ΗΛΙΑΣ ΚΑΦΦΕΣ:

Να βγει δυνατός ο στίβος στις εκλογές του ΣΕΓΑΣ

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2021 20:15

Εκλογές αύριο στον ΣΕΓΑΣ και τη σκυτάλη των Λαρισαίων υποψηφίων παίρνει ο Λαρισαίος πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ηλίας Καφφές που είναι υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο με την παράταξη της Σοφίας Σακοράφα.


«Ασχολούμαι με τον Στίβο περίπου 50 χρόνια, πρώτα σαν αθλητής του άλματος εις ύψος στον Γ.Σ. Λάρισας και σήμερα σαν αθλητικός παράγοντας, καθώς είμαι πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου στίβου Α.Σ. ΠΕΛΑΣΓΟΣ και πρόεδρος στην Ομοσπονδία Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΟΕΒΑΣ) και αποφάσισα να συμμετέχω στην ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ για πρώτη φορά» μας είπε για την απόφασή του να κατέβει στις εκλογές.
Σχετικά με την επιλογή της παράταξης μάς απάντησε: «Επέλεξα το συγκεκριμένο σχήμα γιατί απέδειξε ότι μπορεί στα δύσκολα και αναφέρομαι στην πανδημία που διανύουμε, καθώς ενήργησε με γρήγορα αντανακλαστικά και κατέθεσε στη ΓΓΑ ένα πρωτοποριακό υγειονομικό πρωτόκολλο ώστε να γίνει και είναι η μοναδική Αθλητική Ομοσπονδία σε όλη τη χώρα που έφερε εις πέρας όλο της το αγωνιστικό πρόγραμμα, εκτός βεβαίως των δρομικών αγώνων εκτός σταδίου. Ωστόσο, με την ακύρωση όλων των μεγάλων δρομικών αγώνων που ο ίδιος ο ΣΕΓΑΣ είχε εκτοξεύσει, με τη βελτίωση της διεθνούς εικόνας του ελληνικού αθλητισμού (Αυθεντικός Μαραθώνιος και Ημιμαραθώνιος), η Ομοσπονδία βρέθηκε με απώλειες της τάξης των 4 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ την ίδια ώρα, παραδόξως, υπήρξε και μείωση της τακτικής επιχορήγησης απ’ την Πολιτεία! Οι προηγούμενες διοικήσεις των κ.κ. Σεβαστή και Παναγόπουλου μάς έμαθαν ότι η εντιμότητα, η νομιμότητα και η δικαιοσύνη είναι οι καλύτεροι οδηγοί στην αντιμετώπιση όλων των θεμάτων του ΣΕΓΑΣ. Η εξουσία για αυτούς είναι μόνο και μόνο ευθύνη και δεν προσδοκούσαν απ’ τη θέση του προέδρου του ΣΕΓΑΣ κανένα προσωπικό όφελος. Εκτός από τις επιτυχίες σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο στον ΣΕΓΑΣ, οργάνωσαν σε νέες βάσεις το δρομικό Κίνημα στην Ελλάδα, με κύριο σκοπό τη διατήρηση της ψυχικής και σωματικής υγείας μας, αλλά προπαντώς τη διάδοση του αθλητικού ιδεώδους».
Πάντως ο Ηλίας Καφφές στέλνει και ένα μήνυμα ενότητας προσθέτοντας: «Εύχομαι ειλικρινά μέσα απ’ την καρδιά μου τις επόμενες ώρες που απομένουν έως τις εκλογές, να πρυτανεύσει η λογική στην παράταξη της «Αναγέννησης» και να εγκαταλειφθούν οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες ώστε να αποδείξουμε σε όλη την αθλητική κοινότητα την αλληλεγγύη μεταξύ μας, υπερβαίνοντας τις όποιες αδυναμίες μας σ’ εκείνα τα μικρά που μας χωρίζουν και να ενισχύσουμε τη θέλησή μας να αγωνιστούμε για τα μεγάλα που μας ενώνουν. Και αυτό που μας ενώνει είναι κάτι πολύ σημαντικό, είναι η αγάπη μας για τον αθλητισμό, είναι η αγάπη μας για τον Στίβο. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να διογκώνουμε τις διαφορές μας. Αντιθέτως, πρέπει να στηρίζουμε τη σύνθεση, τη δημιουργία, την προοπτική για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς εξαρτήσεις και πάτρωνες, με το βλέμμα στραμμένο στο παρόν και το μέλλον του ελληνικού στίβου, στο παρόν και το μέλλον των σωματείων και της νεολαίας μας».
Τελειώνοντας είπε: «Ο στίβος πρέπει να βγει ενωμένος, δυνατός και δημιουργικός την επόμενη ημέρα των εκλογών, δικαιώνοντας την πλούσια ιστορία και τα διαχρονικά του επιτεύγματα που τον κατατάσσουν στην κορυφή του ελληνικού αθλητισμού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass