Ελλάς… Γαλλία συμμαχία

ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ Η 1η ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Δημοσίευση: 04 Φεβ 2021 20:30

Το σύνθημα «Ελλάς-Γαλλία Συμμαχία», προέρχεται από την πολιτική και διπλωματική υποστήριξη που η Γαλλία παρείχε στην Ελλάδα κατά την επιστροφή της στη δημοκρατία το 1974, και σήμερα χρησιμοποιείται συχνά για να υποδηλώσει τις βαθιές ιστορικές, πολιτιστικές και πολιτικές σχέσεις και τη στενή διπλωματική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.


Οι σχέσεις αυτές έχουν επεκταθεί και στον αθλητισμό που δυναμώνουν ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 2024.
Και αυτό φαίνεται από την επιτυχία και τον ενθουσιασμό που υπάρχει στην 1η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή Εβδομάδα με τη συμμετοχή 8.630 μαθητών απ’ όλη την Ελλάδα!
Η Θεσσαλία μέσω του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και με τη στήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας συμμετέχει με τρεις πόλεις: Λάρισα με το 4ο Γενικό Λύκειο και το 5ο Γενικό Λύκειο, Βόλος με το ελληνογαλλικό Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» και το Κέντρο Γλώσσας «Δέσποινα Παναγιώτη» και τα Τρίκαλα με το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά».
Η δράση είναι μια πρωτοβουλία του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, της Γαλλικής Πρεσβείας, της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (Ethnoa) και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Βόλος, Τρίκαλα, Σέρρες, Κομοτηνή, Ξανθή, Άμφισσα, Άνδρος, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Σάμος, Κως, Τρίπολη, Κρήτη όλοι μαζί στον δρόμο του 2024!
Μια εβδομάδα δυνατών συναισθημάτων και πολλαπλών μηνυμάτων μέσω της δράσης «Ας μοιραστούμε όλοι μαζί το πάθος των Αγώνων» με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις αξίες του Ολυμπισμού και της Γαλλοφωνίας και στην ανακάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024.
Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες και υψηλού επιπέδου αθλητές των ολυμπιακών αθλημάτων των δύο χωρών, μοιράζονται για 7 ημέρες τις εμπειρίες τους και συνομιλούν με μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας.
Οι ερωτήσεις ποικίλες, αλλά και οι απαντήσεις των αθλητών πραγματικά μαθήματα ζωής και ιδανικών της νέας γενιάς.
Συναίσθημα, συμμετοχή, υπερηφάνεια, η σημαία της χώρας σας, ο προπονητής, συνδυασμός σχολείου και πρωταθλητισμός, παιδιά αθλητές με αναπηρία, φιλία, αναβολικά, φόβος, απογοήτευση και άλλες ερωτήσεις απαντήθηκαν από τους ομιλητές.
Μέχρι τώρα μίλησαν οι: Άγγελος Τσαγκαράκης (Μπάσκετ 3X3), Γιώργος Τζελίλης-Βίκτωρ Μήτρου (Άρση Βαρών), Βαρβάρα Μαγνήσαλη (Ρυθμική Γυμναστική), Γεώργιος Χατζηευσταθίου (Γυμναστική), Alain Pichon (Παραολυμπιακό πινγκ-πονγκ), Véronique Pierron (Πατινάζ ταχύτητας μικρής πίστας), Muriel Elissalde (Παραολυμπιακό τένις), Αλέξανδρος Αλβανός (Χειροσφαίριση).
ΣΗΜΕΡΑ
10:00-10:40 π.μ. Ώρα Ελλάδας
Νέρι Νιαγκουάρα
Κολύμβηση
11:35-12:15 π.μ. Ώρα Ελλάδας
Pierre Dehaen Διεθνής διαιτητής
Χόκεϊ επί πάγου
12:25-13:00 π.μ. Ώρα Ελλάδας
Flavie Renouard
3.000 μ. στηπλ
ΑΥΡΙΟ
10:00-10:40 π.μ. Ώρα Ελλάδας
Sandra Dijon
Μπάσκετ 3X3
11:35-12:15 π.μ. Ώρα Ελλάδας
Μάριος Γιακουμάτος
Ξιφασκία
12:25-13:00 π.μ. Ώρα Ελλάδας
Μαρία Τσουρή
Υδατοσφαίριση

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass