Μία Λαρισαία στην εθνική Ιππασίας!

*Η ΜΑΡΙΑ-ΑΝΝΑ ΓΚΟΥΝΕΛΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση: 06 Απρ 2021 21:39

Του Σωτ. Κέλλα
Η Λάρισα αν και έχει ως σύμβολο της πόλης ένα άλογο, δυστυχώς μέχρι τώρα δεν ευτύχησε να έχει κάποια διάκριση στο άθλημα της ιππασίας, ενώ δεν υπάρχει ούτε ενεργός ιππικός όμιλος στη θεσσαλική πρωτεύουσα.


Παρόλ’ αυτά μία Λαρισαία αποφάσισε να γράψει ιστορία, καθώς γίνεται η πρώτη που θα μετέχει στην εθνική ομάδα στην κατηγορία των εφήβων (δεν υπάρχει διάκριση ανδρών και γυναικών), αφού προχθές στους πανελληνίους αγώνες Ιππασίας ήρθε δεύτερη στην Ελλάδα στο αγώνισμα της υπερπήδησης εμποδίων και πήρε ταυτόχρονα και το εισιτήριο της συμμετοχής της για τους Βαλκανικούς Αγώνες που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα διεκδικεί και πρόκριση για τους Πανευρωπαϊκούς της Γερμανίας.
Ο λόγος για τη Μαρία-Αννα Γκουνέλα που με οδηγό την αγάπη του πατέρα της για το άθλημα (ήταν ιππέας και αυτός) την οδήγησε στην ιππασία και σε ηλικία 16 χρονών αρχίζει και γράφει ιστορία για τον λαρισινό αθλητισμό.
Σίγουρα το έργο της σε ένα άθλημα που δεν έχει μεγάλη διάδοση στην πόλη είναι δύσκολο, αφού αναγκάζεται να πηγαίνει για προπονήσεις στη Θεσσαλονίκη συμμετέχοντας στον Ιππικό Όμιλο Θεσσαλονίκης, ενώ κατά διαστήματα έρχεται στη Λάρισα η Σουηδέζα προπονήτριά της Καρίνα Πέτερσον.
Μας λέει: «Είναι άσχημο που δεν έχουμε σύλλογο στη Λάρισα και επειδή μου αρέσει να υποστηρίζω την πόλη δεν κρύβω ότι αγωνίζομαι με «βυσσινί» σακάκι αφού το βυσσινί είναι το χρώμα της Λάρισας. Μακάρι να γίνει κάποια προσπάθεια ώστε να δημιουργηθεί ένας χώρος για προπόνηση στη Λάρισα και να εξελιχθεί το άθλημα. Είναι περίεργο να μην υπάρχει ιππασία σε μια πόλη που το σύμβολό της είναι το άλογο».
Σχετικά με τους στόχους της μας είπε: «Δεν βιάζομαι αλλά θεωρώ ότι η πρόκριση στους βαλκανικούς είναι μεγάλη επιτυχία σε ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα που υπήρξαν συμμετοχές μόνο από την Αθήνα και μία αθλήτρια εκτός πρωτεύουσας! Αυτό δείχνει και το μέγεθος της προσπάθειας. Θέλω να πετύχω διακρίσεις και σε πιο υψηλό επίπεδο».
Αντί επιλόγου θα κλείσουμε με τα οφέλη της ιππασίας όπως μας τα λέει η Μαρία-Άννα Γκουνέλα: «Όπως όλα τα αθλήματα, έτσι και η ιππασία μπορεί να μας χαρίσει πολλαπλά οφέλη τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική μας υγεία. Μπορεί να μην το έχουμε στο μυαλό μας ως ένα ομαδικό σπορ, όμως ακριβώς τέτοιο είναι μιας και υπάρχει άμεση συνεργασία και αλληλεπίδραση με το άλογο, που δεν χρειάζεται ούτε να το φοβόμαστε αλλά όμως ούτε και να το υποτιμούμε. Μερικά από τα πλεονεκτήματα της ιππασίας για την υγεία μας είναι ότι αναπτύσσει τη συμμετρία του σώματος, βελτιώνει την ισορροπία και μας βοηθά να κινούμαστε σωστότερα, χωρίς να επιβαρύνουμε τη μέση ή την πλάτη μας. Βελτιώνει την αντοχή και τη λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων. Βοηθά στην ανάπτυξη των μυών του σώματος, ενώ το ορθό κάθισμα μειώνει τα προβλήματα στη σπονδυλική στήλη. Βοηθάει τον αναβάτη να ξεπεράσει φόβους, όπως η συναναστροφή με τα άλογα ή τα ζώα εν γένει, ενώ αυξάνει την κοινωνικότητα, τον αυτοσεβασμό και την αυτοπεποίθηση του ατόμου και το μετατρέπει σε πιο εξωστρεφή και ανέμελο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass