Με αισιοδοξία στη μάχη των play out η ΑΕΛ

ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΕΦΙΑΛΤΗ - Ο ΣΠΑΡΒ ΚΛΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2021 21:06

Covid-19, ισχυρό σεισμό στην περιοχή μας και ΑΕΛ στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League 1.


Δεν νομίζουμε πως μας περιμένουν και ακόμα χειρότερα, διότι όπως λέει και το τραγούδι στη …Λάρισα βγαίνει ο Αυγερινός.
Ευχή και ελπίδα λοιπόν όλων μας, είναι πως θα ξημερώσει μια καλύτερη ημέρα και την απαισιοδοξία θα διαδεχθεί η αισιοδοξία σε όλα τα επίπεδα.
 Όσον αφορά την αγαπημένη μας ΑΕΛ, το ζητούμενο είναι το πώς θα παρουσιαστεί στη μάχη των play out και στο τέλος να βγει νικήτρια και πιο δυνατή από τον εφιάλτη της φετινής χρονιάς.
Αναμφισβήτητα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, εφόσον όμως υπάρχουν ελπίδες και όλα γίνονται, οι «βυσσινί» θα παλέψουν με όλες τις δυνάμεις τους και μακάρι η ομάδα να καταφέρει αυτό που θέλουν οι αγαπημένοι φίλαθλοί της που δεν είναι άλλο από το να αγωνίζεται και του χρόνου στα σαλόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
 Χθες ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα των play out, η ΑΕΛ στο πρώτο της παιχνίδι θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τον Απόλλωνα Σμύρνης μεθαύριο Σάββατο 20 Μαρτίου και ώρα 15:00, με στόχο να έχει ένα θετικό ξεκίνημα σε αυτήν τη διαδικασία.
Χθες έγινε προπόνηση το μεσημέρι και ο τεχνικός της ομάδας Τζιανλούκα Φέστα έχει στη διάθεσή του και τους Σπαρβ, Μιχαήλ, Καρανίκα και Μπάγιτς, ενώ ο μόνος που δεν υπολογίζεται είναι ο Μούζεκ που έχει φύγει από τη Λάρισα. Επίσης επιστρέφουν Ζίζιτς, Ηλιάδης, Μιλοσάβλιεβιτς που εξέτισαν τις ποινές τους και ο Μπέρτος που αποθεραπεύτηκε. Αυτήν τη στιγμή ο Φέστα δεν μπορεί να υπολογίζει τον τιμωρημένο Γιακιμόφσκι και τους τραυματίες Μπεν-Χατίρα, Γκράουρ, Νικολιά, αν και για τον πρώτο γίνονται προσπάθειες να αγωνιστεί, κόντρα στον Απόλλωνα.

 

Ο ΧΑΒΟΣ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ
Εποχή... Χάβου από χθες στον Απόλλωνα Σμύρνης, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόσληψη του 52χρονου τεχνικού, με συμβόλαιο και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο αντικαταστάτης του Γιώργου Παράσχου αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντά του και θα καθοδηγήσει την «ελαφρά ταξιαρχία» στα πλέι-άουτ της Super League.
Ντεμπούτο ο Μάκης Χάβος θα κάνει μεθαύριο Σάββατο (20/03, 15:00) κόντρα στην ΑΕΛ στο «Γ. Καμάρας» για την πρώτη αγωνιστική των play out.
Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον προπονητή Μάκη Χάβο. Γεννημένος στις 5 Σεπτεμβρίου 1969, ο Μάκης Χάβος υπέγραψε στον Απόλλωνα έως το καλοκαίρι του 2022. Υπήρξε διεθνής ποδοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίστηκε σε Αχιλλέα Τριανδρίας, Ολυμπιακό, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Τρίκαλα, Πανσερραϊκό, ΠΑΟΚ, Ξάνθη, Ακράτητο, Εθνικό Αστέρα και Θρασύβουλο. Ως προπονητής έχει εργαστεί σε Αγροτικό Αστέρα, ΠΑΟΚ, Βέροια, Παναιτωλικό, ΑΕΛ Λεμεσού, Αστέρα Τρίπολης και Λαμία».

 

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ Ο ΣΠΑΡΒ
Διπλή χαρά για τον Σπαρβ, ο οποίος μετά την επιστροφή του στην ΑΕΛ για να τη βοηθήσει προκειμένου να παραμείνει στην κατηγορία, δέχθηκε κλήση από την Εθνική Φινλανδίας και ο αρχηγός της θα ενσωματωθεί το επόμενο διάστημα, στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

 

Ο Πινακάς δεύτερος κεφαλο…σφαιριστής

Συνολικά 155 ποδοσφαιριστές πέτυχαν τα 404 γκολ από τα 411 του πρωταθλήματος, αφού τα επτά ήταν αυτογκόλ. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι και φέτος ο πρώτος σκόρερ και είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει κάτι στα πλέι οφ, αφού έχει σχεδόν διπλάσια γκολ από τους επόμενους. Ο Μαροκινός επιθετικός του Ολυμπιακού είναι ο πρώτος μετά τον Τζιμπρίλ Σισέ, που βγαίνει δύο διαδοχικές σεζόν πρώτος σκόρερ στην κανονική περίοδο της Super League, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League.
Ο Ελ Αραμπί έχει πετύχει τα περισσότερα και με κεφαλιά, αφού ο Χερόνιμο Μπαράλες φέτος υστέρησε σε αυτή την κατηγορία και τον ξεπέρασαν ο Κάρολ Σφιντέρσκι και ο παίκτης της ΑΕΛ Δημήτρης Πινακάς. Ο νεαρός Λαρισινός και ο Τάσος Δουβίκας είναι οι ανερχόμενοι σκόρερ της σεζόν. Οι σπεσιαλίστες στα φάουλ δεν έβρισκαν στόχο φέτος. Μόλις έξι γκολ μπήκαν από χτύπημα φάουλ, όλα από διαφορετικούς παίκτες. Οι πρώτοι σκόρερ:
1. Γιουσέφ Ελ Αράμπι (Ολυμπιακός)     19
2. Καρίμ Ανσαριφάρντ (ΑΕΚ)     10
3. Αναστάσιος Δουβίκας (Βόλος)     10
4. Χερόνιμο Μπαράλες (Αστέρας Τρίπολης)     10
5. Κάρολ Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ)     9
6. Αχμέντ Χασάν (Ολυμπιακός)     8
7. Γιώργος Μασούρας (Ολυμπιακός)     7
8. Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός)     7
9. Δημήτρης Πινακάς (ΑΕΛ)     7

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΚΟΛ ΜΕ ΚΕΦΑΛΙΑ
1. Γιουσέφ Ελ Αράμπι (Ολυμπιακός)     5
2. Κάρολ Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ)     4
3. Δημήτρης Πινακάς (ΑΕΛ)     4
ΓΚΟΛ ΜΕ ΦΑΟΥΛ
1. Κώστας Φορτούνης (Ολυμπιακός)     1
2. Λιβάι Γκαρσία (ΑΕΚ)     1
3. Αντελίνο Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ)     1
4. Όμο Αριγίμπι (Παναιτωλικός)     1
5. Χαβιέ Ματίγια (Άρης)     1
6. Νικολόζ Νινούα (ΠΑΟΚ)      1
ΠΟΣΟΙ ΣΚΟΡΑΡΑΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ
16 παίκτες: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ
15 παίκτες: ΑΕΚ
14 παίκτες: Άρης
13 παίκτες: Παναθηναϊκός
11 παίκτες: Βόλος
10 παίκτες: ΠΑΣ Γιάννινα, Απόλλων Σμύρνης, Ατρόμητος
9 παίκτες: Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός
8 παίκτες: ΟΦΗ, ΑΕΛ
7 παίκτες: Λαμία
Δύο χατ τρικ σημειώθηκαν στο πρωτάθλημα, δράστης και των δύο ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Στις 17 Οκτωβρίου 2020 Ολυμπιακός - Ατρόμητος 4-0 και στις 5 Δεκεμβρίου 2020 Ολυμπιακός Βόλος 4-1. Επίσης σε 23 περιπτώσεις παίκτης πέτυχε δύο γκολ σε ένα παιχνίδι.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass