Πρώτη φορά γυναίκα πρόεδρος στον ΣΕΓΑΣ

Η ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΤΑΣΟΥΛΑ ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ - ΕΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΗΣ ΣΤΟ Δ.Σ.

Δημοσίευση: 01 Απρ 2021 20:00

Μία γυναίκα, η πρώην παγκόσμια ρεκορντγούμαν του ακοντισμού και νυν βουλευτής του ΜέΡΑ25, Σοφία Σακοράφα, εξελέγη στη θέση της προέδρου της αρχαιότερης ελληνικής αθλητικής ομοσπονδίας, μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν χθες μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Ζευς, αφού συγκέντρωσε 114 ψήφους έναντι 107 της αντιπάλου της παλιάς πρωταθλήτριας της δισκοβολίας, Τασούλας Κελεσίδου.


Η 21η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται στην ηγεσία της ομοσπονδίας στα 124 χρόνια ιστορίας της (ιδρύθηκε το 1897) και η θητεία της είναι τετραετής, διαδεχόμενη τον Κώστα Παναγόπουλο που βρισκόταν στη θέση αυτήν από το 2012.
Με οριακή πλειοψηφία θα διοικήσει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια τον ΣΕΓΑΣ η Σοφία Σακοράφα, μετά τη σημερινή της επικράτηση στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ομοσπονδία. Η διάδοχος στην προεδρία του Κώστα Παναγόπουλου, εξελέγη με την παράταξη ΑΚΑΣ που συνολικά θα εκπρσωπηθεί με 11 μέλη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο, έναντι 10 της Αναγέννησης που ηγήθηκε η Τασούλα Κελεσίδου.
Ανάμεσα στους συμβούλους θα είναι ο Λαρισαίος παγκόσμιος πρωταθλητής (6η θέση με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ400 μ.) και περιφερειακός σύμβουλος Στέλιος Δημότσιος (μπαίνει πρώτη φορά στο Διοικητικό Συμβούλιο) και ο Γρεβενιώτης μόνιμος κάτοικος Λάρισας Ιάκωβος Πετσούλας.
Στο νέο Δ.Σ. μπήκαν για πρώτη φορά νέα μέλη, από αυτούς αρκετοί παλιοί παλιοί πρωταθλητές, μεταξύ των οποίων οι Κώστας Κεντέρης (ΑΚΑΣ), Κώστας Γκατσιούδης (Αναγέννηση), Χάρης Παπαδιάς (Αναγέννηση), Αλέξης Αλεξόπουλος (Αναγέννηση) και Στέλιος Δημότσιος (Αναγέννηση), ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Τσώνης (Αναγέννηση) και ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου (Αναγέννηση), στελέχη της ΑΚΑΣ και μέλη του συμβουλίου και στις προηγούμενες διοικήσεις Παναγιώτης Δημάκος, Ιάκωβος Πετσούλας και Ιωάννης Μπόλας (κατέβηκε με την Αναγέννηση, πρώην μέλος της ΑΚΑΣ), αλλά και ο πρόεδρος του Ελ. Βενιζέλου και ανερχόμενο στέλεχος, Γιώργος Γιατρουδάκης (ΑΚΑΣ).
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 224 σωματεία (από τα 227) και είχαμε τρία λευκά ψηφοδέλτια. Εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ εξελέγη ο Βασίλης Σεβαστής (δίνει τη δική του μάχη το διάστημα αυτό με τον κορονοϊό) με 131 ψήφους, έναντι 91 του Κώστα Γκατσιούδη, ενώ αναπληρωματική εκπρόσωπος η Ξένια Αργειτάκη, που κατείχε τη θέση στην Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass