Καταγγελίες Ολυμπιονικών: "Η ομοσπονδία μπορεί να σε καταστρέψει σε μια νύχτα"

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2021 13:30 | Τελευταία ενημέρωση: 17 Ιαν 2021 13:42

Αίσθηση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο με καταγγελίες κορυφαίων αθλητών της ιστιοπλοΐας που κατηγορούν την ελληνική ομοσπονδία για διαφθορά και αδιαφορία. 

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2020 ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με ανάρτηση του στα social media τάχθηκε στο πλευρό του Νίκου Κακλαμανάκη, με αφορμή την αγωγή που κατέθεσαν οι διοικούντες την ΕΙΟ, εναντίον του «Γιού του Ανέμου». 

Τότε ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέβασε στα social media ένα βίντεο teaser στο οποίο μεγάλα ονόματα αθλητών της ιστιοπλοΐας ένωναν τις φωνές τους και στέκονταν στο πλευρό του Νίκου Κακλαμανάκη.
Το βίντεο έχει τίτλο «Άνεμοι Αλήθειας», και σε αυτό μεταξύ άλλων εμφανίζεται και η Σοφία Μπεκατώρου οι οποία τονίζει χαρακτηριστικά: «το μοναδικό πράγμα που είχαμε πάντα από την ομοσπονδία ήταν συνεχής πόλεμος. Δεν νοείται να ακούω από πρόεδρο ελληνικής ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας να λέει ότι «Εάν θέλω οποιονδήποτε αθλητή τον καταστρέφω σε μια νύχτα».

 


Στο συγκινητικό και αποκαλυπτικό βίντεο Έλληνες ιστιοπλόοι προχωρούν σε αποκαλύψεις και επικροτούν το νέο νομοσχέδιο του υφυπουργού Αθλητισμού, Λεύτερη Αυγενάκη, με το οποίο ευελπιστούν σε αλλαγές στη διοίκηση της ΕΙΟ. Μιλούν για μπούλινγκ, κλίμα τρομοκρατίας και περιβάλλον διαφθοράς το οποίο δεν μπορούν να πολεμήσουν καθώς βάσει νόμου δεν μπορούν να οδηγήσουν την ομοσπονδία στα πολιτικά δικαστήρια.

Σε αυτό η Σοφία Μπεκατώρου τάσσεται στο πλευρό του Ν. Κακλαμανάκη ο οποίος όπως σημειώνει η Ολυμπιονίκης «με αφορμή το βήμα που του δόθηκε βγήκε να κατονομάσει και να διεκδικήσει για όλους εμάς έναν καλύτερο μέλλον και εμείς δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα λιγότερο από το να τον υποστηρίξουμε, γιατί πολύ απλά όλα αυτά που λέει είναι η αλήθεια».

Σημειώνεται ότι για τις καταγγελίες της Μπεκατώρου θα ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα με την έναρξη προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς συνέβη, στο πλαίσιο της οποίας θα κληθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη η Ολυμπιονίκης να καταθέσει όσα έχει ισχυριστεί, ανεξάρτητα αν η καταγγελλόμενη πράξη σε βάρος της κ. Μπεκατώρου έχει ήδη παραγραφεί.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η Σοφία Μπεκατώρου ενδέχεται να έχει αναφερθεί στη σεξουαλική κακοποίηση που είχε υποστεί από τον κατονομαζόμενο παράγοντα, Αρ. Αδαμόπουλο, όταν κατέθεσε στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί η Εισαγγελία υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, η οποία εκκίνησε έπειτα από καταγγελίες του Ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη για κακοδιαχείριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας.

Την ίδια ώρα, η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για βιασμό της από παράγοντα της Ομοσπονδίας, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και για άλλες καταγγελίες αθλητριών για σεξουαλική παρενόχληση. Η πρώην διεθνής πολίστρια και πρωταθλήτρια του τριάθλου Μάνια Μπίκοφ και η κολυμβήτρια Ραμπέα Ιατρίδου, κατήγγειλαν ότι υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση από γιατρούς. Και οι δύο αθλήτριες προχώρησαν σε σχετικές αναρτήσεις τους στα προσωπικά τους προφίλ στο Facebook, όπου περιέγραφαν τα όσα βίωσαν.

Επίσης η αργυρή ολυμπιονίκης, Νίκη Μπακογιάννη κατήγγειλε ότι είχε δεχτεί παρενόχληση - ανήθικη πρόταση από παράγοντα του ΣΕΓΑΣ όταν εκείνη ήταν 29 ετών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass