«Ζεσταίνονται οι μηχανές» της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού

*ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΙΧ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΣΙΡΚΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΝΑ ΖΗΛΟΥ

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2021 21:42

Του Σωτ. Κέλλα
Η πανδημία υποχωρεί, η κανονικότητα στον αθλητισμό δείχνει ότι επιστρέφει και παράλληλα «ζεσταίνονται οι μηχανές» των αθλητικών φορέων όπως της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού που ετοίμασε την πρώτη αθλητική δράση της με τίτλο «Αθλούμαι -

Ενημερώνομαι –Ζω».
«Στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, η άσκηση και η φυσική δραστηριότητα αποτελούν βασικά όπλα στη «φαρέτρα» της ψυχικής και σωματικής υγείας. Έτσι, ως Δήμος Λαρισαίων, προχωρούμε σε μία σειρά διαδικτυακών προγραμμάτων γυμναστικής και ενημέρωσης των πολιτών μας. Η δράση «Αθλούμαι –Ενημερώνομαι- Ζω», η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά, προστίθεται στην προσπάθεια του Δήμου μας για τη στήριξη των συμπολιτών μας που «Μένουνε Σπίτι» και επιθυμούν να συνεχίσουν να γυμνάζονται. Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη αυτές τις δύσκολες ημέρες και κυρίως μένουμε υγιείς και σε φόρμα» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μιχάλης Αναστασίου και πρόσθεσε λέγοντας: «Είναι η πρώτη ουσιαστικά δράση μας αφού παρότι ο Δήμος Λαρισαίων δημιούργησε με πρωτοβουλία του δημάρχου Αποστόλη Καλογιάννη Αντιδημαρχία Αθλητισμού, λόγω της πανδημίας δεν μπορέσαμε να αναπτύξουμε τη δραστηριότητα που θέλαμε. Σίγουρα η άθληση διά ζώσης είναι αυτή που ξεχωρίζει αλλά εμείς θα κάνουμε μια «προθέρμανση» ώστε να ενεργοποιήσουμε τους Λαρισαίους για την ενεργή τους συμμετοχή στα αθλητικά δρώμενα. Προσωπικά αισθάνομαι άτυχος αλλά είχα την ευκαιρία μαζί με τους συνεργάτες μου, τον προϊστάμενο κ. Στέλιο Τσίρκα και την υπεύθυνη προγραμμάτων κ. Ελένη Ζήλου να κάνουμε έναν προγραμματισμό εκδηλώσεων».
Η Ελένη Ζήλου μας λέει για το συγκεκριμένο πρόγραμμα τα ακόλουθα: «Μέχρι να ανασταλεί η διακοπή λειτουργίας των Δημοτικών μας Γυμναστηρίων, προχωρήσαμε στη δημιουργία δωρεάν τμημάτων τηλε-γυμναστικής ενηλίκων, δίνοντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εκτονώσουν την καθημερινή πίεση και να μείνουν πιστοί στο ραντεβού με την καθημερινή ευεξία που τόσο έχουμε ανάγκη αυτό το διάστημα, βελτιώνοντας τη σωματική και ψυχική μας υγεία με μια δράση που χωρίζεται σε δύο ενότητες. Η πρώτη με το όνομα «Τηλεγυμνάζομαι» στην οποία δημιουργούνται δωρεάν τμήματα Τηλε-γυμναστικής ενηλίκων, που θα δώσουν την ευκαιρία στους δημότες μας να συνεχίσουν την άσκηση στον δικό τους χώρο. Στόχος μας είναι η ψυχαγωγία όσων συμμετέχουν σε αυτά με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και την ενίσχυση της σωματικής και πνευματικής υγείας.
Η Τηλε-γυμναστική πραγματοποιείται καθημερινά, σε ζωντανή διαδικτυακή σύνδεση με έμπειρους καθηγητές Φυσικής Αγωγής, σε 45λεπτα πρωινά και απογευματινά ολιγομελή τμήματα. Το πρόγραμμα θα περιέχει αερόβια άσκηση, ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης με όργανα/αντιστάσεις ή με το βάρος του σώματος και ασκήσεις ορθοσωμίας».
*Πόσα είναι τα τμήματα;
«Υπάρχουν δύο τμήματα, το πρώτο ενηλίκων (18 – 65 ετών) και το δεύτερο τμήματα ΑΜΕΑ (κατόπιν επικοινωνίας με τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής). Η διαδικασία συμμετοχής είναι πολύ απλή, κατεβάζοντας την εφαρμογή Zoom στον υπολογιστή ή στο τηλέφωνο.
Αιτήσεις για την συμμετοχή στα προγράμματα τηλε-γυμναστικής μπορεί κάποιος να βρει στο επίσημο site του Δήμου Λαρισαίων και στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο (ισόγειο, 9.00-13.00). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν συμπληρωμένη τη σχετική αίτηση, επισυνάπτοντας απαραίτητα την ιατρική βεβαίωση στην ηλεκτρονική διεύθυνση tathlitismoular@gmail.com ή στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο (ισόγειο, 9.00-13.00). Με την έγκριση της αίτησης , θα αποσταλούν στο email σχετικές οδηγίες».
*Η άλλη δράση ποια είναι;
Η δεύτερη δράση έχει την επωνυμία «Ακούω τους ειδικούς» και είναι ένας κύκλος μικρών παρουσιάσεων (προβολή βίντεο) από ειδικούς της πόλης δίνοντας χρήσιμες συμβουλές για την άθληση. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο του τμήματος Αθλητισμού του Δήμου στο τηλέφωνο 2410-235260, 2410-626071».
Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Ο Μιχάλης Αναστασίου παρεμβαίνοντας είπε: «Είναι γεγονός ότι ο Δήμος Λαρισαίων χαρακτηρίζεται ως ο πλέον αθλητικός Δήμος της Θεσσαλίας. Στηριζόμενοι πάντα στη δική μας τεχνογνωσία και εμπειρία ετών και με συνεχείς αγώνες για εξασφάλιση των απαραίτητων χρηματοδοτήσεων, κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο για τη δημιουργία ενός Δήμου που προάγει τον αθλητισμό και τη «Διά Βίου Άσκηση». Δίκαια θεωρώ ότι ο Δήμος Λαρισαίων αποτελεί την πιο «αθλητική» περιοχή και πρωταγωνιστεί στους αγωνιστικούς χώρους και σε δράσεις, ενώ παράλληλα με συστηματική καθοδήγηση ενισχύουμε τον μαζικό, σχολικό, το σωματειακό και αγωνιστικό αθλητισμό.
Πιστεύουμε πως μια σύγχρονη πόλη οφείλει να παρέχει στους πολίτες ευκαιρίες εποικοδομητικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου τους και δυνατότητα βελτίωσης της βιολογικής και πνευματικής τους κατάστασης .
Κάθε χρόνο βλέπουμε ότι ο αθλητισμός συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και την προτίμηση όλο και περισσότερων πολιτών, όλων των ηλικιών επειδή από τη μία αποτελεί σημαντικό μέσον αναψυχής και ψυχαγωγίας και από την άλλη βασικό κίνητρο για την ανάπτυξη των διαπροσωπικών σχέσεων. Μέσα από ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα αθλητικών δραστηριοτήτων επιτυγχάνουμε την εξάσκηση, την εκπαίδευση και την ανάπτυξη δεξιοτήτων των παιδιών αλλά και τη βελτίωση της καθημερινότητας των μεγάλων».
ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ
Η άθληση σίγουρα είναι στις προτεραιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά τι γίνεται με το θέμα των υποδομών; Σχετικά με τις υποδομές ο προϊστάμενος της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού κ. Στέλιος Τσίρκας μας απάντησε: « Λειτουργούμε δέκα αθλητικά κέντρα στον ιστό της πόλης της Λάρισας , το κολυμβητήριο της Ν. Πολιτείας, τον Ιππικό Ομιλο, 11 υπαίθρια γήπεδα ποδοσφαίρου στα δημοτικά διαμερίσματα και χωριά, 45 σχολικά γυμναστήρια, πληθώρα υπαίθριων γηπέδων μπάσκετ, βόλεϊ, τένις , ποδοσφαίρου, υπαίθρια όργανα γυμναστικής και πολυμορφικά γήπεδα στις συνοικίες της πόλης . Στα αθλητικά προγράμματα συμμετέχουν κατά μέσο όρο 2.000 άτομα και υλοποιούνται κατά μέσο όρο 20 αθλητικές δραστηριότητες στα τμήματα παιδιών και 50 στα τμήματα ενηλίκων.
Και σε όλα αυτά γίνονται τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις, τοπικοί αγώνες δρόμου και ποδηλασίας , είτε από το τμήμα είτε ως συνδιοργανωτές. Αναφέρω χαρακτηριστικά τις αθλητικές εκδηλώσεις στην κοίτη Πηνειού, τη βράβευση των καλυτέρων αθλητών κάθε έτους , τον Ημιμαραθώνιο Τύρναβος-Λάρισα και το καλύτερο πρωτάθλημα εργαζομένων μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Λειτουργούμε το κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας όπου διεξάγονται κολυμβητικοί αγώνες, αγώνες πόλο πανελλήνιου και τοπικού ενδιαφέροντος και μια άλλη πλειάδα δράσεων. Με τους εκπαιδευτικούς της ΚΟΙΝΣΕΠ έχουμε πολυετή αθλητική παρέμβαση στη καθημερινότητα των Λαρισαίων μέσω των προγραμμάτων μας «Άθληση και γυναίκα» και τις Ακαδημίες τένις, μπάσκετ, βόλεϊ , κολύμβησης, ποδηλασίας και ποδοσφαίρου».
Ο Μιχάλης Αναστασίου μας μιλάει και για το σχέδιο της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού για την επόμενη μέρα στις υποδομές: «Δεν αρκούμαστε όμως στις υπάρχουσες υποδομές που έχουμε κατασκευάσει μέχρι τώρα, αλλά προσπαθούμε για τη συνεχή αναβάθμιση των εγκαταστάσεών μας. Έχουμε θέσει ως στόχο τη δημιουργία και λειτουργία σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων, που καλύπτουν τα περισσότερα αθλήματα και ικανοποιούν τις ανάγκες άθλησης των συμπολιτών μας και των σωματείων.
Προωθούμε ένα μοντέλο απόλυτης βιωσιμότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς δεν χρειάζεται να χτίζουμε μεγαθήρια, αλλά μικρά και λειτουργικά γυμναστήρια. Κατασκευές εύχρηστες και φιλικές προς το περιβάλλον και όχι τσιμεντένια δυσλειτουργικά κτίρια-«τέρατα».
Δημιουργία σταδίων και γυμναστηρίων , χωρίς κακοτεχνίες, με μερίδιο συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη μελέτη και την επίβλεψη κατά τη δημιουργία, ώστε να αποφεύγονται εν συνεχεία τα περιττά έξοδα αποκατάστασης.
Κεντρικές μας πολιτικές κατευθύνσεις είναι η εξασφάλιση ενός σύγχρονου και πλήρους δικτύου αθλητικών υποδομών σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, η κάλυψη του συνόλου των αναγκών και απαιτήσεων μαζικής άθλησης με την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass