ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΧΛΑΡΙΩΤΗΣ:

Ο Λαρισαίος που έγραψε ιστορία στην ΕΠΟ…

Για πρώτη φορά εκπροσώπηση σε ανώτατο όργανο - Τι λέει για τον Ζαγοράκη, τον άνεμο ανανέωσης στην Εκτελεστική Επιτροπή, την αναδιάρθρωση, τις «γκρίνιες» του Ολυμπιακού αλλά και τα τοπικά πρωταθλήματα

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2021 21:12

Μετά από 95 χρόνια η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα έχει Λαρισαίο στη διοίκησή της καθώς από την ημέρα της ίδρυσής της δεν υπήρξε ποτέ εκπρόσωπος!

Στις 27 Μαρτίου 2021 ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Δημήτρης Μπουχλαριώτης έγραψε ιστορία και έγινε ο πρώτος Λαρισαίος που μπαίνει στη διοίκηση της Ομοσπονδίας που τώρα λέγεται Εκτελεστική Επιτροπή.
Πριν 21 χρόνια, από την αγάπη του για τη γενέτειρά του (Άγιοι Ανάργυροι), αποφάσισε να ασχοληθεί με την ομάδα και μέσα σε ένα χρόνο ανέλαβε την προεδρία του Ατρόμητου Αγίων Αναργύρων λέγοντας: «Είχα τελειώσει τις σπουδές μου στο τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφάσισα να ασχοληθώ με την ομάδα γιατί πιστεύω ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο προσφέρει σημαντικό έργο στις κοινωνίες των χωριών και δυναμώνει τις επαφές μεταξύ των κατοίκων, αφού κάθε αγώνας αποτελεί γιορτή γι’ αυτούς. Και αυτό ισχύει για όλες τις ερασιτεχνικές ομάδες των χωριών. Είναι μια ωφέλιμη παροχή για τη νεολαία που οι παράγοντες της δίνουν διέξοδο από πειρασμούς της σύγχρονης εποχής».
Το 2013 εκλέγεται διοικητικός στην ΕΠΣΛ, με στόχο να γνωρίσει από κοντά τα δρώμενα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και το 2017 εκλέγεται πρόεδρος στην ΕΠΣΛ.
Από το περασμένο Σάββατο είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.
*Πώς πήρες απόφαση να θέσεις υποψηφιότητα;
«Για μένα ήταν μεγάλη τιμή να με προτείνει μια ομάδα ενώσεων, με την οποία συνεργαζόμουν όλη την προηγούμενη τετραετία, να είμαι υποψήφιος στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Συνεργαζόμασταν για το καλό του ποδοσφαίρου και νομίζω ότι έγιναν βήματα προόδου, με πιο σημαντικό τη μείωση του χρέους κατά 40%. Είμαστε μία ομάδα με κοινές ιδέες, με στόχο να αλλάξουμε το ποδόσφαιρο και να το κάνουμε καλύτερο και κριτής γι’ αυτό θα είναι ο κόσμος.
Δεν σας το κρύβω ότι ένα κίνητρο ήταν ότι δεν υπήρξε ποτέ Λαρισαίος στο συμβούλιο. Εγώ δίσταζα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά οι άνθρωποι αυτοί που με πίεσαν, συνεκτίμησαν και το έργο που έγινε από την Επιτροπή Διοργανώσεων της οποίας ήμουν μέλος. Ισως να έβλεπαν έναν άνθρωπο που μπορεί να προσφέρει στην κεντρική σκηνή του ελληνικού ποδοσφαίρου».
*Λαρισαίος πρώτη φορά. Κίνητρο ή φιλοδοξία;
«Κάποιος έπρεπε να το τολμήσει, το έκανα και πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο στη Λάρισα το ήθελε, αν κρίνω από την πλειάδα των σωματείων που με πήρε τηλέφωνο να με συγχαρούν για την εκλογή μου. Οι παράγοντες, γνωρίζοντας την ιστορία του λαρισινού ποδοσφαίρου, ήθελαν να υπάρχει ο άνθρωπος που θα τους εκπροσωπούσε, όχι για να τους ευνοήσει αλλά για να έχουν πλήρη ενημέρωση για τα δρώμενα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Και επειδή είμαι ο μοναδικός απ’ όλη τη Θεσσαλία αισθάνομαι να εκπροσωπώ όλη την Περιφέρεια…».
*Νέος πρόεδρος, μια εμβληματική προσωπικότητα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Μιλήσατε μαζί του πριν θέσετε υποψηφιότητα;
«Συναντήθηκα και μιλήσαμε μαζί για δύο περίπου ώρες. Είδα ότι έχουμε την ίδια φιλοσοφία που βασίζεται στην ισονομία για όλους και τη δικαιοσύνη. Το πιο σημαντικό είναι ότι και οι δύο θεωρούμε ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα είναι ο θεμέλιος λίθος για να ξεκινήσει η διόρθωση για τα κακώς κείμενα. Και δεν το κρύβω ότι μετά την οικονομική κρίση και την πανδημία, το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται με το ένα πόδι στον τάφο, καθώς μειώνονται δραματικά τα σωματεία. Με την κατάλληλη στήριξη θα προσπαθήσουμε να αντιστραφεί η εικόνα που έχει δημιουργηθεί».
*Μίλησαν για «ίδια γεύση» στη διοίκηση…
«Διαφωνώ απόλυτα. Τα μισά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής άλλαξαν. Πρώτη φορά συμμετέχω εγώ, ο Δανιήλ, ο Γαβριηλίδης, ο Τζαφέρης και ο Φύτρας. Πέντε στους έντεκα. Υπάρχει άνεμος ανανέωσης».
*Η γκρίνια προέρχεται από τον Ολυμπιακό;
«Δεν πρέπει να υπάρχει γκρίνια, ας ηρεμήσουν όλοι και ας αποφύγουν την τοξικότητα. Υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη απ’ όλους στο πρόσωπο του Θεόδωρου Ζαγοράκη. Και μαζί του θα πορευτεί όλη η διοίκηση. Ειπώθηκε ότι εκλέχθηκαν οι περιπτεράδες και οι καφετζήδες στην ΕΠΟ. Τι να κάνουμε αυτοί ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Δεν είδα κανέναν εφοπλιστή να ασχολείται, ούτε κάποιον μεγαλοεπιχειρηματία να αφιερώνει χρόνο. Ο ερασιτέχνης παράγοντας μπορεί να είναι γαλατάς, μανάβης, αλλά αυτοί με το υστέρημά τους κρατάνε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε κάθε περιοχή της Ελλάδας. Είναι ερασιτέχνες παράγοντες, όχι επαγγελματίες».
*Τι σηματοδοτεί η εκλογή σας για την ΕΠΣ Λάρισας;
«Πάρα πολλά, με πιο σημαντικό ότι μεγαλώνει η ευθύνη της προσφοράς μου για το ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα απέναντι στα σωματεία του νομού. Και επειδή θα έχουν ελπίδες για καλύτερες μέρες στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν θέλω να τους διαψεύσω».
*ΕΠΟ και ΕΠΣΛ, ο συνδυασμός είναι εφικτός;
«Είναι το ίδιο αντικείμενο, άρα η ενασχόληση βοηθάει το ένα το άλλο. Πιστεύω ότι θα υπάρξει πολλών διαδικαστικών θεμάτων λύση».
*44 σωματεία από την ΕΠΣΛ στο μητρώο της ΓΓΑ. Πού οφείλεται;
«Η εγγραφή των σωματείων στο μητρώο δεν ήρθε σε κατάλληλη περίοδο λόγω της πανδημίας. Υπήρξαν πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα, αλλά βοηθήσαμε τα σωματεία σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Τέτοιες συνεργασίες, όπως είχα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, θέλω να έχω από τα νέα μου καθήκοντα και με Δήμους για να βοηθήσουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Αυτήν τη στιγμή οι Ενώσεις μαραζώνουν με σωματεία που σταματάνε τη δράση τους. Εμείς έχουμε τη μικρότερη μείωση και προσπαθούμε να αντιστρέψουμε το κλίμα με κίνητρα. Δίνουμε 1.000 ευρώ σε κάθε σωματείο που ιδρύεται και 500 ευρώ σε κάθε σωματείο που επαναλειτουργεί. Είμαστε η μόνη ΕΠΣ που δίνουμε κίνητρα για να ενεργοποιηθούν και να ιδρυθούν σωματεία».
*Με την αναδιάρθρωση τι θα γίνει;
«Θέλω να ευχηθώ παραμονή στην ΑΕΛ, καλή πορεία στον Απόλλωνα αλλά το πιο σημαντικό για να απαντήσω και στην ερώτησή σας είναι να παραμείνουν οι ομάδες του νομού Λάρισας στη Γ’ εθνική κατηγορία, καθώς του χρόνου θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες. Δηλαδή ουσιαστικά η παραμονή θα σημαίνει άνοδο. Και η προσπάθειά τους θα είναι δύσκολη, καθώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την επανεκκίνηση της κατηγορίας θα κοστίσουν περίπου 10.000 ευρώ για κάθε ομάδα».
*Θα υπάρξει αύξηση ομάδων στη Super League;
«Η εκτίμησή μου είναι όχι…»
*Με τα τοπικά πρωταθλήματα τι θα γίνει; Θα ξεκινήσουν;
«Μάλλον θα αποφασιστεί εντός της εβδομάδας μετά τη συγκρότηση σε σώμα. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία των παραγόντων αλλά και των ποδοσφαιριστών που κάποιοι απ’ αυτούς περιμένουν την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής για να παίξουν σε μεγαλύτερη κατηγορία αν δεν γίνουν τα τοπικά πρωταθλήματα».
Ο Δημήτρης Μπουχλαριώτης έγραψε ιστορία και χωρίς «μαλλιά στη γλώσσα» έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή του ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Σχετικά με το αν θα πάρει κάποια θέση στην Εκτελεστική Επιτροπή, η απάντησή του είναι ειλικρινής: «Στο ποδόσφαιρο προσφέρεις όποια θέση και αν έχεις… δεν διαπραγματεύεσαι θέσεις και το ίδιο έκανα και εγώ».

 

Συνέντευξη: Σωτήρης Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass