Διεθνής επιτυχία του Τ. Κουρδή στην Τυνησία

ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΜΗΚΟΣ

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2021 20:15

Με τον ιδανικότερο τρόπο έπεσε η αυλαία του Γκραν Πρι της Τυνησίας για τον ελληνικό στίβο Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ). Η ελληνική αποστολή κατέκτησε 14 μετάλλια στο «Tunis 2021 World Para Athletics Grand Prix» που φιλοξενήθηκε στην Τύνιδα, από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου και ανάμεσα στους μεταλλιούχους ήταν και ένας Λαρισαίος, ο Τάσος Κουρδής.


Ο Κουρδής κατέκτησε την τρίτη θέση στο μήκος της μικτής κατηγορίας Τ42/62/64 με επίδοση 6.18 μ.
Η επιτυχία του Λαρισαίου αθλητή έχει μεγάλη σημασία αφού επετεύχθη υπό συνεχή βροχή σε βαλβίδες που γλιστρούσαν, άλτες προσπαθούσαν απεγνωσμένα να ζεσταθούν, ενώ το ταρτάν ήταν βρεγμένο και γενικότερα οι συνθήκες δεν ευνοούσαν επιδόσεις υψηλού επιπέδου.
Σίγουρα ο Τάσος Κουρδής δείχνει ότι έχει τις δυνατότητες να «πετάξει» ψηλότερα και να θέσει τις βάσεις για τον παραολυμπιακό αθλητισμό στη Λάρισα.
Τον αθλητή συνεχάρη με επιστολή της η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Σε μια συγκυρία τόσο δύσκολη για την Ελλάδα και τον αθλητισμό, η επιτυχία σου γέμισε όλους εμάς με υπερηφάνεια, δύναμη και αισιοδοξία».
Στη συγκεκριμένη διοργάνωση ο Γιάννης Σεβδικαλής σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στη δισκοβολία κατηγορίας F62, ενώ η Ελλάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση με συνολικό τρία χρυσά, πέντε ασημένια, έξι χάλκινα και τη 15η θέση στον σχετικό πίνακα.
Η καλύτερη βολή του Σεβδικαλή μετρήθηκε 27 μέτρα 36 εκατοστά, ενώ το προηγούμενο δικό του παγκόσμιο ρεκόρ ήταν 27.22 μ. στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του περασμένου Ιουλίου στο ΟΑΚΑ.
Δύο χρυσά μετάλλια στο ακόντιο και τη σφαίρα κατηγορίας F54 κατέκτησε ο Μανώλης Στεφανουδάκης. Ο δις Παραολυμπιονίκης, στον ακοντισμό ξεπέρασε τα 29 μέτρα (29.17 μ.), ενώ η καλύτερη βολή του στη σφαιροβολία μετρήθηκε 8.22 μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass