ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Ξεχωρίζει η «μάχη» Μπάγερν-Παρί Σεν Ζερμέν

Δημοσίευση: 06 Απρ 2021 20:02

Με τους πρώτους προημιτελικούς, συνεχίζεται το προσεχές διήμερο το Champions League. Και χωρίς αμφιβολία, το «ζευγάρι» που ξεχωρίζει είναι αυτό της Μπάγερν Μονάχου με την Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι δύο φιναλίστ του περσινού τελικού, που έληξε με νίκη 1-0 των Βαυαρών, αναμετρώνται στο Μόναχο, με τους πρωταθλητές Ευρώπης να μην έχουν στη διάθεσή τους τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός επιθετικός, που σκοράρει... κατά βούληση εδώ και περίπου 15 μήνες, τραυματίσθηκε στο γόνατο με την Εθνική ομάδα της πατρίδας του για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 και ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας. Η απουσία του «Λέβα» ενδέχεται ν' αποδειχθεί καθοριστική για την παραγωγικότητα της Μπάγερν, ωστόσο ο Χάνσι Φλικ έχει φτιάξει ένα σύνολο ικανό ν' ανταποκριθεί σε κάθε δυσκολία. Οι Βαυαροί προέρχονται από εκτός έδρας νίκη στο ντέρμπι κορυφής με τη Λειψία (1-0), σε αντίθεση με τους πρωταθλητές Γαλλίας, οι οποίοι απογοήτευσαν και σε ανάλογης σημασίας αγώνα ηττήθηκαν με το ίδιο σκορ από τη Λιλ, που προσπέρασε τους «πρωτευουσιάνους» και βρίσκεται στην κορυφή του σαμπιονά. Οι παίκτες του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευθούν την απουσία του Λεβαντόφσκι και κυρίως με τους Μπαπέ και Νεϊμάρ θα επιδιώξουν να σκοράρουν στο Μόναχο και να πάρουν ένα σκορ που θα τους καταστήσει φαβορί εν' όψει του αγώνα ρεβάνς.
Παράλληλα, η Ρεάλ Μαδρίτης που δείχνει να «συνέρχεται» αγωνιστικά, θα φιλοξενήσει την Λίβερπουλ, που έχει χάσει κάθε ελπίδα για την κατάκτηση του τίτλου στην Αγγλία. Οι «κόκκινοι» χαρακτηρίζονται για την αστάθειά τους, κάτι που ισχύει και για τους Μαδριλένους, οι οποίοι διεκδικούν με αξιώσεις τη La Liga, μετά τις απανωτές «γκέλες» της «συμπολίτισσας» Ατλέτικο. Αν και σε τέτοιου επιπέδου αναμετρήσεις δεν χωρούν ασφαλείς προβλέψεις, η Ρεάλ έχει ελαφρύ προβάδισμα λόγω έδρας, όμως η πρόκριση μάλλον θα κριθεί στο δεύτερο ματς.
Αντίθετα, η Μάντσεστερ Σίτι, που εντυπωσιάζει τους τελευταίους μήνες, είναι το λογικό φαβορί στο «ζευγάρι» με την Ντόρτμουντ. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει καταφέρει να επιτύχει τη μέγιστη δυνατή φόρμα για τους «πολίτες» στην κατάλληλη εποχή και οι παίκτες του, απαλλαγμένοι από το άγχος του πρωταθλήματος, καθώς έχουν διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες τους, έχουν ως στόχο να επιτύχουν ένα σκορ πρόκρισης. Από την πλευρά της, η Ντόρτμουντ παρουσιάζει έντονη αστάθεια στην απόδοσή της, με κυριότερο μειονέκτημα την κάκιστη αμυντική λειτουργία. Παράλληλα, ο Ερλινγκ Χάαλαντ φαίνεται επηρεασμένος από τη «μεταγραφολογία», στοιχείο που, εάν παρατηρηθεί και στο ματς με τη Σίτι, αναμένεται να «κοστίσει» στην ομάδα του.
Τέλος, η Πόρτο θα αντιμετωπίσει στη Σεβίλλη την Τσέλσι, σε μία αναμέτρηση που αναμένεται να έχει από λίγα έως ελάχιστα γκολ. Οι δύο ομάδες βασίζουν το παιχνίδι τους στην αμυντική λειτουργία, ενώ προέρχονται από αρνητικές εμφανίσεις. Οι «δράκοι» νίκησαν στο τελευταίο λεπτό τη Σάντα Κλάρα με 2-1, ενώ οι Λονδρέζοι γνώρισαν εντός έδρας ήττα-σοκ από τη Γουέστ Μπρομ με 5-2. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα επί των ημερών του Τόμας Τούχελ στους «μπλε» και μένει να διαπιστωθεί κατά πόσο οι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι θα καταφέρουν να ξεπεράσουν την απογοητευτική εμφάνιση και κυρίως τον διασυρμό που υπέστησαν μέσα στο Λονδίνο.
Το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών έχει ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ (22:00)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία
ΑΥΡΙΟ
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)
Πόρτο (Πορτογαλία)-Τσέλσι (Αγγλία)*
*Ο αγώνας θα γίνει στη Σεβίλλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass