Υπό διάλυση η ESL!

*ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝTΙΔΡΑΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 21 Απρ 2021 20:00

Δεν πέρασαν ούτε δύο 24ωρα από την ανακοίνωση των 12 κορυφαίων κλαμπ για τη δημιουργία της European Super League και είναι πάρα πολύ πιθανόν το εγχείρημα αυτό να μην προχωρήσει!
Οι αντιδράσεις των οπαδών των ομάδων που αποφάσισαν να διαχωρίσουν τις θέσεις τους από τις UEFA/FIFA και να φτιάξουν τη δική τους Λίγκα, αλλά και το παγκόσμιο μέτωπο αντιδράσεων που ξέσπασε στο άκουσμα της απόφασης για την ESL, αναγκάζουν τις ομάδες να κάνουν... δεύτερες σκέψεις.


Όπως μετέδωσαν τα βρετανικά ΜΜΕ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι φέρονται έτοιμες να αποχωρήσουν από τους «12», λόγω των αντιδράσεων των οπαδών τους, ενώ με δήλωσή του ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζουάν Λαπόρτα, τόνισε ότι ο σύλλογος ανήκει στα μέλη του και θέτει το θέμα σε ψηφοφορία.
Μετά την Τσέλσι, που ήταν η πρώτη που εκδήλωσε την επιθυμία να μην ενταχθεί στο νέο σχέδιο, η «Telegraph» ανέφερε πως και η Μάντσεστερ Σίτι είναι έτοιμη και αυτή να πει πρόωρο «αντίο», όπως και έγινε.
Παράλληλα την ίδια ώρα ο Λαπόρτα με νέες του δηλώσεις γνωστοποίησε ότι για τη συμμετοχή ή μη της Μπαρτσελόνα θα αποφασίσουν τα μέλη της, μέσα από την ψηφοφορία που θα γίνει. Επίσης και η Ατλέτικο δείχνει πως δεν θα ακολουθήσει.

ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Ο ΑΝΙΕΛΙ
«Βροχή» εξελίξεων μετά την είδηση περί διάλυσης της ESL.
Αφού έγιναν γνωστές οι προθέσεις των δύο ομάδων του Μάντσεστερ (Γιουνάιτεντ και Σίτι), της Τσέλσι και των Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης για τις δεύτερες σκέψεις που κάνουν για το εγχείρημα, ήρθε η παραίτηση του εκτελεστικού διευθυντή της Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουορντ, ενώ τον ίδιο δρόμο φέρεται πως θα ακολουθήσει και ο Αντρέα Ανιέλι.
Μπροστά στο «φιάσκο» της ESL ο «ισχυρός άνδρας» της «Γιούβε» σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα φαίνεται πως πήρε την απόφαση να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ Η ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε κι επίσημα η πρώτη απ’ τις 12 ομάδες, που αποχωρεί απ’ το πλάνο της European Super League, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της αργά χθες το βράδυ. Όπως ανέφεραν οι «πολίτες» έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες «απόσυρσής» τους απ’ το γκρουπ που επεξεργάζεται το πλάνο για την ESL.
Ήταν μάλιστα, τόσο άμεσος ο αντίκτυπος και το ενδιαφέρον απ’ όλο τον κόσμο, που τα αμέτρητα «κλικς» στην επίσημη ιστοσελίδα της Σίτι (όπου υπάρχει η επίσημη ανακοίνωσή της), «μπλόκαραν» τον server κι «έριξαν» τη σελίδα της στο διαδίκτυο.
Άμεση ήταν πάντως και η αντίδραση του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος μόλις έγινε γνωστή η απόφαση των Άγγλων, τους «καλωσόρισε» πίσω στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. «Είμαι πανευτυχής που καλωσορίζω πίσω τη Σίτι στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική οικογένεια. Έδειξαν μεγάλη ευφυΐα, ακούγοντας τις φωνές και πάνω από όλα τους οπαδούς της» ήταν τα λόγια του Σλοβένου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass