Δεκτό το νομοσχέδιο για το αντιντόπινγκ

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2021 20:30

Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής, επί των άρθρων και στο σύνολό του έγινε από τη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, το σχέδιο νόμου του Υφυπουργείου Αθλητισμού «Αναγκαίες ρυθμίσεις για την εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον αναθεωρημένο, με ισχύ από 1ης.1.2021, Κώδικα Αντιντόπινγκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, αν και σε γενικές γραμμές δεν υπήρξαν αντιρρήσεις για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, το οποίο ενσωματώνει στο θεσμικό πλαίσιο τις τελευταίες τροποποιήσεις του Παγκόσμιου Κώδικα Αντιντόπινγκ του WADA. Κατά τη δευτερολογία του, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε ότι η Κυβέρνηση έχει ήδη εγκρίνει 2 εκατ. ευρώ για τον αναγκαίο εξοπλισμό του εργαστηρίου αντιντόπινγκ, που πλέον θα υπάγεται στον «Δημόκριτο», καθώς και τον προϋπολογισμό του Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ), ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1.265.000 ευρώ αφορούν την τακτική επιχορήγησή του από τη ΓΓΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass