Πιστοί στην παράδοση…

Απόλλων Λάρισας και Α.Ο. Τρικάλων έμειναν στο 0-0 - Καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Αθανασιάδη αρνήθηκε ο διαιτητής στο 28’

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2021 21:03

Πιστά τήρησαν χθες το απόγευμα την παράδοση Απόλλων Λάρισας και Α.Ο. Τρικάλων στη Φιλιππούπολη, όπου σε αγώνα της 13ης ημέρας του πρωταθλήματος της Super League 2, αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0.


Η προϊστορία μέχρι τώρα έκανε λόγο για μία νίκη των Τρικάλων στη Λάρισα (στάδιο Αλκαζάρ) και έξι ισοπαλίες στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, με τις δύο ομάδες να καταγράφουν την έβδομη ισοπαλία στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.
Το θεσσαλικό αυτό ντέρμπι που είχε ενδιαφέρον δεν ανέδειξε νικητή και σίγουρα περισσότερο χαμένος είναι ο Απόλλωνας, ο οποίος ήταν πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο αλλά δυσκολεύτηκε στην επανάληψη, με αποτέλεσμα να μείνει στο 0-0 και στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Στους «κυανόλευκους» έλειπε το γκολ, όπως ανέφερε στις δηλώσεις του και ο προπονητής τους, Κώστας Φραντζέσκος, καθώς είναι εμφανές το επιθετικό πρόβλημα που υφίσταται, διότι αν εξαιρέσουμε τον αγώνα με τον Καραϊσκάκη, όπου ο Απόλλωνας επικράτησε με 3-0, έχει πετύχει ουσιαστικά ένα ακόμα γκολ στο παιχνίδι με τα Χανιά και ένα αυτογκόλ στην πρεμιέρα με την Ξάνθη (1-1).
Με 5 γκολ μετά από 12 παιχνίδια, η ομάδα δεν πείθει, όσο φιλότιμα και αν προσπαθούν οι παίκτες και ο προπονητής τους που και χθες ανακάτεψε πολλές φορές την τράπουλα, διότι με ισοπαλίες και μόνο με δύο νίκες, οι προσδοκίες για κάτι καλύτερο πολύ δύσκολα θα ευοδώσουν.
Από την άλλη πλευρά, τα Τρίκαλα έδειξαν πως είναι μια ομάδα που μάχεται, με δυνατούς παίκτες, δύο φορές έχει κερδίσει φέτος στο …σπίτι της τον Απόλλωνα, μία σε φιλικό 2-0 και μία για το πρωτάθλημα 1-0, κατακτώντας τον βαθμό της ισοπαλίας στον χθεσινό μεταξύ τους αγώνα.

 

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΗΚΕ
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά στον αγώνα και η πρώτη ουσιαστικά υποψία καλής ευκαιρίας σημειώθηκε από τους φιλοξενούμενους στο 19’, όταν ο Παπαγεωργίου ελίχθηκε όμορφα από αριστερά, αλλά στο συρτό σουτ που έκανε η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Γλύκου.
Στο 28’ είχαμε τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες από την πλευρά του Απόλλωνα για πέναλτι, όταν φάνηκε πως ο Σουλιώτης με αντικανονικό τρόπο σταμάτησε τον Αθανασιάδη, που βρέθηκε στο έδαφος.
Όμως ο διαιτητής κ. Τακίδης (Κιλκίς) είχε διαφορετική άποψη και συνεχίστηκε κανονικά το παιχνίδι.
Από λάθος του Πιαστόπουλου στο 33’ ο Μπαλογιάννης βγήκε στην επίθεση, αλλά άργησε να κάνει το τελείωμα και έβαλε την κόντρα ο Σουλιώτης για να βγει η μπάλα κόρνερ.
Αμέσως μετά, στο 34’, από σέντρα του Αθανασιάδη, ο Ομπράντοβιτς έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο 37’, από εκτέλεση φάουλ του Γιάκου, βρήκε δεξιά του στην περιοχή τον Μόρα, εκείνος γύρισε την μπάλα στην περιοχή και την απομάκρυνε τελευταία στιγμή, ο Ντιαλόσι.

 

ΣΕ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ
Στην επανάληψη και πάλι οι δύο ομάδες κινήθηκαν σε γρήγορους ρυθμούς, προσπαθώντας κυρίως από τα πλάγια να βρούνε διαδρόμους, για να κάνουν τη ζημιά.
Στο 48’ μετά από φάουλ του Παπαγεωργίου και προβολή του Σταματή, μπλόκαρε ο Γλύκος την μπάλα, ενώ στο 51’ ο Ευθυμίου τροφοδότησε τον Παπαγεωργίου, αυτός σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από τα δοκάρια.
Δέκα λεπτά αργότερα στο 61’, σε σουτ του Μπαλογιάννη μπλόκαρε σταθερά την μπάλα ο Γιακουμής και στο 63’ ο Λίταινας έκλεψε την μπάλα, έκανε το σουτ αλλά την έστειλε ψηλά άουτ.
Μία ακόμα καλή στιγμή για τον Απόλλωνα στο 78’, όταν ο Τασιούλης εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα των παικτών της τρικαλινής ομάδας, όμως δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε και η μπάλα αφού κόντραρε σε αντίπαλο πέρασε κόρνερ.

 

ΑΓΓΙΞΑΝ ΤΟ 0-1 ΣΤΟ 90’+2’
Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, τα Τρίκαλα έφτασαν κοντά στο 0-1, όταν ο Πιαστόπουλος πέρασε ωραία στον Χατζηκωνσταντίνου, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Γλύκο, πλάσαρε και ο γκολκίπερ του Απόλλωνα με τη συμβολή του Καρρίκι, απέκρουσε σωτήρια την μπάλα και έμεινε έτσι το 0-0.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής της αναμέτρησης Γεώργιος Τακίδης (Κιλκίς), αν εξαιρέσουμε τη φάση του πέναλτι που δεν καταλόγισε, σε γενικές γραμμές προσπάθησε να είναι ακριβοδίκαιος.
Όσον αφορά τους συνεργάτες του, ο πρώτος επόπτης κ. Τυριακίδης (Μακεδονίας) έκανε αρκετά λάθη, ενώ ο δεύτερος κ. Δέλλιος (Πέλλας), ήταν καλός.
Κίτρινες κάρτες ο διαιτητής έδειξε στους Λίταινα (63’), Αθανασιάδη (88’), Γκόλια (75’), Μόρα (90’ +2) του Απόλλωνα και στους Σουλιώτη (36’), Πιαστόπουλο (53’), Ζώγκο (86’) των Τρικάλων.
Επίσης, στο 60’ δέχτηκε την κίτρινη κάρτα στον πάγκο και ο προπονητής της τρικαλινής ομάδας, Αποστόλης Χαραλαμπίδης, για διαμαρτυρία σε απόφαση του ρέφερι.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Κώστας Φραντζέσκος): Γλύκος, Γκόλιας, Καρρίκι, Μόρας, Σκούπρας, Λίταινας (73’ Τασιούλης), Μπαλογιάννης (82’ Μπαστιάνος), Μπάμπης (82’ Χατζής), Γιάκος (73’ Ντα Κάμπο), Αθανασιάδης, Ομπράντοβιτς (73’ Γκουντρουμπής),
Α.Ο. ΤΡΙΚΑΛΑ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Γιακουμής, Διαμαντόπουλος, Πιαστόπουλος, Ζώγκος, Σουλιώτης, Ριζογιάννης, Σκόνδρας (62’ Χατζηκωνσταντίνου), Ευθυμίου (80’ Ελευθεριάδης), Ντιαλόσι, Παπαγεωργίου (89’ Κεχαγιάς), Σταματής (62’ Πέλκας)

 

ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ:
Δώρο από μας το «Χ» στον αντίπαλο
Απ. Χαραλαμπίδης: Μπορούσαμε και να κερδίσουμε

Ο τεχνικός του Απόλλωνα Λάρισας, Κώστας Φραντζέσκος, στις δηλώσεις που έκανε μετά το παιχνίδι, επισήμανε πως η ομάδα του στο πρώτο μέρος ήταν πολύ καλή, παραδέχτηκε πως στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ακίνδυνη και ο αντίπαλος πήρε σαν δώρο το «Χ».
Από την πλευρά του, ο προπονητής του Α.Ο. Τρικάλων Αποστόλης Χαραλαμπίδης, τόνισε πως τα Τρίκαλα δικαιούνταν την ισοπαλία, αλλά θα μπορούσαν και να κερδίσουν στο τέλος το παιχνίδι.
Αναλυτικά, οι δηλώσεις των δύο προπονητών:

 

Κώστας Φραντζέσκος (Απόλλων Λάρισας):
«Πιστεύω πως σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού είχαμε την υπεροχή. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν πολύ καλύτεροι και μας έλειπε μόνο το γκολ, τίποτα παραπάνω. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, η απόδοσή μας δεν κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με το πρώτο ημίχρονο, ήμασταν ακίνδυνοι, δεν πιέσαμε τον αντίπαλο όπως έπρεπε και πήρε ένα Χ δώρο από μας καθαρά. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω τα Τρίκαλα, εμείς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι».

 

Απόστολος Χαραλαμπίδης (Α.Ο.Τ):
«Παίξαμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες, η οποία ενισχύθηκε πολύ τον Γενάρη. Τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια, έκαναν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι τακτικά και αν δούμε τις ευκαιρίες, ειδικά με τον Χατζηκωνσταντίνου στο τέλος, θα μπορούσαμε να πάρουμε το παιχνίδι. Τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια, υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν παίξει στην κατηγορία, εμείς όμως βασιζόμαστε πάνω σε αυτούς, τους εμπιστευόμαστε και πιστεύω πως στο τέλος θα δικαιωθούμε. Εμείς σε κάθε παιχνίδι διεκδικούμε αυτό που μπορούμε να πάρουμε, δικαιούμασταν τον βαθμό και προσπαθούμε γρήγορα να μαζέψουμε βαθμούς. Ξέρουμε πού πατάμε, το μυαλό μας είναι μέσα στο κεφάλι, ξέρουμε ότι γίνεται μια προσπάθεια πολύ δύσκολη φέτος και στόχος μας είναι η σωτηρία. Να σωθούμε γρήγορα και να κάνουμε ένα πλάνο για τη νέα σεζόν με παιδιά που θα πάρουν φέτος εμπειρίες».
*Για το παιχνίδι με τον Ιωνικό που ακολουθεί είπε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα με πολύ ποιοτικούς παίκτες. Αν εμείς είμαστε καλά δεν έχουμε να φοβηθούμε καμία ομάδα και το αποδείξαμε αυτό άλλωστε».

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass