«Κεφάλι» πρόκρισης πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα

ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ 2-1

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2021 20:10

Παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κι «εγκλωβίζοντας» τον Παναθηναϊκό σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε δίκαια τους «πράσινους» με 2-1 (και με ανατροπή) στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που διεξήχθη στο γήπεδο του Αγρινίου και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τα ημιτελικά.

Ο Μακέντα έδωσε προβάδισμα από τα... αποδυτήρια για τον Παναθηναϊκό, οι Παμλίδης και Κάργας τα γκολ της μεγάλης ανατροπής για την ομάδα των Ιωαννίνων.
Ο Παναθηναϊκός βρήκε γκολ στην πρώτη επίθεσή του, μόλις στα 65 δευτερόλεπτα! Ο Χατζηγιοβάνης έβγαλε γρήγορα τους «πράσινους» μπροστά, έδωσε στον Χατζηθεοδωρίδη που σέντραρε χαμηλά, ο Κάργας έδιωξε ασταθώς κι ο Βιγιαφάνιες «σέρβιρε» με το κεφάλι προς τον Μακέντα που δεν αστόχησε από κοντά κάνοντας το 1-0.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ΠΑΣ προσπάθησε να «απαντήσει» με τον Λέο Μπατίστ, ο οποίος βρέθηκε μέσα στην περιοχή στο ύψος του πέναλτι, γύρισε κι έκανε το σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα έξω. Στο 17’ από σέντρα του Χατζηγιοβάνη ο Πούγγουρας, αν και είχε πάρει καλή θέση στη μικρή περιοχή, δεν έπιασε καλά την κεφαλιά και σημάδεψε ψηλά.
Όσο περνούσε η ώρα οι παίκτες των Ιωαννίνων ανέβαζαν «στροφές» κι έφτασαν εντέλει στην ισοφάριση στο 21’. Ο Λέο έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, έδωσε στον Παμλίδη, ο οποίος έκανε ατομική ενέργεια, δεν έδωσε ξανά στον Λέο, αλλά έπιασε ένα θαυμάσιο σουτ έξω από την περιοχή ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Τέσσερα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ανατροπή, όταν ο Σένκεφελντ έκανε κακό υπολογισμό και ο Λέο έκανε ένα πλασέ, αναγκάζοντας τον Ξενόπουλο σε σωτήρια επέμβαση. Στο 34’ ο Παναθηναϊκός έφτασε με αξιώσεις στην περιοχή του ΠΑΣ, όμως μετά τη σέντρα του Χατζηθεοδωρίδη και το περίεργο γύρισμα του Μακέντα, ο Αϊτόρ δεν «μπήκε» δυνατά προς την πορεία της μπάλας και ίσα-ίσα την ακούμπησε πριν την μπλοκάρει ο Λοντίγκιν.
Στο 41’ ο Παναθηναϊκός είχε μία ακόμα μεγαλύτερη στιγμή για να πάρει εκ νέου προβάδισμα, όταν ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ από πολύ πλάγια αριστερά, στέλνοντας την μπάλα με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν.
Στο 54’ μετά από απομάκρυνση της άμυνας των «πράσινων», ο Ελευθεριάδης δοκίμασε το πόδι του, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ.
Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ, όταν από παράλληλο γύρισμα του Ντομίνγκεθ, ο Παμλίδης έκανε την προβολή, αλλά η προσπάθειά του έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 67’ η πίεση και η υπεροχή του ΠΑΣ ανταμείφθηκε, όταν από κόρνερ του Καρτάλη, ο Κάργας σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους και με καρφωτή, «σκαστή» κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα κάνοντας το 2-1.
Διαιτητής: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας).
Κίτρινες: Λιάσος - Χατζηθεοδωρίδης.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Α. Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Καρτάλης (76’ Λιάσος), Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Ελευθεριάδης, Λέο Μπατίστ (82’ Μιλιντσεάνου), Παμλίδης (89’ Νάουμετς).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λ. Μπόλονι): Ξενόπουλος, Σάντσες (83’ Τζαβίδας), Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Νιας, Αλεξανδρόπουλος (71’ Αθανασακόπουλος), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (70’ Ενγκμπακοτό), Αϊτόρ (80’ Καμπετσής), Μακέντα (70’ Καρλίτος).
*Τα αποτελέσματα των πρώτων προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας έχουν ως εξής:
ΑΕΚ-Βόλος    4-2
ΠΑΟΚ-Λαμία    5-2
Ολυμπιακός-Άρης    2-1
ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟ    2-1

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass