«Ξαφνικός θάνατος» για την ΑΕΛ

ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΝΤΕΛΕΤΙΤΣ ΣΤΟ 88’ Η ΛΑΜΙΑ ΠΗΡΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΕ 2-1 - ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΣΕΡΒΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΚΟΛ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΕΝΤΑΣΗ - Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΓΚΟΡΤΣΙΛΑΣ ΒΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ... ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2021 21:07

«Ξαφνικός θάνατος» χθες για τη Λάρισα στη Λαμία, στον αγώνα που έδωσε κόντρα στη φερώνυμη ομάδα, καθώς σε εξ αναβολής αγώνα της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1 έχασε από τη Λαμία με 2-1, από ένα γκολ του πρώην παίκτη της λαρισινής ομάδας Μίλος Ντελέτιτς, που ο πανηγυρισμός του προκάλεσε οργή σε Λαρισαίους.

Κάνουμε λόγο για ξαφνικό «...θάνατο» γιατί ο διαιτητής, Στάθης Γκορτσίλας, από το Λάκκωμα Χαλικιδικής (όπου γεννήθηκε ο παίκτης του Απόλλωνα Λάρισας Κλάους Αθανασιάδης και ο παίκτης του Ολυμπιακού Αβραάμ Παπαδόπουλος) δεν κράτησε την καθυστέρηση που υπέδειξε ο τέταρτος διαιτητής και βιάστηκε να τελειώσει το παιχνίδι... Ο Αντέτζο έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της Φθιώτιδας στο 33’ και το αυτογκόλ του Επασί έφερε το ματς στα ίσα στο ημίχρονο (45’+1’).
Η λαρισινή ομάδα από δω και πέρα έχει πολύ δύσκολο έργο, αφού πηγαίνει στα πλέι άουτ καθηλωμένη στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και η κατάσταση είναι σχεδόν μη αναστρέψιμη. Πρέπει να κάνει πορεία πρωταθλητισμού για να μπορέσει να έρθει έστω προτελευταία (να δώσει μπαράζ παραμονής), με δεδομένο ότι στα τελευταία παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος πάντα κερδίζουν οι ομάδες που θέλουν τη νίκη.
Επίσης, η ΑΕΛ έχει πρόβλημα με τη διαιτησία η οποία στα περισσότερα παιχνίδια έχει κάνει λάθη σε βάρος των «βυσσινί». Δυστυχώς ο τρόπος αξιολόγησης των Ελλήνων διαιτητών δεν είναι και ο καλύτερος παρότι είναι καλά αμειβόμενοι. Τα λόγια του αρχιδιαιτητή ποδοσφαίρου για τους διαιτητές «μιλάτε με δημοσιογράφους και τους πληρώνετε. Δίνετε 50-100 ευρώ, για να σας προστατεύουν στα λάθη σας, αλλά δεν κάνετε καλό, θα το βρείτε μπροστά σας» δεν προκάλεσαν καμία αντίδραση από τον Σύνδεσμο Διαιτητών...
Η ΑΕΛ μόνο με θαύμα θα καταφέρει να μείνει στην κατηγορία. Ακόμη και ο βαθμός θα ήταν καλός για την ΑΕΛ χθες στη Λαμία αφού θα κρατούσε και την ομάδα της Φθιώτιδας στην επικίνδυνη ζώνη.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα ήταν δεδομένο ότι είχε απουσίες, καθώς έλειπαν οι τραυματίες Μπεν-Χατίρα, Μπέρτος, Νικολιάς και ο τιμωρημένος Μιλοσάβλιεβιτς. Η τακτική που ακολούθησε ήταν το 4-4-2 έχοντας τον Ναγκί κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Ηλιάδη, Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Γκράουρ, Στίφλερ, Κολομπίνο, Ακούνια και στην επίθεση τους Πινακά και Ντουρμισάι.
Ο προπονητής της Λαμίας, Μιχάλης Γρηγορίου, ξεκίνησε με το γνωστό 4-2-3-1 έχοντας τον Επασί κάτω από τα δοκάρια, τους Σκόνδρα (δεξιά), Αντέτζο, Τζανετόπουλο, Ανχελ Μαρτίνεθ (αριστερά) στην άμυνα, τους Μπεχαράνο, Τζανδάρη, αμυντικά χαφ, τους Ντέλετιτς (δεξιά), Ρόμανιτς (αριστερά) στα άκρα και τον Καραμάνο πίσω από τον προωθημένο Αραμπούλι.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 2’ έκαναν την πρώτη ευκαιρία με τον Καραμάνο αλλά ο Ναγκί απέκρουσε εντυπωσιακά. Η ΑΕΛ απάντησε με ένα σουτ του Ακούνια από καλή θέση που κατέληξε άουτ.
Από κει και πέρα η ΑΕΛ είχε μια εδαφική υπεροχή, χωρίς όμως να μπορέσει να δημιουργήσει ευκαιρίες.
Και στο 33’ από αδράνεια της άμυνας της λαρισινής ομάδας, ο Αντέτζο κάνει το 1-0.
Και ενώ το παιχνίδι πλησίαζε στη λήξη του ημιχρόνου, ο Γιακιμόσφκι με εκπληκτική εκτέλεση κόρνερ ισοφαρίζει σε 1-1 αφού χρειάστηκε να βάλει και το... κεφάλι του ο Επασί.
Στο δεύτερο μέρος ο Ναγκί κάνει σωτήρια απόκρουση σε κεφαλιά του Αντέτζο και από κει και πέρα, ενώ το παιχνίδι βάδιζε προς την ισοπαλία, στο 88’ ο Ντέλετιτς από μια αναταραχή στην άμυνα της ΑΕΛ σε συνδυασμό με φάουλ που δεν δόθηκε στον Μαξιμένκο διαμορφώνει το 2-1.
Η Λαμία παίρνει τη νίκη, όμως σύμφωνα με την εξέλιξη του παιχνιδιού πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία.

 

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
2’: Συνεργασία Αραμπούλι - Καραμάνου, ο τελευταίος σουτάρει από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Ναγκί αποκρούει εντυπωσιακά.
9’: Από πλάγιο άουτ του Γιακιμόφσκι, ο Ντουρμισάι μεταβιβάζει στον Ακούνια που κάνει σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και αριστερά, αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
25’: Σουτ του Κολομπίνο έξω από τη μεγάλη περιοχή, μπλοκάρει ο Επασί.
33’: Εκτέλεση κόρνερ από τον Μπεχεράνο πλασαριστά και στη συνέχεια σέντρα του ο Καρμάνος κάνει κεφαλιά-πάσα προς τον Τζανετόπουλο που σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής, αποκρούει ο Ναγκί και στην επαναφορά ο Αντέτζο με εξ επαφής σουτ κάνει το 1-0.
45’+1’: Απίστευτη εκτέλεση κόρνερ του Γιακιμόφσκι από δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα βρίσκει στο δεξί κάθετο δοκάρι, μετά στο κεφάλι-πλάτη του Επασί και καταλήγει στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 1-1.
52’: Εκτέλεση φάουλ του Ντέλετιτς από τα δεξιά, ο Αντέτζο κάνει κεφαλιά εξ επαφής μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Ναγκί με σπουδαία επέμβαση παραχωρεί κόρνερ που περνά ανεκμετάλλευτο.
58’: Σουτ του Ζίζιτς λίγο έξω από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα ο Επασί.
88’: Φάουλ του Μπεχαράνο, ο Αραμπούλι παίρνει την κεφαλιά από τον Μαξιμένκο (διαμαρτύρεται η ΑΕΛ για φάουλ), η μπάλα φτάνει στον Ντέλετιτς, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής σκοράρει για το 2-1.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίοι από την ΑΕΛ ο Στίφλερ και ο Ναγκί για τις δύο αποκρούσεις, μία στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου. Ο Γιακιμόφσκι πέτυχε το γκολ και εκμηδένισε τον Ντέλετιτς που στάθηκε τυχερός στη φάση του γκολ. Ο Ζίζιτς καλύτερος του Μαξιμένκο, ενώ ο Ηλιάδης προσπάθησε να κρατήσει τη θέση του.
Ο Γκράουρ φάνηκε στο πρώτο μέρος, ενώ ο Κολομπίνο τρέχει ασταμάτητα. Ο Πινακάς δεν ήταν καλός όπως και ο Ντουρμισάι. Η αλλαγή του Μουκάντζο δεν βοήθησε, ενώ ο Νούνιτς έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται.
Ο Ακούνια δέχθηκε πολλά μαρκαρίσματα που ο Γκορτσίλας άφησε ατιμώρητα.
Από τη Λαμία καλύτερο το δίδυμο των σέντερ μπακ Αντέτζο, Τζανετόπουλος και ο Μπεχεράνο. Καλή δουλειά κάνει και ο Καραμάνος.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Γκορτσίλας (Μακεδονίας) έκανε μεγάλη εντύπωση γιατί δεν άφησε το παιχνίδι να ολοκληρωθεί. Από το γεγονός αυτό και μόνο ακόμη και για ανθρώπινα λάθη δημιούργησε καχυποψία. Δεν πήγε καλά ούτε στον πειθαρχικό έλεγχο ούτε στις αποφάσεις του. Νομίζουμε ότι στις αξιολογήσεις για τη νέα χρονιά πρέπει να μην είναι στους πίνακες της Super League.
Οι βοηθοί Χρυσούλα Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής) και Αντώνιος Διπλάρης (Καρδίτσας) δεν τον βοήθησαν καθόλου.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Μπεχαράνο, Αντέτζο, Σκόνδρας, Γιακιμόφσκι, Ηλιάδης, Κολομπίνο, Ζίζιτς.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΜΙΑ: Επασί, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνες, Ντέλετιτς (90’+5’ Τζέιμς), Τζανδάρης, Μπεχαράνο (90’ +5’ Βασιλακάκης), Ρόμανιτς (76’ Πίτι), Αραμπούλι, Καραμάνος.
ΑΕΛ: Ναγκί, Ηλιάδης, Μαξιμένκο, Ζίζιτς, Γκράουρ, Πινακάς (73’ Μουκάντζο), Στίφλερ, Κολομπίνο, Γιακιμόφσκι, Ντουρμισάι (85’ Νούνιτς), Ακούνια.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 25 αγώνες)
1. Ολυμπιακός     64
2. Άρης     48 (3 β. 2-1)
. ΑΕΚ     48 (3 β. 1-2)
4. ΠΑΟΚ     47
5. Αστέρας Τρίπολης     42 (4 β. 1-0)
 . Παναθηναϊκός     42 (1 β. 0-1)
7. ΝΠΣ Βόλος     30
8. ΠΑΣ Γιάννινα     28
9. Ατρόμητος     27
10. Απόλλων Σμύρνης     25
11. Λαμία     22
12. Παναιτωλικός     20
13. ΟΦΗ     19
14. ΑΕΛ     16

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κυριακή 14 Μαρτίου 2021
19:00 ΑΕΛ - Ολυμπιακός
19:00 Απόλλων Σμύρνης - Παναιτωλικός
19:00 Άρης - ΟΦΗ
19:00 Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα
19:00 Βόλος - ΑΕΚ
19:00 Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
19:00 Λαμία - Ατρόμητος

 

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ
18 ΓΚΟΛ: Ελ Αραμπί (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
10 ΓΚΟΛ: Ανσαριφάρντ (ΑΕΚ), Μπαράλες (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ)
9 ΓΚΟΛ: Δουβίκας (ΒΟΛΟΣ), Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ)
7 ΓΚΟΛ: Πινακάς (ΑΕΛ), Χασάν, Μασούρας, Φορτούνης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
6 ΓΚΟΛ: Μπερτόλιο (ΑΡΗΣ), Λουίς Φερνάντεθ (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Μανούσος (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Καρλίτος (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Τζόλης (ΠΑΟΚ), Παμλίδης (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)
5 ΓΚΟΛ: Ολιβέιρα (ΑΕΚ), Μπρούνο Γκάμα (ΑΡΗΣ), Στάρτζεον (ΟΦΗ), Ουάρντα (ΒΟΛΟΣ/ΠΑΟΚ), Αντρ. Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον (ΠΑΟΚ)
4 ΓΚΟΛ: Λιβάι Γκαρσία (ΑΕΚ), Ιωαννίδης, Ντάουντα, Τσιλούλης, Φατιόν (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Μάνος (ΑΡΗΣ), Αραμπούλι (ΛΑΜΙΑ), Εμβιλά, Μπρούμα (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Σαρδινέρο (ΟΦΗ), Μακέντα (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Αριγίμπι (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Σβαμπ, Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ), Ελευθεριάδης (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)
3 ΓΚΟΛ: Γαλανόπουλος, Λιβάγια, Σάκχοφ, Σιμάνσκι (ΑΕΚ), Ακούνια (ΑΕΛ), Φερνάντεθ (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Σάσα (ΑΡΗΣ), Ριέρα (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Μουνίθ, Χριστοδουλόπουλος, Γούτας, Αγκάγεφ (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Περέα, Μπαριέντος (ΒΟΛΟΣ), Ντέλετιτς (ΛΑΜΙΑ), Μπουχαλάκης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Νέιρα, Στάικος (ΟΦΗ), Καμπετσής (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Κρίζμαν (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)
2 ΓΚΟΛ: Σιμόες, Τάνκοβιτς (ΑΕΚ), Ντουρμισάι (ΑΕΛ), Μπεντινέλι, Τσαμπούρης (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Ματίγια, Ρόουζ, Σίλβα, (ΑΡΗΣ), Κρεσπί, Μουνάφο (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Μπαρτόλο (ΒΟΛΟΣ), Καραμάνος, Ρόμανιτς (ΛΑΜΙΑ), Βρουσάι, Καμαρά, Σουντανί (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Ντε Γκουζμάν (ΟΦΗ), Βέλεθ, Σανκαρέ, Αϊτόρ, Φ. Ιωαννίδης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Βέργος (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Κρμέντσικ, Ελ Καντουρί, Μουργκ (ΠΑΟΚ), Κάργας, Λέο Μπαπτίστ (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)
1 ΓΚΟΛ: Αλμπάνης, Ενομπακαρέ, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Μαχαίρας, Νεντελτσεάρου (ΑΕΚ), Γιουνές, Μούζεκ, Νικολιάς, Σπαρβ (ΑΕΛ), Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Γκανέα, Ιωάννου, Κάτσε, Λόπεθ, Μαντσίνι, Μήτρογλου, Σαντέ Σίλβα, Φετφατζίδης (ΑΡΗΣ), Τζίμας, Σίτο, Σουάρεθ, Αλί Μπάμπα (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Μαυρομμάτης, Κωτσόπουλος, Νάτσος, Χαρίσης, Σάλομον (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Γκρίλο, Δημόπουλος, Κολόμπο, Φεράρι, Ριένστρα (ΒΟΛΟΣ), Αντέτζο, Μπιανκόνι, Τσούκαλος (ΛΑΜΙΑ), Βαλμπουενά, Κάιπερς, Μπα, Καφού, Σεμέδο (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Καστάνιος, Βαφέας, Μεγιάδο (ΟΦΗ), Μαουρίσιο, Σένκεφελντ, Βιγιαφάνιες, Εμμανουηλίδης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Εντινγκά, Λιάβας, Μάζουρεκ, Μανθάτης, Μεντόσα, Μπαρμπόσα, Ταχάρ (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Κρέσπο, Βαρέλα, Νινούα, Ντάγκλας Αουγκούστο, Τσόλακ, Μπάμπα (ΠΑΟΚ), Εραμούσπε, Νάουμετς, Παντελάκης, Μιλιντσεάνου (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)
ΑΥΤΟΓΚΟΛ: Σπαρβ (ΑΕΛ), Λισγάρας (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Πασαλίδης (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Βύντρα, Επασί (ΛΑΜΙΑ), Λιάβας (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Μιχάι (ΠΑΟΚ)

 

ΤΖΙΑΝΛΟΥΚΑ ΦΕΣΤΑ:
Μέχρι το τέλος...

Μετά το τέλος του αγώνα με τη Λαμία ο Ιταλός τεχνικός της ΑΕΛ δήλωσε τα εξής: «Δεν μπορώ να πω κάτι για τους παίκτες μου, γιατί δούλεψαν πολύ σκληρά. Αλλά σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Ειδικά μέσα στην περιοχή. Κάποιες φορές χάνουμε τους παίκτες που μαρκάρουμε. Οι παίκτες πάλεψαν πάρα πολύ με διπλά μαρκαρίσματα, αλλά στο τέλος δεν καταφέραμε να πάρουμε ούτε τον πόντο. Μπορώ να εγγυηθώ ότι αυτή η ομάδα θα παλεύει μέχρι το τέλος».
Για τη συνέχεια:
«Θα παίξουμε ακόμα οκτώ παιχνίδια, οπότε τα πάντα είναι πιθανά».

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ:
Το πιο ενδιαφέρον...

Ο προπονητής της Λαμίας, Μιχάλης Γρηγορίου, μετά τη λήξη της εξ αναβολής αναμέτρησης με την ΑΕΛ είπε: «Θα έλεγα πως αυτό ήταν ίσως το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι που παίξαμε μέχρι τώρα. Ένα παιχνίδι που δεν είχε ποιότητα, είχε όμως πολύ πάθος και δύναμη. Και οι δύο ομάδες θεωρώ ότι είχαν άγχος όσον αφορά την τελική έκβαση του αποτελέσματος. Εμείς θέλαμε τη νίκη, πολύ απλά γιατί έχουμε τα δύο τελευταία παιχνίδια στην έδρα μας. Ουσιαστικά όταν ανέλαβα είχαμε δέκα εκτός και έξι εντός παιχνίδια. Μετά από όλο αυτό το δύσκολο ταξίδι που έχουμε κάνει, θέλαμε τους περισσότερους πόντους στα δύο τελευταία εντός, για να μπορέσουμε στα πλέι-άουτ να ολοκληρώσουμε τον άθλο μας».
Για το αν η σημερινή είναι η πιο σημαντική νίκη της Λαμίας: «Το πιο σημαντικό για εμένα είναι ότι κάναμε μία νίκη πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Απέναντι σε μια ομάδα, η οποία στα τελευταία δύο παιχνίδια είχε επιτυχή αποτελέσματα και πολύ καλή ψυχολογία. Να κάνω και μια παρένθεση, σε προσωπικό επίπεδο να τονίσω ότι έχω απεριόριστο σεβασμό και respect στη μεγαλύτερη επαρχιακή ομάδα της χώρας. Οπότε να υπάρχει respect μέχρι τέλους γιατί η ΑΕΛ είναι δεδομένο ότι θα πολεμήσει. Έχει το μέταλλο και τη φανέλα για να το κάνει, μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Εμείς ακολουθούμε το δικό μας δρόμο. Έχουμε τη δική μας διαδρομή και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και στις 16 Μαΐου να ολοκληρώνουμε το θαύμα. Γιατί σύμφωνα με τα δεδομένα που υπήρχαν όταν ήρθα, θαύμα έχουμε κάνει».

 

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΗΛΙΑΔΗΣ:
Από στατικές φάσεις...

Τέλος, ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Θεοχάρης Ηλιάδης, είπε: Tο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία. Έγινε ένα δυνατό ματς. Δεχτήκαμε δύο γκολ από στατικές φάσεις. Το ιδανικό σενάριο σήμερα θα ήταν το 1-1. Κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Δεν έγινε κάποια κλασική ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι».

 

Διαμαρτυρίες για τη διαιτησία

Επίθεση κατά του αρχιδιαιτητή Κλάτενμπεργκ έκανε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας αναφέροντας, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Μόνο και μόνο, γιατί έβαλε στο σημερινό παιχνίδι διαιτητή από τη Μακεδονία τον Γκορτσίλα και τέταρτο διαιτητή τον μόνιμο διαιτητή της Λαμίας τον Ζαχαριάδη και στο VAR τον Φωτιά, που δεν είδε ούτε την κόκκινη κάρτα με την αγκωνιά στον Ηλιάδη, αλλά κυρίως δεν είδε ούτε το πέναλτι στον Πινακά με την κλωτσιά στη γάμπα στο πρώτο ημίχρονο, αποδεικνύει ότι το μόνο που τον νοιάζει είναι να εισπράττει 50.000 ευρώ τον μήνα και να απολαμβάνει τις χαρές της Ελλάδας», ενώ προαναγγέλλει ότι θα πάει στην UEFA υποστηρίζοντας ότι: «Εγώ δεν πρόκειται να τα παρατήσω και αύριο θα επικοινωνήσω με τον κ. Λάκοβιτς στην UEFA, για να πάω εκεί και να δούμε μαζί το βίντεο του σημερινού αγώνα, για να δουν όλοι τα κατορθώματα του Γκορτσίλα, του Ζαχαριάδη και του Φωτιά».
Στο μεταξύ η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε για τη διαιτησία, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Αφησε επί 90 λεπτά τον Σκόνδρα να κάνει χειρολαβές και ποδολαβές στον Acuna χωρίς να του δείξει ούτε κάρτα, έδωσε όλα τα φάουλ ανάποδα για να δώσει τη δυνατότητα στους ξυλοκόπους της Λαμίας να μας βάζουν στην περιοχή μας, γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούσαν να μπουν στην περιοχή μας, άφησε τον Μπεχαράνο να μοιράζει κλωτσιές σε όποιον περνούσε από δίπλα του, δεν έδωσε στο πρώτο ημίχρονο την κόκκινη κάρτα για την αγκωνιά στον Acuna και στο τέλος δεν κράτησε ούτε ένα λεπτό καθυστέρηση, αφού στα τέσσερα λεπτά καθυστέρησης που έδωσε αντί για οκτώ λεπτά, δεν παίχθηκε καθόλου ποδόσφαιρο λόγω του τραυματισμού του Μπεχαράνο και των επεισοδίων μεταξύ των παικτών».

 

Λαμία, ΑΕΛ και Ντέλετιτς

Ο Μίλος Ντέλετιτς πέτυχε το 400ό γκολ στο φετινό πρωτάθλημα Super League και 50ό της Λαμίας στην κατηγορία, για να νικήσει την ΑΕΛ, με τη φανέλα της οποίας ήταν κάποτε ο απόλυτος πρωταγωνιστής των αγώνων των δύο ομάδων!
Ο Μίλος Ντέλετιτς, που είχε τέσσερα γκολ και μία ασίστ σε τέσσερις αγώνες με τη φανέλα της ΑΕΛ εναντίον της Λαμίας, πέτυχε ένα καθοριστικό γκολ χθες για τη Λαμία σε βάρος της ΑΕΛ.
Στα δύο χρόνια που έπαιξε στην ΑΕΛ, από το 2017 έως το 2019, ο Μίλος Ντέλετιτς ήταν πρωταγωνιστής και σκόρερ της στα παιχνίδια με αντίπαλο τη Λαμία.
Και χθες με τη φανέλα της Λαμίας ήταν αυτός που πέτυχε ένα καθοριστικό γκολ σε βάρος της ΑΕΛ, και χάρισε τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του.
Ο 28χρονος Σέρβος επιθετικός, που έφερε στην Ελλάδα η ΑΕΛ,
... στις 17 Δεκέμβρη 2017 πετυχαίνει και τα δύο γκολ στο Λαμία - ΑΕΛ 0-2.
... στις 5 Μαΐου 2018 ισοφαρίζει το παιχνίδι ΑΕΛ - Λαμία 1-1.
... στις 20 Οκτωβρίου 2018 ανοίγει το σκορ, αλλά η ομάδα του χάνει, στο ΑΕΛ - Λαμία 1-2.
... και στις 24 Φεβρουαρίου 2019 δίνει την ασίστ και η ΑΕΛ ανοίγει το σκορ, αλλά πάλι χάνει, Λαμία - ΑΕΛ 2-1.
Πέτυχε δηλαδή τέσσερα γκολ και έφτιαξε άλλο ένα στα τέσσερα παιχνίδια της ΑΕΛ με τη Λαμία. Συμμετείχε και στα πέντε γκολ που πέτυχε η ομάδα του.
Από τότε που έφυγε από την ΑΕΛ, την αντιμετώπισε πέντε φορές. Μία με την ΑΕΚ, δύο με τον Αστέρα Τρίπολης και δύο τις τελευταίες μέρες με τη Λαμία.
Δεν είχε καταφέρει να σκοράρει ή να έχει συμμετοχή σε γκολ εναντίον της, μέχρι το χθεσινό του νικητήριο γκολ στο 88’ του αγώνα. Το πρώτο του σε βάρος της ΑΕΛ.
400 γκολ…
Το γκολ του Ντέλετιτς είναι το 400ό στο φετινό πρωτάθλημα Super League Interwetten και ήλθε στον 175ο αγώνα του προγράμματος.
Από τα 400 γκολ τα 213 έχουν πετύχει οι γηπεδούχοι και 187 οι φιλοξενούμενοι. Ο μέσος όρος των γκολ είναι 2,29 ανά αγώνα.
Το 50άρικο της Λαμίας
Επίσης το γκολ του Ντέλετιτς είναι το 50ό που πετυχαίνει η Λαμία στη Super League, στους 59 αγώνες που έχει δώσει.

 

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass