ΑΕΛ

Στάθηκε και τυΧερή...

ΣΤΟΝ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2021 21:10

Δεύτερος εντός έδρας αγώνας για την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ το 2021 και για μία ακόμα φορά η λαρισινή ομάδα έμεινε χωρίς νίκη από τη μέρα επιστροφής της σε αυτό, δηλαδή την αγωνιστική περίοδο 2020-2021, καθώς προχθές δεν κατάφερε να κερδίσει τον ΠΑΣ Γιάννινα σε έναν αγώνα που τελείωσε ισόπαλος με 0-0.


Οι παίκτες δεν είχαν τη... φώτιση να μπορέσουν να διασπάσουν τη δυνατή άμυνα των αντιπάλων τους και να πάρουν την πρώτη τους εντός έδρας φετινή νίκη, αφού επιθετικά ήταν ανήμποροι, ενώ αν κάποιος έφθασε πιο κοντά στη νίκη αυτός ήταν ο ΠΑΣ Γιάννινα.
Από δω και πέρα η ΑΕΛ θα πρέπει να διεκδικεί βαθμούς σε κάθε αγώνα ειδάλλως θα βρεθεί προ του υποβιβασμού στην παρακάτω κατηγορία. Μοναδική παρηγοριά μετά τα προχθεσινά αποτελέσματα είναι ότι μείωσε τη διαφορά από τον Παναιτωλικό κατά έναν βαθμό. Η ομάδα του Αγρινίου έχασε από την ΑΕΛ με 1-0.
Αυτό που είδαμε είναι ότι οι παίκτες της ΑΕΛ είχαν αδειάσει από ψυχολογικά αποθέματα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή(1-1) και δεν είχαν καθόλου για τον προχθεσινό αγώνα. Οι δύο συνολικά ισοπαλίες είναι χειρότερες βαθμολογικά από μία νίκη...
Η ελπίδα για την παραμονή στην κατηγορία είναι πλέον στον Κολομπίνο και τις υπόλοιπες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας.
Τι θα αλλάξει κανείς δεν μπορεί να προβλέψει... Οι παίκτες μιας ομάδας που έχει μέχρι τώρα μόλις μια νίκη θα πρέπει να αποκτήσουν και αυτοπεποίθηση για να μπορέσουν να γυρίσουν την κατάσταση.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Γιάννης Τάτσης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ναγκί, στην άμυνα τους: Μπέρτο (δεξιά), Μιχαήλ, Ζίζιτς, Φιλίπ (αριστερά), στη μεσαία γραμμή Μιλοσάβλιεβιτς (δεξιά), Σπαρβ, Ηλιάδη (αριστερά) και πιο μπροστά τους: Νικολιά (δεξιά), Πινακά, Πλατέλλα (αριστερά).
Ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Αργύρης Γιαννίκης επίσης ξεκίνησε με την ίδια τακτική 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Χουτεσιώτη, στην άμυνα τους: Σάλιακα (δεξιά), Κάργα, Πίρσμαν, Εραμούσμπε (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Ντομίνγκεζ (δεξιά), Σιόντη, Καρτάλη (αριστερά) και στην επίθεση τους: Παμλίδη (δεξιά), Κρίζμαν, Ελευθεριάδη (αριστερά).
Η λαρισινή ομάδα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με... κεκτημένη ταχύτητα από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και μόλις στο 6’ απείλησε για πρώτη φορά (και... τελευταία) με ένα σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς μέσα από τη μεγάλη περιοχή που η μπάλα κατέληξε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 29, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Ναγκί έκανε άστοχη έξοδο, ο Κριζμάν έδωσε στον Καρτάλη, που δεν κατάφερε να σουτάρει δυνατά σε κενή εστία και πρόλαβε να αποκρούσει ο Φιλίπ.
Στο 43’ από λάθος του Ηλιάδη παραλήπτης της μπάλας έγινε ο Παμλίδης που από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε έχοντας μπροστά του τον Ζίζιτς και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ναγκί.
Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε κάτι, με την ΑΕΛ να μην μπορεί να κάνει ούτε μια φάση, αντίθετα με τον ΠΑΣ που έφθασε δύο φορές κοντά στο γκολ αλλά ο Κριζμάν στο 75 έστειλε την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ και το σουτ που έκανε ο Νάουμετς στο 90+3’ από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε ο Ναγκί.
Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες, είχαν περισσότερη κατοχή μπάλας και ένα επιπλέον κόρνερ. Αδικαιολόγητοι αριθμοί για την ΑΕΛ που ήθελε περισσότερο τη νίκη από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίοι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ήταν ο Τιμ Σπάρβ με τον Αλέξη Μιχαήλ. Ο Ναγκί για μια ακόμα φορά δεν πήγε καλά, ενώ ο Μπέρτος ήταν πολύ καλός αμυντικά αλλά επιθετικά μπορούσε να πάει καλύτερα. Ο Φιλίπ διανύει μια περίοδο μετριότητας, ενώ ο Ζίζιτς ήταν αρκετά καλός .
Ο Μιλοσάβλιεβιτς φάνηκε μόνο στο πρώτο μέρος αλλά δεν έχει τα περσινά τελειώματά του τη φετινή περίοδο. Ο Ηλιάδης έχει μια πτώση σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, ενώ ο Νικολιάς δείχνει ανοδική πορεία. Ο Πλατέλλας πάλεψε αλλά του λείπει το γκολ, ενώ ο Δημήτρης Πινακάς έτρεξε αρκετά αλλά ήταν μόνος του στην επίθεση.
Ο Νούνιτς μπήκε με διάθεση στο παιχνίδι όπως και ο Γλυνός, ενώ ο Τρούγιτς δε φάνηκε.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Βασίλης Φωτιάς (Πέλλας) πέρασε ένα εύκολο απόγευμα αφού δεν έκανε το παραμικρό λάθος. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Σπαρβ, Φιλίπ και Κάργας.
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Γεώργιος Χριστάκογλου (Χαλκιδικής) και Βασίλειος Μωυσιάδης (Γρεβενών).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Νάγκι, Ηλιάδης (Τρούγιτς 63’), Μιχαήλ, Σπαρβ, Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς, Πλατέλλας (Γλυνός 69’), Ζίζιτς, Πινακάς, Μπέρτος (Νούνιτς 78’), Νικολιάς
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Εραμούσμπε, Κάργας, Πίρσμαν, Σιόντης, Ντομίνγκεζ, Καρτάλης (Λιάσσος 88’), Ελευθεριάδης (Λώλης 77’), Παμλίδης (Νάουμετς), Κρίζμαν (Παντελάκης 92’).

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΤΣΗΣ:
«Από τη στιγμή που δεν κερδίσαμε δεν θέλαμε να χάσουμε»

Στην ψυχολογία και στην επιθετική λειτουργία εστίασε τις δηλώσεις του ο προπονητής της ΑΕΛ, Γιάννης Τάτσης, μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 15η αγωνιστική. Αναλυτικά είπε: «Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε τη νίκη, δεν κάναμε πολλές ευκαιρίες, όπως και στο παιχνίδι δεν έγιναν πολλές, ενδιέφερε και τον ΠΑΣ η ισοπαλία. Αμυντικά πήγαμε καλά, αλλά επιθετικά δεν κάναμε τις προϋποθέσεις, ευκαιρίες. Έπρεπε να πάρουμε το παιχνίδι, βάρυνε τα πόδια των παικτών στο επιθετικό κομμάτι, κάτι που είναι λογικό όταν πρέπει να αναρριχηθείς. Σαν ομάδα και σαν προπονητής θέλαμε να κερδίσουμε, από το 55’-60’ ρίσκαρα να το πάρουμε με κάποιο κίνδυνο να υστερήσουμε αμυντικά. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ευκαιρίες, από τη στιγμή που δεν κερδίσαμε δεν θέλαμε να χάσουμε. Κάθε ματς είναι ξεχωριστό, πρέπει να παλεύεις για την επόμενη μέρα. Το θετικό είναι ότι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι πήγαμε καλά αμυντικά, και από εκεί και πέρα και με δουλειά και με κάποια παιδιά που θα έρθουν να βελτιώσουμε και το άλλο κομμάτι συν το ψυχολογικό, να απελευθερωθούν τα πόδια των παικτών με μία νίκη».

 

ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ
«Ηταν ένα παιχνίδι νευρικό»

«Είχαμε δύο ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΛ έκανε μία φάση σε όλο το παιχνίδι» είπε μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Αργύρης Γιαννίκης.
Αναλυτικά: «Σημαντικό ότι δεν χάσαμε εκτός έδρας, ήταν ένα παιχνίδι νευρικό, κάτι που είναι λογικό, γιατί είναι και εμβόλιμο. Η ομάδα μου ήταν καλύτερη, κάναμε ευκαιρίες για να πάρουμε τη νίκη, το λιγότερο ήταν η ισοπαλία και την πήραμε. Είχαμε δύο ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΛ έκανε μία φάση σε όλο το παιχνίδι ίσως, η αμυντική μας λειτουργία ήταν οκ, το παιχνίδι μας είναι ταχυδυναμικό και σε εμβόλιμες δεν μπορείς με μία προπόνηση μόνο και η δύναμη είναι η ίδια και σε εμάς και στην ΑΕΛ».

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΙΑΣ:
«Δεν έγιναν πολλές φάσεις»

«Δεν είχαμε φρεσκάδα, ήμασταν κουρασμένοι...». Αυτά δήλωσε μετά το τέλος του παιχνιδιού ο παίκτης της ΑΕΛ Αλέξανδρος Νικολιάς. Είπε τα ακόλουθα: «Ήταν τελείως διαφορετικό ματς σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, δεν έγιναν πολλές φάσεις, δεν παίχτηκε ποιοτικό ποδόσφαιρο. Δεν είχαμε φρεσκάδα, ήμασταν κουρασμένοι. Αλλά είμαστε επαγγελματίες και έτοιμοι για ό,τι προκύψει ώστε στο τέλος να είμαστε αυτοί που θα χαμογελάσουμε. Εξαρτάται από εμάς, πρέπει να αποβάλουμε το άγχος. Πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και με κάθε αντίπαλο να διεκδικούμε τρεις βαθμούς. Στενεύουν τα περιθώρια και πρέπει να παίρνουμε βαθμούς, αυτή είναι η ουσία».
Για το Αλκαζάρ, όπου ακόμη δεν έχουν κερδίσει οι «βυσσινί»;
«Αυτό δεν είναι θέμα γηπέδου, έτυχε να έχουμε πάρει εκτός έδρας. Θέλαμε να κερδίσουμε και σήμερα, δεν τα καταφέραμε. Χωρίς φιλάθλους, δεν είναι θέμα έδρας, εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς».
Για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό που ακολουθεί;
«Όπως είπαμε δεν υπάρχουν περιθώρια για ξεκούραση. Πρέπει να δουλέψουμε για να πάμε εκεί να κερδίσουμε, δεν μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος που έχει αρκετή ποιότητα. Πρέπει να πάμε με πάθος για να πάρουμε το παιχνίδι».

 

ΣΠΥΡΟΣ ΓΛΥΝΟΣ:
«Εχουμε καλούς ποδοσφαιριστές αλλά πρέπει να συνεργαστούμε...»

«Έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές αλλά πρέπει να συνεργαστούμε μεταξύ μας...» είπε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Σπύρος Γλυνός. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Τα πράγματα δυσκολεύουν όλο και περισσότερο, το μόνο που κρατάμε από αυτή την αναποτελεσματική εμφάνιση στην οποία δεν βρήκαμε δίχτυα είναι το γεγονός ότι δεν δεχτήκαμε γκολ. Ακόμα ψάχνουμε το τρίποντο και πρέπει με κάποιον τρόπο να το βρούμε. Έχουμε ποιότητα και πρέπει να τη βγάλουμε, έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές αλλά πρέπει να συνεργαστούμε μεταξύ μας. Μπαίνουμε δυνατά στα παιχνίδια, αλλά μετά μας κυριεύει ένα άγχος. Πρέπει να ξεκλειδώσουμε τους εαυτούς μας και να βγάλουμε τους αυτοματισμούς που πρέπει για να πετύχουμε τους στόχους μας».

 

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Αλ. Παπαγεωργίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass