ΑΕΛ

Ναι στη χθεσινή αναβολή, αλλά όχι στη σημερινή...

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2021 21:10

Η ΑΕΛ με δεδομένο ότι έχει εκκρεμότητες με δύο αναβληθέντες αγώνες (τα παιχνίδια με τη Λαμία εντός και εκτός έδρας) συμφώνησε με την ΑΕΚ και τη διοργανώτρια αρχή λόγω των καιρικών συνθηκών και την ακαταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου να μη διεξαχθεί ο χθεσινός αγώνας ΑΕΛ-ΑΕΚ, αλλά όχι ο σημερινός, αφού ήθελε να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για να γίνει η αναμέτρηση των δύο ομάδων.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει επιστρατευτεί μηχανισμός για να καθαριστεί σήμερα ο αγωνιστικός χώρος, ενώ υπάρχει πρόβλημα και με το προπονητήριο των Δένδρων.
Για τον λόγο αυτό έβγαλε ανακοίνωση λίγες ώρες πριν από τη χθεσινή έναρξη της αναμέτρησης κόντρα στην ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League, που ήθελε να εφαρμοστεί το άρθρο 21 παράγραφαος 1 του ΚΑΠ και να μην υπάρξει περίπτωση η διοργανώτρια αρχή να εφαρμόσει το άρθρο β που αναφέρει ότι μπορούσε η ίδια να αναβάλλει τον αγώνα για το προσεχές δεκαπενθήμερο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση των «βυσσινί»: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι όπως συνέβη και στο προηγούμενο παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, μπορούμε να εγγυηθούμε, λόγω του ότι διαθέτουμε τα απαραίτητα μέσα και τους ανθρώπους, το γήπεδό μας να είναι έτοιμο για να διεξαχθεί ο αγώνας μας απέναντι στην ΠΑΕ ΑΕΚ αύριο 15/2/2021 το απόγευμα και ώρα 17:15, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση των διαιτητών και της διοργανώτριας αρχής, θα είναι παράνομη και δεν θα είναι σε καμία περίπτωση αποδεκτή από εμάς και επιφυλασσόμενα να προσφύγουμε στα αρμόδια όργανα. Ο διαιτητής, όπως προβλέπουν οι κανονισμοί, αφού επιθεωρήσει το γήπεδο, το οποίο πράγματι αυτή τη στιγμή είναι ακατάλληλο, να ορίσει ως ημέρα και ώρα έναρξης του αγώνα την αυριανή αντίστοιχα και δεν μπορεί να πάρει καμία άλλη απόφαση. Το ίδιο πρέπει να κάνει και η διοργανώτρια αρχή. Ήδη η χιονόπτωση έχει σταματήσει και η ΕΜΥ προβλέπει για αύριο μία ιδιαίτερη καλή ημέρα για τη Λάρισα».

ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΑΠ
Ο διαιτητής ανέβαλε τη χθεσινή αναμέτρηση εφαρμόζοντας το άρθρο 21 του ΚΑΠ παράγραφος α.
Αναλυτικά τι προβλέπει ο ΚΑΠ:
Άρθρο 21 Μη τέλεση ή διακοπή αγώνα
1.α) Αγώνας που αναβάλλεται ή διακόπτεται, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, διεξάγεται υποχρεωτικά την επόμενη ημέρα, στο ίδιο γήπεδο και την ίδια ώρα, χωρίς άλλη ειδοποίηση των ομάδων, οι οποίες υποχρεούνται να εμφανισθούν για τη διεξαγωγή ή συνέχιση του αγώνα. Οι μετακινούμενες ομάδες είναι υποχρεωμένες να παραμείνουν στον τόπο της διεξαγωγής του αγώνα. Αν μετακινηθούν και δεν εμφανιστούν την επόμενη ημέρα στον αγώνα, θεωρείται ότι δεν προσήλθαν και υφίστανται τις προβλεπόμενες από τον παρόντα Κανονισμό κυρώσεις. Αν ο διαιτητής δεν προσέλθει την επόμενη ημέρα, παραπέμπεται για τον πειθαρχικό του έλεγχο, κατά τις κείμενες διατάξεις.
β) Εξαιρείται η περίπτωση της παραγράφου 4 του άρθρου 10, όπου το αρμόδιο καταστατικό όργανο της διοργανώτριας ή άλλο, εξουσιοδοτημένο επισήμως από την ίδια, ή ο Πρόεδρος ή ο Αντιπρόεδρος ή ο Αναπληρωτής Πρόεδρος αυτής δύναται να αποφασίσει την τέλεση του αγώνα με διαφορετική ώρα έναρξης την επομένη ημέρα ή την αναβολή του, εφόσον κρίνει ότι πιθανολογείται σφόδρα η μη διεξαγωγή του.
γ) Στην περίπτωση που ο αγώνας αναβληθεί ή διακοπεί και την επόμενη ημέρα για τον ίδιο λόγο διεξάγεται υποχρεωτικά μέσα σε χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) ημερών από την πρώτη αναβολή ή διακοπή του και σε ό,τι αφορά τους αγώνες της Super League1 υποχρεωτικά την πρώτη διαθέσιμη Τετάρτη, ύστερα από σχετική απόφαση της διοργανώτριας ή άλλου εξουσιοδοτημένου επισήμως από την ίδια, ή του Προέδρου ή του Αντιπροέδρου ή του Αναπληρωτή Προέδρου αυτής χωρίς να απαιτείται απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής. Εκτός αυτού υφίσταται η δυνατότητα μίας περαιτέρω αναβολής για δέκα (10) ημέρες κατ’ ανώτερο, εάν για την μία ή και τις δύο ομάδες δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες στο χρονικό διάστημα αυτό λόγω ήδη ορισμένων επίσημων αγώνων της/τους σε ευρωπαϊκά κύπελλα ή σε πρωτάθλημα ή κύπελλο. Στην περίπτωση αυτή, οι ομάδες ειδοποιούνται τρεις (3), τουλάχιστον, ημέρες πριν από την τέλεση του αγώνα.
2. α) Αγώνας που δεν τελέσθηκε, χωρίς να ευθύνονται και οι δύο διαγωνιζόμενες ομάδες, επανορίζεται να διεξαχθεί υποχρεωτικά μέσα σε χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) ημερών από την έκδοση της αποφάσεως του δικαστικού οργάνου. Η πρόβλεψη του δευτέρου εδαφίου της προηγουμένης παραγράφου ισχύει και εδώ. Το Φ.Α. που συντάχθηκε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι άκυρο και τυχόν υπάρχουσες ποινές δεν εκτίονται. Αντίθετα, το ίδιο Φ.Α. είναι ισχυρό για τα πραγματικά περιστατικά και τις λοιπές παραβάσεις που τιμωρούνται με τις διατάξεις του παρόντος Κανονισμού και του πειθαρχικού κώδικα.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass