΕΛ έχει υποβιβαστεί στη Super League 2 μετά τη δίκαιη ήττα στο Πανθεσσαλικό στάδιο από τον ΝΠΣ Βόλου με 3-1 και η τελευταία αγωνιστική που θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα έχει πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα ή για να ακριβολογούμε υπάρχει περίπτωση να αφαιρεθούν βαθμοί από τον ΠΑΣ Γιάννινα λόγω πολυιδιοκτησίας αλλά κανένας δεν μπορεί να προβλέψει αν είναι -12 ή λιγότεροι (-10)...

Πάντως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ αποφάσισε να μη σταθεί σ’ αυτό το γεγονός και η ομάδα να παραταχθεί στον πάγκο στον τελευταίο αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα για συμβολικούς λόγους με προπονητή τον Μιχάλη Ζιώγα (παίκτη της πρωταθλήτριας ΑΕΛ). Αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση... «την ομάδα θα κοουτσάρει ο ακάματος εργάτης της ΑΕΛ και συνεργάτης του Πρωταθλητού Ελλάδας Γιάτσεκ Γκμόχ, Μιχάλης Ζιώγας με γυμναστή τον κ. Κώστα Μαντζιώκα και προπονητή τερματοφυλάκων τον Βαγγέλη Τσότσα. Την εικοσάδα θα αποτελέσουν μόνο οι ποδοσφαιριστές που μαζί με τους τραυματίες Graur, Zizic, Γλυνό θα είναι η βάση της ΑΕΛ για την επόμενη ημέρα σε όποια κατηγορία θα αγωνίζεται. Το κλάμα του Acuna, του Jakimovski, του Μπέρτου, και του νεότερου αρχηγού στην ιστορία της ΑΕΛ Πινακά, δείχνει τον δρόμο και το ποιοι παίκτες Έλληνες και ξένοι πρέπει να αγωνίζονται στην ΑΕΛ».
Σχετικά με τον μέχρι χθες τεχνικό Τζιανλούκα Φέστα, στην ίδια ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει: «Θέλω να ευχαριστήσω με τα πιο θερμά λόγια τους κ.κ. Festa, Φουσέκη και Παναγούλη για όσα προσέφεραν στην ΑΕΛ για να επιτευχθεί το ακατόρθωτο, όπως απεδείχθη, αφού η τύχη μας ήταν προδιαγεγραμμένη».
Σχετικά με τους παίκτες που θα φύγουν οι πληροφορίες της «Ε» αναφέρουν ότι θα είναι μια ενδεκάδα, εκ των οποίων οι εννέα έχουν συμβόλαια που τελειώνουν, ενώ οι άλλοι δύο βρίσκονται σε διαδικασία λύσης της συνεργασίας.
Τα συμβόλαια των παικτών που τελειώνουν και δεν θα ανανεωθούν είναι των: Μπάγιτς, Τσόσιτς, Στέφλερ, Μπεν-Χατίρα, Μουκαντζό, Ντουριμισάι, Καρανίκα, Μιχαήλ και Σπαρβ.
Στη διαδικασία λύσης των συμβολαίων βρίσκονται ο Μιλοσάβλιεβιτς και ο Χουσίνο. Με τον πρώτο έχει επέλθει συμφωνία, ενώ με τον δεύτερο γίνονται διαπραγματεύσεις.
ΤΖΙΑΝΛΟΥΚΑ ΦΕΣΤΑ: ΖΗΤΑΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ
«Ζητάω συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους της ΑΕΛ. Προσπαθήσαμε πολύ, αλλά στα δύο τελευταία παιχνίδια δεν είχαμε καλή απόδοση» είπε με απόλυτη ειλικρίνεια μετά το τέλος του αγώνα με τον ΝΠΣ Βόλου ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Δεν νιώθω καθόλου καλά. Ζητάω συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους της ΑΕΛ. Προσπαθήσαμε πολύ, αλλά στα δύο τελευταία παιχνίδια δεν είχαμε καλή απόδοση.
Το πρόβλημα ήταν πως χάσαμε πολλή ενέργεια στα προηγούμενα παιχνίδια, ξεπεράσαμε τα όριά μας. Παλέψαμε σκληρά. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, από ένα σημείο και μετά ήταν θέμα ποιότητας. Όταν υποβιβάζεσαι το πρόβλημα δεν είναι ένα. Είναι πολλά.
Είναι δύσκολο τώρα να πούμε τι πήγε λάθος, δεν είναι σωστό να πούμε τώρα τι έφταιξε. Θέλαμε πολύ να παραμείνουμε στην κατηγορία. Πίστευα σε αυτό, κάναμε μεγάλες νίκες, όμως δεν κερδίσαμε παιχνίδια κλειδιά ίσως από πνευματική προσπάθεια ή από κάτι άλλο».

24147358.jpg

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΙΑΣ

«Δεν κάναμε το καθήκον μας»
«Δώσαμε τα πάντα αλλά δεν τα καταφέραμε». Αυτά είπε μετά τη λήξη του αγώνα ο παίκτης της ΑΕΛ Αλέξανδρος Νικολιάς. Αναλυτικά είπε: «Τα λέμε και τα ξαναλέμε σε κάθε παιχνίδι. Δεν κάναμε το καθήκον μας. Παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα. Κάναμε τρία λάθη και δεχτήκαμε τρία γκολ. Μπήκαμε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν τα καταφέραμε. Αυτό που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Δώσαμε τα πάντα αλλά δεν τα καταφέραμε. Οι μεγάλες ομάδες δεν χάνονται. Το τελευταίο διάστημα είχαμε έρθει πολύ κοντά στην ομάδα. Όλοι κάναμε τεράστια προσπάθεια, δώσαμε τα πάντα, κανένας δεν έχει παράπονο. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, όλα τα παιδιά βοήθησαν, χάσαμε την προηγούμενη αγωνιστική κι αυτό νομίζω ήταν το πιο κρίσιμο ματς. Παρόλα αυτά προσπαθήσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Αυτό που κάναμε ήταν άθλος, αλλά δεν είχε αίσιο τέλος».
***
Ο Ορέστης Γρηγορόπουλος είπε: «Δεν είχαμε μια καλή χρονιά, συμβαίνουν όμως αυτά στο ποδόσφαιρο. Η ΑΕΛ είναι μια μεγάλη ομάδα και θα βρεθεί και πάλι εκεί που ανήκει στην πρώτη κατηγορία. Υπήρχε πίεση, δεχτήκαμε δύο γκολ γρήγορα και εύκολα, προσπαθήσαμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι, αλλά μετά την αποβολή ήταν δύσκολο».
*Για το τι έφταιξε τόνισε: «Ίσως η συγκέντρωσή μας σε κάποιες φάσεις, ίσως η πίεση, δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς έφταιξε, αλλά υπήρχαν παιχνίδια που έπρεπε να πάρουμε και δεν το κάναμε και νωρίτερα όχι μόνο στα πλέι άουτ. Είναι μια δύσκολη στιγμή για όλους, αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε, πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι η ΑΕΛ να ξανανέβει εκεί που ανήκει».

Απεβίωσε ο διοικητικός της πρωταθλήτριας ΑΕΛ Χρ. Μίτης
Απεβίωσε χθες σε ηλικία 81 ετών ο διοικητικός της πρωταθλήτριας ΑΕΛ Χρήστος Μίτης. Ο συνταξιούχος επιχειρηματίας (διατηρούσε για δεκαετίες κρεοπωλείο επί της οδού Φιλελλήνων) θα κηδευτεί σήμερα στις 15.00 στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Λαζάρου σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass