Εχασε αγώνα, Γιακιμόφσκι και Γκράουρ

*Η ΑΕΛ σεβάστηκε υπερβολικά τον Ολυμπιακό (1-3) *Παρουσία - έκπληξη από Γκοτζαμανίδη και Νούνιτς

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2021 21:00

Οι φήμες στον προχθεσινό αγώνα ΑΕΛ-Ολυμπιακού (1-3) έδιναν και έπαιρναν πριν την αναμέτρηση που διεξήχθη στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Super League. Τελικά ο Ολυμπιακός κέρδισε εύκολα με 3-1 και η ΑΕΛ τον σεβάστηκε υπερβολικά, αφού ελάχιστα ήταν τα σκληρά μαρκαρίσματα, ενώ έχασε τον Νίκολα Γιακιμόφσκι με τέσσερις κίτρινες κάρτες (θα απουσιάσει από τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης στα πλέι άουτ), αλλά και τον Γκράουρ που τραυματίστηκε.

Ο σεβασμός προήλθε και από τον διαιτητή Γκορτσίλα που φόβισε (και δικαιολογημένα...) τους ιθύνοντες της λαρισινής ομάδας που έβγαλαν εκτός αγώνα τον Κολομπίνο για να μη δεχθεί και αυτός κάρτα και χάσει το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Πάντως δικαιολογημένα τα παράπονα για τη διαιτησία, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι ο βοηθός Κούλα (Ξάνθης) πριν μπει η μπάλα στα δίχτυα στο γκολ της λαρισινής ομάδας είχε σηκώσει τη σημαία για οφσάιντ που διαψεύστηκε από το VAR.
Ο Χασάν στο 33’ με εύστοχο πέναλτι άνοιξε το σκορ για τους «ερυθρόλευκους», ο Ανδρούτσος στο 55’ έκανε το 0-2 και ο Ελ Αραμπί στο 80’ το 0-3. Η λαρισινή ομάδα μείωσε με κεφαλιά του Νούνιτς στο 88’ σε 1-3 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Η ΑΕΛ έχασε δύο παίκτες, αλλά κέρδισε και κάτι… Αυτή είναι η τόλμη του νεαρού Γκοτζαμανίδη που έπαιξε για πρώτη φορά στην καριέρα του ως δεξί μπακ, αλλά και η επιστροφή στα γκολ του Νούνιτς μετά από ενάμιση χρόνο! Είχε να σκοράρει από τη νίκη της ΑΕΛ επί του Άρη, εκτός έδρας την περσινή αγωνιστική σεζόν (Σεπτέμβριος 2019).
Θα σταθούμε στο χέρι του Εμβιλά, στη σέντρα του Στίφλερ, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, που μπορούσε να δοθεί πέναλτι, αλλά θέλει τόλμη από τους διαιτητές….
Ο Ολυμπιακός με τη νίκη του αυτήν ουσιαστικά κατέκτησε το πρωτάθλημα και ήταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος που πέρασε από το Αλκαζάρ χωρίς να έχει καμία σχέση με τις υπόλοιπες.
Από την άλλη η ΑΕΛ πικράθηκε από την ήττα, χάρηκε όμως που έχασαν οι βασικοί ανταγωνιστές στη μάχη της παραμονής, Παναιτωλικός και ΟΦΗ. Μπορεί να ελπίζει ακόμη σε παραμονή στα επτά παιχνίδια των πλέι άουτ. Προσωπική μας άποψη είναι ότι θα χρειαστούν πέντε νίκες ή δεκαπέντε βαθμοί συνολικά. Μακάρι για τη λαρισινή ομάδα να είναι λιγότεροι οι βαθμοί παραμονής.

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-4-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ναγκί, στην άμυνα τους: Γκράουρ (δεξιά), Μαξιμένκο, Χουσίνο, Γιακιμόφσκι (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Κολομπίνο, Στίφλερ, Ακούνια (αριστερά), Πινακά (δεξιά) και στην επίθεση τους: Μουκαντζό και Ντουρμισάι.
Ο Μάρτινς παρέταξε και αυτός την ομάδα του με διάταξη 4-4-2, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σα, στην άμυνα τους: Ανδρούτσο, Εμβιλά, Παπασταθόπουλο και Χολέμπας (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Ραντζέλοβιτς (δεξιά), Μπουχαλάκη, Τιάγκο Σίλβα, Φορτούνη (αριστερά) και στην επίθεση τους: Χασάν και Κάιπερς.
Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγώνα, με τον Ολυμπιακό να χάνει καλύτερες ευκαιρίες και τον Ναγκί να είναι σε καλή μέρα.
Και από μία ανύποπτη φάση ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι που έκανε ο Χουσίνο (λάθος του παίκτη της ΑΕΛ) στον Χασάν και εκτέλεσε εύστοχα ο παίκτης του Ολυμπιακού.
Νωρίτερα η ΑΕΛ είχε την ατυχία να χάσει τον Γκράουρ, στη θέση του οποίου μπήκε στον αγώνα ο νεαρός Γκοτζαμανίδης.
Η ΑΕΛ μπορούσε να ισοφαρίσει, αλλά ο Ντουρμισάι και ο Μουκαντζό δε βρήκαν δίχτυα σε δύο φάσεις.
Στο δεύτερο μέρος ο Ανδρούτσος κάνει το 0-2 στο 55’ και από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να μειώσει ο Ντουρμισάι στο 60’ όλα είχαν τελειώσει. Ο Ελ Αραμπί πέτυχε το 0-3 στο 80’ και στο 86’ ο Νούνιτς μείωσε σε 3-1 και η παράσταση του Αλκαζάρ έλαβε τέλος.

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
8’: Σέντρα από αριστερά του Ακούνια μπλοκάρει ο Σα προ του Πινακά.
11’: Σουτ του Φορτούνη με το αριστερό λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή ο Ναγκί αποκρούει με γροθιές.
14’: Ατομική προσπάθεια του Ραντζέλοβιτς που κάνει τις ντρίμπλες και κάνει διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Ναγκί αποκρούει εντυπωσιακά.
18’: Ο Ακούνια από αριστερά κάνει σέντρα, η μπάλα φθάνει στον Κολομπίνο που σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σα.
32’: Ο Φορτούνης εκτελεί κόρνερ από δεξιά, ο Χουσίνο αγκαλιάζει τον Χασάν που πέφτει στο έδαφος και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι.
33’: Ο Χασάν εκτελεί εύστοχα το πέναλτι και κάνει το 0-1 για τον Ολυμπιακό.
37’: Κεφαλιά του Κάιπερς από το σημείο του πέναλτι μπλοκάρει ο Ναγκί.
42’: Ο Ντουρμισάι λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει, αλλά μπλοκάρει ο Σα.
45’: Από αριστερά ο Γιακιμόφσκι εκτελεί φάουλ και ο Μουκάντζο πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.
47’: Από σουτ του Φορτούνη από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει υπερβολικά άουτ.
55’: Ο Ανδρούτσος κλέβει και ξεκινάει την αντεπίθεση, η μπάλα περνάει από Κάιπερς και Φορτούνη που βγάζει τετ-α-τετ τον Μασούρα με τον Ναγκί, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ αποκρούει και η μπάλα φθάνει στον Ανδρούτσο που σε κενή εστία διαμορφώνει το 0-2.
60’: Από αριστερά ο Ακούνια κάνει τη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι, όπου ο αμαρκάριστος Ντουρμισάι πιάνει δύσκολο σουτ προς την εστία του Σα, αλλά η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Ολυμπιακού.
74’: Γέμισμα του Μπουχαλάκη για τον Μασούρα που κάνει κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ, αλλά μπλοκάρει ο Ναγκί.
76’: Από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Μπρούμα σουτάρει και η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ναγκί.
79’: Εκτέλεση φάουλ για την ΑΕΛ με τον Γιακιμόφσκι, ο Ακούνια πιάνει ωραίο τακουνάκι, όμως ο Σα μπλοκάρει.
80’: Ο Μπρούμα βρίσκει ωραία τον Χολέμπας στα αριστερά, κάνει τη σέντρα, η μπάλα φθάνει στον Μασούρα που μεταβιβάζει στον Ελ Αραμπί που από κοντά διαμορφώνει το 0-3.
84’: Ο Πινακάς κάνει σέντρα και ο Ντουρμισάι πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής που μαρκάρει ο Σα.
86’: Εκτέλεση φάουλ του Γιακιμόφσκι και με ωραία κεφαλιά ο Νούνιτς διαμορφώνει το 1-3.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ για μία ακόμα φορά την παράσταση «έκλεψε» ο Κολομπίνο που είναι ασταμάτητος και τρέχει σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου. Ο Ναγκί πήγε πολύ καλά και δεν ευθύνεται για τα γκολ, ενώ ο Γκράουρ έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται. Ο Γκοτζαμανίδης που μπήκε αλλαγή ήταν καλός, αν και έπαιξε για πρώτη φορά σε αυτήν τη θέση.
Το δίδυμο των σέντερ μπακ Μαξιμένκο και Χουσίνο δεν μας άρεσε και νομίζουμε ότι από τις μεταγραφές του Ιανουαρίου είναι αυτές που ακόμη δεν βρήκαν ρυθμό. Ο Γιακιμόφσκι έχει εκπληκτικές εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ. Πάλι από δική του εκτέλεση (φάουλ) μπήκε γκολ.
Ο Στίφλερ σίγουρα μπορεί καλύτερα, του λείπει ο Μπεν-Χατίρα, ενώ ο Ακούνια είναι πολύ καλός και τη νέα αγωνιστική χρονιά θα είναι περιζήτητος. Ο Πινακάς ήταν εγκλωβισμένος, ενώ ο Ντουρμισάι θα μπορούσε με λίγη τύχη να βάλει πάλι γκολ.
Ο Μουκαντζό φάνηκε μόνο στην αρχή, ενώ στα αξιοσημείωτα περιλαμβάνεται η επιστροφή στα γκολ του Νούνιτς (είχε να σκοράρει από τις 28 Σεπτεμβρίου 2019).
Ο Γλυνός με τον Χαλάτση έπαιξαν λίγο και δεν κρίνονται.
Από τον Ολυμπιακό καλύτεροι ήταν οι: Ανδρούτσος, Χασάν και Ελ Αραμπί. Ο Μπουχαλάκης επίσης συνεχίζει την ανοδική του πορεία.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Γιώργος Τζοβάρας και οι συνεργάτες του, Χασάν Κούλα (Ξάνθης) και Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου), λειτούργησαν με τη συνδρομή του VAR σε αρκετές φάσεις, όπως το πέναλτι που δόθηκε ορθώς στον Ολυμπιακό και το γκολ της ΑΕΛ που σωστά μέτρησε. Πολλά προβλήματα είχε ο διαιτητής με λάθος αποφάσεις σε φάουλ και κάρτες.
Πάντως υπάρχει ένα ερωτηματικό αν γινόταν το χέρι του Εμβιλά στο σουτ του Στίφλερ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου αντίστροφα, δηλαδή αν το χέρι το έκανε παίκτης της ΑΕΛ θα έδινε πέναλτι σε βάρος της λαρισινής ομάδας ή όχι;
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Χουσίνο, Γιακιμόφσκι, Χαλάτσης, Ραντζέλοβιτς και Μασούρας.
Η ΑΕΛ, κατά τη διάρκεια του αγώνα έβγαλε δύο ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας όπου στάθηκε ιδιαίτερα στην κίτρινη κάρτα που είναι η τέταρτη για τον Γιακιμόφσκι και δε θα παίξει στον πρώτο αγώνα των πλέι άουτ.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ: Ναγκί, Γκράουρ (22’ λόγω τραυματισμού Γκοτζαμανίδης), Μαξιμένκο, Χουσίνο, Γιακιμόφσκι, Κολομπίνο (82’ Χαλάτσης), Στίφλερ, Ακούνια (83’ Γλυνός), Πινακάς, Μουκαντζό (72’ λόγω τραυματισμού Νούνιτς) και Ντουρμισάι.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (82’ Βαλμπουενά), Τιάγκο Σίλβα, Ραντζέλοβιτς (63’ Μπρούμα), Φορτούνης (62’ Σουρλής), Χασάν (37’ λόγω τραυματισμού) και Κάιπερς (62’ Ελ Αραμπί).

ΦΕΣΤΑ: Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε

Ο προπονητής της ΑΕΛ, Τζιανλούκα Φέστα, μετά τη λήξη της εντός έδρας αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό δήλωσε τα εξής: «Είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο από πλευράς απόδοσης. Δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες, οι παίκτες μάχονταν για κάθε μπάλα. Υπήρχε ένα ομαδικό πνεύμα, αλλά όταν παίζεις εναντίον του Ολυμπιακού ξέρεις ότι αν δημιουργηθούν κάποια κενά, μπορούν να τα εκμεταλλευτούν και να φτιάξουν ευκαιρίες. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε! Έχουμε τώρα επτά παιχνίδια, είναι ένα νέο τουρνουά και πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε έως το τέλος. Μαζί με το ομαδικό πνεύμα πρέπει να παλεύουμε και να κερδίζουμε βαθμούς που είναι πάρα πολύ σημαντικό».

ΜΑΡΤΙΝΣ: Η κούραση είναι εμφανής στην ομάδα

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, από την πλευρά του είπε: «Η κούραση είναι εμφανής στην ομάδα μας. Από τις 3 Ιανουαρίου παίζουμε συνέχεια και υπάρχουν παίκτες που έχουν συσσωρεύσει πολλή κόπωση. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες που και σήμερα τα έδωσαν όλα και πήραν μία ακόμα νίκη. Το παιχνίδι μας δεν ήταν καλό, αλλά πρέπει να συγχαρώ τους ποδοσφαιριστές για την προσπάθειά τους. Πρέπει να γίνονται αλλαγές για να ξεκουράζονται οι παίκτες που βρίσκονται σε μεγάλη αγωνιστική φόρτιση. Είναι πολλά τα παιχνίδια που έγιναν και αυτά που έρχονται. Ακολουθεί ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι την Πέμπτη και χρειάζεται προσπάθεια από μέρους μας. Πάντα προσπαθώ να είμαι ο καλύτερος στη δουλειά μου. Καλοί οι αριθμοί και οι νίκες που καταγράφονται στο ενεργητικό ενός προπονητή, αλλά το πιο σημαντικό είναι να προσφέρω τίτλους στην ομάδα, γι’ αυτό εργάζομαι και δίνω τον καλύτερο εαυτό μου».

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass