Ε-Χ-ασε έναν τελικό...

*ΙΣΟΠΑΛΙΑ Η ΑΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ (1-1) *ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΙΝΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΪ, ΕΝΩ ΕΧΑΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2021 21:01
Το γκολ του Ντουρμισάι Το γκολ του Ντουρμισάι

Η ΑΕΛ έχασε χθες στο Αλκαζάρ έναν τελικό των πλέι άουτ, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με τον Παναιτωλικό (1-1) και παραμένει στην τελευταία θέση, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να φτάσει το όριο παραμονής μέχρι 35 βαθμούς!

Αν συμβεί αυτό, η ΑΕΛ για να παραμείνει στην κατηγορία θα χρειαστεί πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια! Αν όμως οι ομάδες που βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία θέλουν να διασώσουν το κύρος τους, τότε το όριο αυτό μπορεί να φτάσει και στους 30 βαθμούς...
Η λαρισινή ομάδα, αφού έχασε πέναλτι στο 9’ με τον Πινακά, προηγήθηκε στο 44’ με τον Ντουρμισάι, αλλά ο Βέργος ισοφάρισε στο 50’ και κράτησε την ομάδα του Αγρινίου έναν βαθμό πάνω από την ΑΕΛ, ενώ ο ΟΦΗ με την πετυχημένη ανατροπή σε βάρος του ΠΑΣ Γιάννινα (2-1) πήρε μια μικρή βαθμολογική διαφορά (δύο βαθμούς πάνω από τον Παναιτωλικό και τρεις πάνω από την ΑΕΛ).
Η ΑΕΛ έπαιξε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίωρο με ηγέτη τον Μπεν-Χατίρα, της στοίχισε η απώλεια του πέναλτι από τον Πινακά (όπως είχε συμβεί και με τον Μουκάντζο στον αγώνα με την ΑΕΚ) και οι αλλαγές δεν βοήθησαν καθόλου στο δεύτερο μέρος. Ο αγώνας είχε ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, με αρκετές χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν ενώ ο Παναιτωλικός έχει έναν παίκτη, τον Βέργο, που μέχρι τώρα έχει βάλει τρία γκολ όλα σε βάρος της ΑΕΛ! Από τα περίεργα παιχνίδια της μοίρας, όπως και αυτό με τον άριστο χθες διαιτητή Ευαγγέλου, με τον οποίο οι «βυσσινί» δεν έχουν κερδίσει ποτέ!
Στοίχισε η απουσία του Αλέξανδρου Νικολιά στα δεξιά, αφού όταν βγήκε ο Πινακάς μπήκε ο Γκράουρ που δεν έχει επιθετικές δυνατότητες.
Το πρωτάθλημα όμως συνεχίζεται και η ΑΕΛ καλείται να διεκδικήσει όσες πιθανότητες έχει για την παραμονή.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-2-3-1 έχοντας τον Ναγκί κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα είχε τους Μπέρτο (δεξιά), Χουσίνο, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι (αριστερά), αμυντικά χαφ ήταν οι Στίφλερ, Κολομπίνο, και πιο μπροστά τους: Ακούνια (αριστερά), Μπεν Χατίρα, Πινακά (δεξιά) και τον Ντουρμισάι στην επίθεση.
Ο προπονητής του Παναιτωλικού Τραϊανός Δέλλας αγωνίστηκε και αυτός με την ίδια τακτική έχοντας τον Κνετ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Τσιγγάρα (δεξιά), Καρασαλίδη, Τσότσαλιτς, Περέιρα (αριστερά) αμυντικά χαφ τους Εντινγκά, Ταχάρ, στα άκρα τους Μεντόσα (δεξιά), Αριγίμπι (αριστερά) και τον Ντίας πίσω από τον Βέργο.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τη λαρισινή ομάδα, καθώς κέρδισε πέναλτι στο 8’ αλλά ο Πινακάς που το κέρδισε και το εκτέλεσε αστόχησε. Παρά το χαμένο πέναλτι, με ηγέτη τον Μπεν-Χατίρα η ΑΕΛ συνέχισε να απειλεί, με τους φιλοξενούμενους να βγαίνουν επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και στο 44’ ο Ντουρμισάι κάνει το 1-0 δίνοντας «φτερά» νίκης για παραμονής.
Μόλις στο 50’ ο κινητικός Βέργος ισοφαρίζει σε 1-1 εκμεταλλευόμενος στο σπριντ τον «κρύο» Ηλιάδη και πλέον αρχίζει ο αγώνας να γίνεται... «ρουλέτα». Στο 60’ ο Μαξιμένκο έσωσε προ της γραμμής του τέρματος το σουτ του Μεντόσα, ενώ στο τρίλεπτο 70-72, η ΑΕΛ έχασε τρείς ευκαιρίες με κυριότερη το σουτ του Μπέρτου που η μπάλα βρήκε τον Ντίας και κατέληξε λίγα εκατοστά άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κνετ.
Και στο 89’ λίγο έλειψε ο Παναιτωλικός να περάσει νικηφόρα, αλλά ο Ναγκί νίκησε τον Βέργο στην κεφαλιά που έκανε.
Το τελικό 1-1 είναι έντιμο, όμως έπρεπε η ισοπαλία να έχει περισσότερα τέρματα με βάση τον αριθμό των ευκαιριών (2-2 ή ακόμη και 3-3).
ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
8’: Ο Στίφλερ κάνει σέντρα από αριστερά και σε τακουνάκι του Πινακά η μπάλα βρίσκει το χέρι του Καρασαλίδη και ο διαιτητής Ευαγγέλου καταλογίζει πέναλτι.
9’: Το πέναλτι εκτελεί ο Πινακάς, αλλά αποκρούει ο Κνετ στη δεξιά του γωνία σε κόρνερ.
12’: Ο Αριγίμπι εκτελεί κόρνερ από αριστερά και ο Εντινγκά από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει σουτ, αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
17’: Σουτ του Ακούνια μέσα από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
22’: Ωραία ατομική προσπάθεια του Ντίας που κάνει σουτ λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά μπλοκάρει ο Ναγκί.
32’: Ο Μπεν Χατίρα κάνει την ατομική ενέργεια, αλλά το σουτ από αριστερά της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Κνετ με διπλή προσπάθεια.
44’: Σουτ του Ντουρμισάι που γυρίζει ωραία το σώμα του κι ενώ πιεζόταν από αρκετούς παίκτες του Παναιτωλικού, κάνει το 1-0.
50’: Κάθετη πάσα του Μεντόσα στον Βέργο, που ξεπερνάει στο σπριντ τον Ηλιάδη σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή και κάνει το 1-1.
54’: Μακρινό σουτ του Ακούνια, μπλοκάρει εύκολα ο Κνετ.
60’: Αριγίμπι και Μεντόσα συνδυάζονται περίφημα, ο τελευταίος σουτάρει με εξουδετερωμένο τον Ναγκί και ο Μαξιμένκο διώχνει λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος. Καλύτερη επιλογή για τον Μεντόζα ήταν να δώσει την μπάλα στον αμαρκάριστο Βέργο.
61’: Εκτέλεση κόρνερ του Γιακιμόφσκι, ο Ακούνια πιάνει κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο Κνετ θα αποκρούσει σε κόρνερ.
65’: Ο Γιακιμόφσκι εκτελεί φάουλ από αριστερά, ο Κνετ δεν έχει πρόβλημα να μπλοκάρει την κεφαλιά του Στίφλερ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή.
70’: Ο Στίφλερ κάνει σέντρα από δεξιά και ο Ακούνια κάνει προβολή από κοντά, αλλά αποκρούει σε κόρνερ ο Κνετ.
71’: Μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Γιακιμόφσκι, ο Μπέρτος κάνει σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα κοντράρει στον Ντίας και έχουμε νέο κόρνερ.
72’: Το κόρνερ εκτελείται, πάλι από τον Γιακιμόφσκι στον Μπεν-Χατίρα και ο Ακούνια πιάνει κεφαλιά στέλνει την μπάλα άουτ.
76’: Άσχημο σουτ του Ακούνια από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, η μπάλα καταλήγει άουτ.
81’: Ο Γιακιμόφσκι σεντράρει από αριστερά, ο Μουκάντζο γυρίζει το σώμα του και πλασάρει υπό την πίεση του Τσότσαλιτς, ο Κνετ μπλοκάρει.
89’: Σέντρα του Μεντίνα από δεξιά, κεφαλιά-ψαράκι του Βέργου, αλλά ο Ναγκί μπλοκάρει.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ο Μπεν-Χατίρα του πρώτου ημιώρου ήταν ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΛ μαζί με τον Κολομπίνο καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Ναγκί για μία ακόμα φορά αξιόπιστος, ο Μαξιμένκο με τον Χουσίνιο δεν πήγαν καλά, ενώ ο Μπέρτος δεν είχε βοήθεια από τον Πινακά στο πρώτο μέρος που επηρεάστηκε από την απώλεια του πέναλτι με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθεί από τον Αριγίμπι.
Ο Στίφλερ ήταν καλός, ενώ ο Ακούνια μπορούσε να πάει καλύτερα. Ο Γιακιμόφσκι πολύ καλός για μία ακόμα φορά όπως και ο Ντουρμισάι που στο πρώτος μέρος ήταν απολαυστικός. Η άνοδος του ίδιου έχει φέρει άνοδο της ΑΕΛ.
Οι αλλαγές δυστυχώς δεν βοήθησαν καθόλου με εξαίρεση κάποιες εξάρσεις του Μουκάντζο.
Από τον Παναιτωλικό κορυφαίος Κνετ που απέκρουσε και το πέναλτι του Πινακά. Πολύ καλά πήγαν οι: Βέργος (σε μια φάση στο 32’ «χόρεψε» την άμυνα της ΑΕΛ, πέτυχε γκολ αλλά σωστά ακυρώθηκε γιατί είχε ξεκινήσει από θέση οφσάιντ) Μεντόσα, Ντίας.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Ευαγγέλου (Αθηνών) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Ντουρμισάι, Γιακιμόφσκι, Στίφλερ, Τσότσαλιτς, Περέιρα, Μαλής. Βοηθοί του, θα είναι οι Βασίλειος Νικολακάκης (Λασιθίου), Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας). Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί Βασίλειος Νικολακάκης (Λασιθίου), Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Ναγκί, Στίφλερ, Ντουρμισάι, Μπεν-Χατίρα (87’ Γκράουρ), Γιακιμόφσκι (84’ Τσόσιτς), Πινακάς (67’ Μουκάντζο), Χουσίνο (46’ Ηλιάδης), Μπέρτος, Μαξιμένκο, Ακούνια, Κολομπίνο.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Περέιρα, Τσιγγάρας, Τσότσαλιτς, Καρασαλίδης, Εντινγκά (85’ Μανθάτης), Ταχάρ, Ντίας, Μεντόσα (86’ Ντάλσιο), Αριγίμπι (73’ Μαλής), Βέργος.
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αναμετρήσεων για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ και πλέι άουτ της Super League:
ΣΗΜΕΡΑ
ΠΛΕΪ ΟΦ
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (15:00)
Άρης-Αστέρας Τρίπολης (17:15)
ΑΕΚ-Ολυμπιακός (19:30)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός 70
2. Άρης 51
3. ΠΑΟΚ 50
4. ΑΕΚ 48
5. Παναθηναϊκός 46
6. Αστέρας Τρίπολης 43
ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ
Ατρόμητος-Απόλλων Σμύρνης 1-1
(52’ Μανούσος-49’ Φατιόν)
ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
(52’ Σαρδινέρο, 61’πεν. Σολίς-45+2’ Παμλίδης)
ΑΕΛ-Παναιτωλικός 1-1
(44’ Ντουρμισάι-50’ Βέργος)
Λαμία-ΝΠΣ Βόλος 1-1
(88’πεν. Ντέλετιτς-85’ Κρητικός)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
7. Βόλος 35
8. ΠΑΣ Γιάννινα 34
9. Ατρόμητος 29
10. Απόλλων Σμύρνης 29
11. Λαμία 27
12. ΟΦΗ 23
13. Παναιτωλικός 21
14. ΑΕΛ 20
Η επόμενη 3η αγωνιστική
Σάββατο 10 Απριλίου 2021
15:00 Βόλος - Παναιτωλικός
17:15 Απόλλων Σμύρνης-ΟΦΗ
19:30 Ατρόμητος-ΑΕΛ
Δευτέρα 12 Απριλίου 2021
19:30 ΠΑΣ Γιάννινα-Λαμία
Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ
19 ΓΚΟΛ: Ελ Αραμπί (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
10 ΓΚΟΛ: Ανσαριφάρντ (ΑΕΚ), Μπαράλες (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Δουβίκας (ΒΟΛΟΣ), Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ)
8 ΓΚΟΛ: Μασούρας, Χασάν (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
7 ΓΚΟΛ: Πινακάς (ΑΕΛ), Λουίς Φερνάντεθ (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Μανούσος (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Φορτούνης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Μακέντα (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Αντρ. Ζίβκοβιτς (ΠΑΟΚ), Παμλίδης (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)
6 ΓΚΟΛ: Ολιβέιρα (ΑΕΚ), Μπερτόλιο (ΑΡΗΣ), Καρλίτος (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Τζόλης (ΠΑΟΚ)
5 ΓΚΟΛ: Φατιόν (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Μπρούνο Γκάμα (ΑΡΗΣ), Ντέλετιτς (ΛΑΜΙΑ), Στάρτζεον, Σαρδινέρο (ΟΦΗ), Ουάρντα (ΒΟΛΟΣ/ΠΑΟΚ), Ίνγκασον (ΠΑΟΚ)
4 ΓΚΟΛ: Λιβάι Γκαρσία (ΑΕΚ), Ντουρμισάι (ΑΕΛ), Ιωαννίδης, Ντάουντα, Τσιλούλης (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Μάνος (ΑΡΗΣ), Αραμπούλι (ΛΑΜΙΑ), Εμβιλά, Μπρούμα (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Αριγίμπι (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Σβαμπ, Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ), Ελευθεριάδης (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)
3 ΓΚΟΛ: Γαλανόπουλος, Λιβάγια, Σάκχοφ, Σιμάνσκι (ΑΕΚ), Ακούνια (ΑΕΛ), Φερνάντεθ (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Σάσα (ΑΡΗΣ), Ριέρα (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Μουνίθ, Χριστοδουλόπουλος, Γούτας, Αγκάγεφ (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Περέα, Μπαριέντος (ΒΟΛΟΣ), Ρόμανιτς (ΛΑΜΙΑ), Μπουχαλάκης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Νέιρα, Στάικος (ΟΦΗ), Φ. Ιωαννίδης, Καμπετσής (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Βέργος (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Κρμέντσικ (ΠΑΟΚ), Κρίζμαν (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)
2 ΓΚΟΛ: Σιμόες, Τάνκοβιτς (ΑΕΚ), Νούνιτς (ΑΕΛ), Μπεντινέλι, Τσαμπούρης (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Μήτρογλου, Ματίγια, Ρόουζ, Σίλβα, (ΑΡΗΣ), Κρεσπί, Μουνάφο (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Μπαρτόλο (ΒΟΛΟΣ), Καραμάνος (ΛΑΜΙΑ), Βρουσάι, Καμαρά, Σουντανί (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Ντε Γκουζμάν (ΟΦΗ), Βέλεθ, Σανκαρέ, Αϊτόρ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Ελ Καντουρί, Μουργκ (ΠΑΟΚ), Κάργας, Λέο Μπαπτίστ, Εραμούσπε (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)
1 ΓΚΟΛ: Αλμπάνης, Ενομπακαρέ, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Μαχαίρας, Νεντελτσεάρου (ΑΕΚ), Γιουνές, Μούζεκ, Νικολιάς, Σπαρβ (ΑΕΛ), Σλίβκα, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Γκανέα, Ιωάννου, Κάτσε, Λόπεθ, Μαντσίνι, Σαντέ Σίλβα, Φετφατζίδης (ΑΡΗΣ), Τζίμας, Σίτο, Σουάρεθ, Αλί Μπάμπα, Παπαδόπουλος (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Μαυρομμάτης, Κωτσόπουλος, Νάτσος, Χαρίσης, Σάλομον (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Γκρίλο, Δημόπουλος, Κολόμπο, Φεράρι, Ριένστρα, Κρητικός (ΒΟΛΟΣ), Αντέτζο, Μπιανκόνι, Τσούκαλος, Βασιλακάκης (ΛΑΜΙΑ), Ανδρούτσος, Βαλμπουενά, Κάιπερς, Μπα, Καφού, Σεμέδο (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Καστάνιος, Βαφέας, Μεγιάδο, Σολίς (ΟΦΗ), Μαουρίσιο, Σένκεφελντ, Βιγιαφάνιες, Εμμανουηλίδης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Εντινγκά, Λιάβας, Μάζουρεκ, Μανθάτης, Μεντόσα, Μπαρμπόσα, Ταχάρ (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Κρέσπο, Βαρέλα, Νινούα, Ντάγκλας Αουγκούστο, Τσόλακ, Μπάμπα (ΠΑΟΚ), Μπρένερ, Νάουμετς, Παντελάκης, Μιλιντσεάνου (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)
ΑΥΤΟΓΚΟΛ: Σπαρβ (ΑΕΛ), Λισγάρας (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Πασαλίδης (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Βύντρα, Επασί (ΛΑΜΙΑ), Λιάβας (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Μιχάι (ΠΑΟΚ).

Του Σωτ. Κέλλα
Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass