Ιδού η Ρόδος, ιδού ο ...Απόλλωνας

ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑΓΟΡΑ 1-0 - ΣΚΟΡΕΡ Ο ΚΛΑΟΥΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ (52’) - ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΟΡΑΣ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2021 21:12

Ο καλύτερος φετινός Απόλλων Λάρισας παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στη Ρόδο και ξεπερνώντας το εμπόδιο του τοπικού Διαγόρα, κέρδισε 1-0 σε αγώνα που διεξήχθη στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League 2.


Πέτυχε έτσι την πρώτη εκτός έδρας νίκη και ήταν πραγματικός βασιλιάς στο νησί των Ιπποτών, δείχνοντας πως η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και μπορεί να πλησιάσει στην πρώτη εξάδα.
«Πλήρωσε» έτσι με το ίδιο νόμισμα τον αντίπαλό του, ο οποίος στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο AEL FC ARENA είχε κερδίσει επίσης με 1-0.
Σκόρερ της λαρισινής ομάδας ήταν ο αναγεννημένος Κλάους Αθανασιάδης, που έκανε ίσως το καλύτερο παιχνίδι με τους «κυανόλευκους» πετυχαίνοντας το γκολ στο 52’και έδειξε πως είναι παρών.
Κορυφαίος των νικητών ο Βαγγέλης Μόρας, που ήταν σχεδόν αλάνθαστος.
Με αυτήν τη νίκη ο σύλλογος της Λάρισας έφτασε τους 14 βαθμούς. Από την άλλη, ο Διαγόρας έπεσε στην 3η θέση και έχει 26 βαθμούς.

 

ΦΑΣΕΙΣ –ΓΚΟΛ
13’: Από μακρινό σουτ του Λινάρδου, η μπάλα έφυγε άουτ.
20’: Από πλασέ του Λινάρδου η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γλύκου.
31’: Σουτ του Γεωργίου μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.
48’: Δοκάρι για τον Απόλλωνα. Ο Ντα Κάμπο έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Αθανασιάδης με πλασέ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Τσέλιου.
49’: Σουτ του Λίταινα, μπλόκαρε ο Τσέλιος.
52’: Γκολ για τον Απόλλωνα Λάρισας. Από φάουλ του Γιάκου, ο Αθανασιάδης πήρε τη γυριστή κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσέλιου για το 0-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.
Μια καλή στιγμή είχε στο τέλος της αναμέτρησης και ο Ομπράντοβιτς, για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.
*Να σημειώσουμε πως ο Διαγόρας στα τελευταία έξι λεπτά της αναμέτρησης αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά ο Αυγενικού (σ.σ. εκφράζονται φόβοι για χιαστό) και ενώ είχαν γίνει ήδη οι προβλεπόμενες πέντε αλλαγές.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Τσαγκαράκη (Χανίων), ενώ εξίσου καλοί ήταν και οι δύο συνεργάτες του κ. Τσολακίδης (Αθηνών), και κ. Καραθανάσης (Αν. Αττικής).
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Διαγόρα ο Ρουγκάλας, ενώ από τον Απόλλωνα οι Χατζής και Καρρίκι.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Τσέλιος, Κοντοχρήστος (54’ Δημήτρουλας), Ρουγκάλας, Καρατάσιος (68’ Κονέ), Σανδραβέλης, Μασούρας, Ντοριβάλ (54’ Αυγενικού), Λινάρδος, Γεωργίου (36’ λ.τρ. Μανωλάκης), Αλάεθ (68’ Σμυρλής), Μπαστακός.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Κώστας Φρατζέσκος): Γλύκος, Καρρίκι, Σκούπρας, Μόρας, Χατζής, Τζοβάρας (66’ Γκόλιας), Λίταινας (85’ Μπάλλας), Μπάμπης, Γιάκος, Ντα Κάμπο (80’ Νύκταρης), Αθανασιάδης (85’ Ομπράντοβιτς).

 

ΑΨΟΓΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ
Ο Απόλλωνας έτυχε εξαιρετικής φιλοξενίας κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο «Σμαραγδένιο» νησί και η λαρισινή ομάδα εξέφρασε τις ευχαριστίες της στους ανθρώπους του Διαγόρα.

 

ΝΙΚΗ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ
Το κυρίως πιάτο της 14ης αγωνιστικής της Super League 2 διεξήχθη χθες, με τον Ιωνικό να πετυχαίνει σπουδαίο διπλό στα Τρίκαλα και μάλιστα στις καθυστερήσεις, χαλώντας το πάρτυ που είχαν στήσει οι οπαδοί των γηπεδούχων με συνθήματα και καπνογόνα σε μια ταράτσα έξω από το γήπεδο. Οι γηπεδούχοι πανηγύριζαν στο 2-1 υπέρ της ομάδας τους, αλλά είδαν τον Ιωνικό να πετυχαίνει δύο γκολ στα τελευταία λεπτά και να παίρνει το τρίποντο.
*Ο Λεβαδειακός πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στον Εργοτέλη, στο ντέρμπι κορυφής της Super League 2, κερδίζοντάς τον με 1-0 χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Μπιανκόνι στο 26ο λεπτό.
*Πολύτιμη νίκη στην προσπάθειά τους να μπουν στα play offs πέτυχαν και τα Χανιά, επικρατώντας επί του ουραγού Καραϊσκάκη Άρτας με 1-0, χάρη σε τέρμα του Διαμαντόπουλου στο 74’. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, με τον Ρουγκαμπούνγκα να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη στο 26ο λεπτό.

 

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(14η αγωνιστική)
*Τρίκαλα-Ιωνικός             2-3
(13’ Ριζογιάννης πεν., 26’ Σκόνδρας/62’ Ρόλε, 90’ Μάναλης, 90+5’ Κάστρο)
*Χανιά-Καραϊσκάκης             1-0
(Διαμαντόπουλος 74’)
*Διαγόρας Ρόδου-Απόλλων Λάρισας 0-1 (52’ Αθανασιάδης)
*Λεβαδειακός-Εργοτέλης             1-0
(26’ Μπιανκόνι)
ΣΗΜΕΡΑ
Δόξα Δράμας-Ξάνθη (14:45)
Ο.Φ.Ι.-Παναχαϊκή (14:45)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες)
1. Εργοτέλης    14 αγ.    18-7    28
2. Λεβαδειακός    14    17-7    27
3. Διαγόρας Ρόδου    14    12-7    26
4. Ιωνικός    14    18-13    25
5. Ξάνθη    13    10-8    20
6. Παναχαϊκή    13    12-7    18
7. Χανιά    14    8-8    18
8. Τρίκαλα    14    12-13    15
9. Απόλλων Λάρισας    13    6-8    14
10.Δόξα Δράμας    12    7-19    11
11. Ο.Φ. Ιεράπετρας    13    11-19    7
12. Α.Ε. Καραϊσκάκης    14    8-23    7

 

ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ:
Τα παιδιά έδειξαν πως υπάρχει ομάδα

Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε και ο τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας Κώστας Φραντζέσκος, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Είχαμε πολύ καλή παρουσία σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Συγχαρητήρια στα παιδιά, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Εδειξαν ότι υπάρχει ομάδα».
Για τη συνέχεια της ομάδας στη Super League 2, είπε:
«Αν μετά από κάποια νίκη αλλάζεις σκεπτικό, είναι λάθος. Άλλο παιχνίδι είναι της Τετάρτης. Χαιρόμαστε σήμερα τη νίκη και από αύριο το μυαλό μας στο ματς της Τετάρτης (σ.σ. με τον Ο.Φ. Ιεράπετρας στη Φιλιππούπολη στις 13:30). Να ετοιμαστούμε για αυτό το παιχνίδι, που θα είναι τελείως διαφορετικό και για να έχει αξία η σημαντική νίκη που πετύχαμε επί του Διαγόρα, πρέπει να έχουμε και συνέχεια στις επιτυχίες».

 

Επιμέλεια: Χρήστος Αρχοντούλης

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass