Σεμινάρια Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών

ΑΠΟ ΤΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΝΟΨΕΙ TΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2021 20:30

Ο πρώτος κύκλος διαδικτυακών Σεμιναρίων Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, στο πλαίσιο των δράσεων του Υφυπουργείου Αθλητισμού για άμεση δημιουργία Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, ανακοινώθηκε από τον Λευτέρη Αυγενάκη.


Το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών συμπεριλαμβάνεται στο πλέγμα 13 πρωτοβουλιών που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού στις 15 Φεβρουαρίου, για την αντιμετώπιση της κακοδιοίκησης και της κακοδιαχείρισης, την καταπολέμηση φαινομένων διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας, καθώς και τον εντοπισμό, την καταπολέμηση και την εξαφάνιση της σεξουαλικής βίας και κακοποίησης στον αθλητισμό και αρκετές εξ αυτών ήδη υλοποιούνται.
Σε συνέχεια, λοιπόν, του Μνημονίου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, που υπογράφηκε στις 30/06/2020, και της συμφωνίας του κ. Αυγενάκη στις 19/02/2021 με τον πρύτανη, Αθανάσιο Κατσή, για να αναλάβει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τον ακαδημαϊκό συντονισμό της Επιμόρφωσης μέσω του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (ΤΟΔΑ), πραγματοποιείται ο α’ κύκλος σεμιναρίων από το Εργαστήριο Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών & Ποιότητας Ζωής (iSportManagement LAB).
Αυτός ο κύκλος Σεμιναρίων θα προσφέρει στους συμμετέχοντες τη μοναδική ευκαιρία να βελτιώσουν και να επικαιροποιήσουν το επίπεδο των εφαρμοσμένων γνώσεών τους, για να είναι περισσότερο ικανοί να αντεπεξέλθουν με επάρκεια, αλλά και για να αποκτήσουν ένα σαφές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο ολοένα και πιο απαιτητικό σύγχρονο περιβάλλον του αθλητισμού.
Τα Σεμινάρια θα παρέχονται δωρεάν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Εργαστηρίου, η οποία μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 1.000 ενδιαφερόμενους -παράγοντες και στελέχη των ερασιτεχνικών σωματείων- και θα διεξαχθούν σε 4ωρες απογευματινές Διαλέξεις στις εξής ημερομηνίες:
* Τρίτη 16 Μαρτίου (5-9 μ.μ.)
* Πέμπτη 18 Μαρτίου (5-9 μ.μ.)
* Τρίτη 23 Μαρτίου (5-9 μ.μ.)
Τα Σεμινάρια, όπου θα διδάξουν μέλη ΔΕΠ του τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, με αναγνωρισμένη εμπειρία και εξειδικευμένες γνώσεις, περιλαμβάνουν τις εξής 11 θεματικές και με την ολοκλήρωση τους θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής:
* Ο ρόλος των διοικητικών στελεχών σε αθλητικούς Οργανισμούς
* Βασικές αρχές αθλητικού μάνατζμεντ
* Βασικές αρχές αθλητικού μάρκετινγκ
* Νομικά ζητήματα στον αθλητισμό - Υποχρεώσεις Σωματείων
* Δεξιότητες αθλητικών στελεχών - Ανθρώπινο δυναμικό
* Ηθική και Διακυβέρνηση στον αθλητισμό - Παρενόχληση και Κακοποίηση
* Εθελοντισμός στον αθλητισμό
* Σχεδιασμός, οργάνωση και υλοποίηση αθλητικών εκδηλώσεων και γεγονότων
* Οικονομικά θέματα - Σωματεία
* Τεχνολογία και Ψηφιακός Μετασχηματισμός στον αθλητισμό
* ΜΜΕ και αθλητισμός
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε για τη μέριμνα της Πολιτείας στην εκπαίδευση και επιμόρφωση των παραγόντων και των διοικητικών στελεχών των αθλητικών φορέων:
«Το είπαμε, το κάνουμε πράξη! Στις 15 Φεβρουαρίου, σε συνέντευξη Τύπου, ανακοινώσαμε μια σειρά 13 μέτρων για την αντιμετώπιση της κακοδιοίκησης και της κακοδιαχείρισης, την καταπολέμηση φαινομένων διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας, καθώς και τον εντοπισμό, την καταπολέμηση και την εξαφάνιση της σεξουαλικής βίας και κακοποίησης στον αθλητισμό.
Ένα από αυτά τα μέτρα είναι η δημιουργία Ινστιτούτου Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών, σε συνεργασία με το «Ζήσε Αθλητικά», Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή. Στόχος μας η δημιουργία ενός διαρκούς επιμορφωτικού θεσμού για τα στελέχη του αθλητισμού, ώστε όσοι ασχολούνται διοικητικά με τον αθλητισμό να έχουν κατάλληλη κατάρτιση, γνώσεις στρατηγικού σχεδιασμού και αθλητικού management, οικονομικής διαχείρισης, τεχνικών προσέλκυσης εσόδων και χορηγιών, διοικητική σκέψη κ.λπ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass