Αθλητικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2021 20:00

ΕΠΟ:
Στις 27 Μαρτίου οι αρχαιρεσίες, επιστολή σε FIFA και UEFA

Μετά από τρεις αναβολές στην ημερομηνία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών της, λόγω των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό, η ΕΠΟ τις μετέθεσε αυτήν τη φορά για τις 27 Μαρτίου.

Μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, η οποία δίνει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας κατά τη διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων και αρχαιρεσιών Ομοσπονδιών και Ενώσεων, στην ΕΠΟ είναι προετοιμασμένοι να διενεργήσουν τις αρχαιρεσίες με δύο τρόπους, δηλαδή με φυσική παρουσία των εκλεκτόρων και με ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω του συστήματος «ΖΕΥΣ», εφόσον δεν επιτραπούν οι μετακινήσεις.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε την απόφαση να σταλεί επιστολή στις FIFA και UEFA, με την οποία να ζητείται η παρέμβασή τους σχετικά με τον αθλητικό νομό που θεωρούν πως παραβιάζει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Η επιστολή θα σταλεί στο τέλος της εβδομάδας προκειμένου να ληφθούν υπόψη οι αποφάσεις των δύο επαγγελματικών λιγκών που έως τότε θα έχουν συνεδριάσει.
Υπενθυμίζεται πως αρχικά η έκτακτη εκλογική γενική συνέλευση της ΕΠΟ είχε προγραμματιστεί για τις 29 Δεκεμβρίου, αλλά αναβλήθηκε για τις 19 Ιανουαρίου και εν συνεχεία -πάντα λόγω των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό- για τις 19 Φεβρουαρίου.

 

Φιλικά με Βέλγιο και Τουρκία η Εθνική Ελλάδας τον Ιούνιο

Αντιμέτωπη με ομάδες πρώτης και δεύτερης «ταχύτητας» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα τεθεί τον Ιούνιο η Εθνική Ελλάδας σε δύο φιλικά που θα δώσει κόντρα σε Βέλγιο και Τουρκία, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε χθες το αίτημα για την πραγματοποίηση των δύο φιλικών και η «γαλανόλευκη» ομάδα θα αντιμετωπίσει στις 3 Ιουνίου το Βέλγιο στις Βρυξέλλες, ενώ στις 6 Ιουνίου θα παίξει κόντρα στην Τουρκία σε γήπεδο της Γερμανίας, που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
«Εγκρίνεται το αίτημα της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων για τη διεξαγωγή δύο φιλικών αγώνων της Εθνικής Ανδρών, στα πλαίσια της προετοιμασίας της για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022, στις 3 Ιουνίου 2021 με αντίπαλο το Βέλγιο στις Βρυξέλλες και στις 6 Ιουνίου 2021 με αντίπαλο την Τουρκία σε γήπεδο της Γερμανίας».

 

Ορίστηκαν οι επαναληπτικοί του Κυπέλλου Ελλάδας

Για την Τετάρτη, 3 Μαρτίου, στις 20:00, ορίστηκε ο δεύτερος αγώνας για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα, στη Λεωφόρο. Στον πρώτο αγώνα, την περασμένη Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, στο Αγρίνιο, η ομάδα των Ιωαννίνων επικράτησε με 2-1.
Το πρόγραμμα των δεύτερων αγώνων της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας έχει ως εξής:
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
Β’ ΑΓΩΝΕΣ (3-4/3/2021)
Τετάρτη, 3 Μαρτίου
ΓΗΠΕΔΟ     ΑΓΩΝΑΣ     ΩΡΑ
ΔΑΚ Λαμίας     Λαμία-ΠΑΟΚ     18:00
Απ. Νικολαΐδης     Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα     20:00
Πέμπτη, 4 Μαρτίου
Πανθεσσαλικό Στάδιο     Βόλος-ΑΕΚ     18:00
Κλ. Βικελίδης     Άρης-Ολυμπιακός     20:00

 

ΑΓΓΛΙΑ:
Πιθανή η επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα από τις 17 Μαΐου

Η βρετανική κυβέρνηση στοχεύει στην επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα στην Αγγλία από τις 17 Μαΐου, εάν το επιτρέψει η κατάσταση, με χωρητικότητα έως 10.000 άτομα το μέγιστο, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.
Το σχέδιο αποσυμπίεσης που παρουσίασε ο Μπόρις Τζόνσον στους βουλευτές, προβλέπει αυτήν την ημερομηνία για την επιστροφή θεατών σε αθλητικές εκδηλώσεις, έως και το ένα τέταρτο της χωρητικότητας των σταδίων, αλλά όχι περισσότερα από 10.000 άτομα. Για αθλητικές εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως και το ήμισυ της χωρητικότητας, χωρίς να υπερβαίνουν τα 1.000 άτομα.

 

Σέντρα στη Γ’ Εθνική στις 28 Μαρτίου

Aρκετά θέματα συζητήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ κι ένα από αυτά αφορούσε το πότε θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Αποφασίστηκε, λοιπόν, η σέντρα να δοθεί στις 28 Μαρτίου, αν και βέβαια είναι πολύ πιθανόν το ενδεχόμενο να είναι ουκ ολίγες οι ομάδες που δε θα κατέβουν να αγωνιστούν μετά από τα τόσα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού.
Η Ομοσπονδία, πάντως, δεν προτίθεται να επιβάλει κυρώσεις σε όποια ομάδα δεν παίξει, κοινώς δε θα υπάρξει καμία ποινή αφαίρεσης βαθμών και απλά θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα.

 

Προσθήκες κι αλλαγές αρμοδιοτήτων στην ΚΕΔ/ΕΠΟ

Αλλαγές προέκυψαν στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ. Συγκεκριμένα, ο Τζέικ Κόλινς αναλαμβάνει καθήκοντα αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, στη θέση του Άλαν Σνόντι. Πρόκειται για επιλογή του επικεφαλής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος είχε συνεργαστεί κατά το παρελθόν μαζί του.
Ο Κόλινς είναι εκπαιδευτής VAR της FIFA κι έχει αξιοσημείωτη εμπειρία στη βελτίωση της ατομικής απόδοσης διαιτητών και βοηθών διαιτητών. Ο Άλαν Σνόντι, που κατείχε τη θέση μέχρι πρότινος και ήταν υπεύθυνος για τους ορισμούς στη Super League, θα αντικαταστήσει τον Μιχάλη Κουκουλάκη (δεν ανανεώθηκε η σύμβασή του), με αρμοδιότητα τις Super League 2 και Football League.
Στις 18/3 η Γενική Συνέλευση
για εκλογή προέδρου στον ΕΣΑΚΕΣτις 18 Μαρτίου συγκάλεσε έκτακτη Γενική Συνέλευση για την εκλογή Προέδρου του νέου Διοικητικού Συμβουλίου ο ΕΣΑΚΕ. Η Λίγκα έλαβε τη σχετική απόφαση κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. υπό την προεδρία του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου. Μέχρι τις 5 Μαρτίου έχουν δικαίωμα να υποβάλουν υποψηφιότητα όσοι το επιθυμούν.
Η σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στη σημερινή συνεδρίασή του αποφάσισε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 για την εκλογή Προέδρου του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ σύμφωνα με τα άρθρα 11 & 12 του Καταστατικού του Συνδέσμου για διετή θητεία. Η προθεσμία για την υποβολή των υποψηφιοτήτων ολοκληρώνεται την Παρασκευή 5/3».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass