Ποιες αθλητικές διοργανώσεις έρχονται...

ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΥΠΑΣ: Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2021 21:20

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι η κορυφαία αθλητική Περιφέρεια αυτής της χώρας και μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες φροντίζουμε να υπάρχουν αθλητικές διοργανώσεις που θα δημιουργούν πρότυπα στη νεολαία, ενώ θα παραμείνει ζωντανό το ενδιαφέρον για τα αθλητικά δρώμενα».

Αυτά δήλωσε χθες στην «Ε» ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, Νίκος Λιούπας, με αφορμή την ψήφιση από το Περιφερειακό Συμβούλιο σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων που θα γίνουν στον νομό Λάρισας και ξεχωρίζουν οι προκριματικοί αγώνες πετοσφαίρισης της Εθνικής Ελλάδας γυναικών για την τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (με αντιπάλους τα αντίστοιχα συγκροτήματα Αυστρίας, Ισπανίας και Νορβηγίας), αλλά και το 3Χ3 στο μπάσκετ.
Ο Νίκος Λιούπας είπε ότι βασικό κριτήριο διοργάνωσης αγώνων από την Περιφέρεια είναι οι συνδιοργανωτές σύλλογοι να διαθέτουν την υλικοτεχνική υποδομή, να έχουν ευρεία απήχηση σε όλη την Περιφέρεια με τη γνωστοποίηση των ηθών και των εθίμων του κάθε τόπου, τη σύγχρονη θέση της επιστήμης, την ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος και ιδεώδους και εν γένει αναφέρονται σε ενδιαφέροντα μεγάλης μερίδας των κατοίκων, για όσους μεν δεν είναι ενημερωμένοι να ενημερωθούν και να μεταδώσουν ήθη, έθιμα και γνώσεις, για δε τους γνωρίζοντες η ενημέρωση της σύγχρονης θέσης της επιστήμης, συμβάλλει στην αθλητική ανάπτυξη του τόπου. Επίσης η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνδιοργανώνει εκδηλώσεις που αφορούν την τέχνη, τον αθλητισμό, θέματα που προβληματίζουν, ενδιαφέρουν και ανυψώνουν το πνεύμα των κατοίκων του νομού και της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής.
Στόχος όλων των εκδηλώσεων είναι η προώθηση με κάθε τρόπο των αθλητικών αξιών, η συνεργασία με τους αθλητικούς συλλόγους και φορείς και η όσο το δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από τη Διεύθυνση Τουρισμού-Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τμήμα Αθλητισμού, με τη γόνιμη συνεργασία των συναρμοδίων Διευθύνσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Αναλυτικά οι αθλητικές διοργανώσεις της Περιφερειακής Ενότητας που ψηφίστηκαν από το χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο:

 

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ
1) «29η Ανάβαση Ανατολής» που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου 2021 υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στην Ανατολή και την Αγιά, και συγκεκριμένα η διαδρομή θα είναι Αγιά - Δήμητρα - Ανατολή - Αγιά (πλατεία), σε ένα ιδιαίτερα όμορφο σημείο του Νομού και σκοπός της είναι η ανάδειξη αυτής της περιοχής.
2) «7ος Κίσσαβος RoadTour» που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου 2021 υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, συνδιοργάνωση αθλητικής εκδήλωσης στον νομό Λάρισας. Είναι ένας ποδηλατικός αγώνας δρόμου με χρονομέτρηση αθλητών διαφόρων κατηγοριών, συγκεκριμένα η διαδρομή είναι στον ορεινό όγκο του Κισσάβου, σε ένα ιδιαίτερα όμορφο σημείο του Νομού και σκοπός της είναι η ανάδειξη αυτής της περιοχής, καθώς και η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη συμπεριφορών που αναδεικνύουν την πολιτιστική διάσταση του αθλητισμού και τη συνεισφορά του στη διαμόρφωση έντιμου και ηθικού χαρακτήρα.

 

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
1) Τουρνουά υδατοσφαίρισης που θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Μαρτίου 2021 έως και τις 28 Μαρτίου 2021 υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, συνδιοργάνωση αθλητικής εκδήλωσης στον νομό Λάρισας.
Στους Αγώνες - Αθλητική αγωνιστική ημερίδα θα λάβουν μέρος τέσσερις ομάδες Α’ Εθνικής Κατηγορίας Υδατοσφαίρισης Γυναικών γεγονός που θα βοηθήσει στην προβολή του Νομού μας. Επιπλέον θα βοηθήσει και στην αθλητική - τουριστική ανάπτυξη του τόπου. Πρόκειται για μία διοργάνωση ευρείας απήχησης που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της ευγενούς άμιλλας και θα ενισχύσει την ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος.
2) Προκριματικοί Αγώνες Πετοσφαίρισης Εθνικής Ελλάδος Γυναικών που θα πραγματοποιηθούν από τις 6 έως τις 9 Μαΐου 2021 στη Λάρισα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, συνδιοργάνωση αθλητικής εκδήλωσης στον νομό Λάρισας (Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας - Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης).
Θα πραγματοποιηθούν αγώνες πετοσφαίρισης Γυναικών στο πλαίσιο των προκριματικών για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες που θα αγωνιστούν, θα λάβει μέρος και η Εθνική Ελλάδος. Η εκδήλωση αυτή θα προωθήσει το άθλημα της πετοσφαίρισης και την ευγενή άμιλλα μέσω του αθλητισμού.
3) 1st GREECES TOUR 3X3 BY FIBA που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 Ιουλίου έως και τις 4 Ιουλίου 2021 στη Λάρισα συνδιοργάνωση Περιφέρειας Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, συνδιοργάνωση αθλητικής εκδήλωσης στον νομό Λάρισας.
Πρωτάθλημα 3Χ3 καλαθοσφαίρισης με συμμετοχές Ελλήνων και Αλλοδαπών αθλητών με σκοπό τη διάδοση του αθλήματος.
4) «2nd CYCLING HELLAS JUNIOR FESTIVAL-MTB που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου 2021 υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, συνδιοργάνωση αθλητικής εκδήλωσης στον νομό Λάρισας.
Είναι ένας ποδηλατικός αγώνας δρόμου με χρονομέτρηση αθλητών ηλικίας 8-18 ετών, η διαδρομή είναι σε ένα ιδιαίτερα όμορφο σημείο και σκοπός της είναι η ανάδειξη αυτής της περιοχής, καθώς και η καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος και η ανάπτυξη συμπεριφορών που αναδεικνύουν την πολιτιστική διάσταση του αθλητισμού και τη συνεισφορά του στη διαμόρφωση έντιμου και ηθικού χαρακτήρα. Απώτερος σκοπός της διοργάνωσης αυτής είναι η ανάδειξη του φυσικού τοπίου και τα οφέλη της άσκησης με ποδήλατο. Θα μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι κάτοικοι του Νομού και όχι μόνο (αθλητές και μη) και λάτρεις της φύσης κάθε ηλικίας από όλη την Ελλάδα.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass