18 Φεβρουαρίου θα κριθεί η τύχη του αγώνα Λαμία-ΑΕΛ

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΕ ΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΒΥΣΣΙΝΙ»

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2021 21:02

Στις 18 Φεβρουαρίου στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ θα κριθεί η τύχη του αγώνα Λαμία-ΑΕΛ που δεν διεξήχθη στις 6 Φεβρουαρίου λόγω ανάκλησης των δελτίων των νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών, μετά τη χθεσινή απόφαση του αθλητικού δικαστή και προέδρου Πρωτοδικών κ. Μάρκουνα να αναβάλλει τις ενστάσεις που αναφέρονταν στην ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του αγώνα με τη Λαμία από τον διαιτητή Κουτσιαύτη.

Η συζήτηση αναβλήθηκε μέχρι να εκδοθεί αμετάκλητη απόφαση περί του αν η απόφαση της Ε.Ι.Π. (Επιτροπή Ιδιότητας-Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών) λίγες ώρες πριν από τον αγώνα με τη Λαμία, και η κοινοποίησή της σε κλειστά γραφεία, ημέρα αργίας, Σάββατο και δύο ώρες (με email) πριν αρχίσει το εκτός έδρας παιχνίδι είναι σύννομη και δημιουργεί νομικά αποτελέσματα.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ είχε κληθεί βάσει των αναφερομένων στο Φύλλο Αγώνα και στην Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα για παράβαση των άρθρων 17 παρ. 2 και 21 παρ. 3 Ι περ. α και ΙΙ περ. α και β ΚΑΠ/ΕΠΟ.
Η ΠΑΕ ΑΕΛ στην ένστασή της αναφέρει ότι υπήρξε παρόμοια περίπτωση, στον από 15.6.2020 αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, όπου ο 4ος διαιτητής διαπίστωσε ότι τα δελτία υγείας 12 ποδοσφαιριστών της γηπεδούχου ομάδας είχαν λήξει και έκανε τη σχετική σημείωση στο φύλλο αγώνα, αφού προηγουμένως ενημέρωσε αμφότερες τις ομάδες. Σύμφωνα με τον ΚΑΠ, η έλλειψη δελτίων υγείας αντιμετωπίζεται όπως και η έλλειψη δελτίου αθλητικής ιδιότητας στο ίδιο άρθρο 18 («ο διαιτητής υποχρεούται να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή για τον οποίο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτές. Εάν, παρά την απαγόρευση, ο ποδοσφαιριστής μετάσχει στον αγώνα η συμμετοχή του θεωρείται αντικανονική, η υπαίτια δε ομάδα, σε περίπτωση αποδοχής ένστασης ή καταγγελίας υφίσταται τις προβλεπόμενες για την περίπτωση κυρώσεις»).
Με χθεσινή ανακοίνωσή της η ΑΕΛ κάνει λόγο για μία πρώτη δικαίωση μετά την αναβολή που πήρε στην απολογία της από τον αθλητικό δικαστή της Σούπερ Λίγκας 1 για το αναβληθέν ματς με τη Λαμία.
Οι «βυσσινί», μάλιστα, εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους πως ο αγώνας με την ομάδα της Φθιώτιδας θα πραγματοποιηθεί κανονικά στο «Αθανάσιος Διάκος». Παράλληλα, τόνισαν ότι το ματς παρανόμως δεν διεξήχθη.
Μάλιστα, η ΑΕΛ σε ανακοίνωσή της σχετίζει την ΑΕΚ με τη Λαμία αναφέροντας κοινούς δικηγόρους των ομάδων.
Αυτό θα γίνει από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο στις 18 Φεβρουαρίου. Και η απόφαση προσδιορίζεται χρονικά στα μέσα Μαρτίου... Ο αγώνας ΑΕΛ-Λαμία του πρώτου γύρου που είχε αναβληθεί λόγω κρουσμάτων κορονοϊού θα γίνει τελικά πρώτος χρονικά και το αποτέλεσμα αυτού ίσως επηρεάσει τον δεύτερο αγώνα που δεν αποκλείεται να είναι και ο τελευταίος της κανονικής περιόδου μεταξύ των δύο ομάδων...

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass